Κυριακή, Ιανουαρίου 8

Χιονίζει τώρα: Εθνική οδός Αθηνών-Πατρών -Που χρειάζεται αλυσίδες

:Φονικό αποδείχθηκε το νέο κύμα χιονιά που σάρωσε την Ελλάδα το Σάββατο καθώς ένας 77χρονος που για ώρες είχε χαθεί στην περιοχή Πιτσιναίικα Ναυπακτίας αν και εντοπίστηκε ζωντανός, εντούτοις κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου πιθανότατα από υποθερμία.



ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Επιχείρηση της πυροσβεστικής σύμφωνα με πληροφορείς αυτή την ώρα στην Εθνική Κορίνθου Πατρών.

Στο ύψος της Ακράτας μεταβαίνουν αυτή την ώρα για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες των οχημάτων που παραμένουν επί ώρες στην εθνική οδό εξαιτίας του χιονιού. Δεκαπέντε οχήματα της υπηρεσίας επιχειρούν αυτή την ώρα στο σημείο και δίνουν προτεραιότητα σε παιδιά και γυναίκες. Άπαντες θα μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία.
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Χιλιάδες άτομα (υπολοφγίζονται 2.500-3.000 από την Περιφέρεια) είναι αποκλεισμένα μέσα στα αυτοκίνητά τους στην Ν.Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου από το ύψος του Αιγίου έως το ύψος της Αιγιαλείας. Συνεδριάζει το Συντονιστικό όργανο υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλου ενώ η περιφέρεια έχει ζητήσει από την Ολυμπία Οδό να ενεργήσει άμεσα για το άνοιγμα του δρόμου, Παράλληλα, εκχιονοστικά της Περιφέρειας επιχειρούν να καθαρίσουν την Παλαιά Εθνική Οδό. Το πρόβλημα επιβαρύνεται καθώς πολλοί εκδρομείς κατεβαίνουν από τα Καλάβρυτα για να βγουν στην ΝΕΟ.
ταλαιπωρίας έχει μετατραπεί η λόγω του χιονιά και της που επικρατεί κυρίως στο κομμάτι από τα Καλάβρυτα έως το Αίγιο.
Χαρακτηριστική η μαρτυρία του φοιτητή Φίλιππου Ιορδανίδη που ταξίδευε από τον Πύργο στην Αθήνα στο protothema.gr: «Από τις τρεις το μεσημέρι είμαστε εγκλωβισμένοι στα ΣΕΑ Αιγίου λόγω χιονόπτωσης. Η πρώτη πληροφορία που είχαμε ήταν πως θα φεύγαμε κατά τις 8 το βράδυ αλλά λίγο πριν τις 8 μας είπαν ότι ή θα μείνουμε όλο το βράδυ εδώ ή θα μας γυρίσουν στην Αθήνα. Είμαστε όλοι αναστατωμένοι και παγώνουμε γιατί το κρύο είναι πολύ δυνατό».
Στο επίμαχο τμήμα κινούνται και 15 οχήματα της πυροσβεστικής που απεγκλωβίζουν σε ασφαλέστερα σημεία στους οδηγούς ή άλλους επιβάτες το ζητούν αλλα και παρέχουν βοήθεια σε οχήματα προκειμένου να μετακινηθούν από τα σημεία που έχουν ακινητοποιηθεί
έως τον κόμβο Αιγίου όπου λόγω της χιονόπτωσης που πέφτει κατά διαστήματα η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις ενώ η τροχαία κατά διαστήματα υποχρεώνεται να διακόψει και εντελώς την κυκλοφορία μέχρι είτε να υποχωρήσουν τα φαινόμενα είτε να ολοκληρώσουν το έργο τους τα μηχανήματα της Ολυμπίας Οδού που από χθες το βράδυ κρατούν το δρόμο ανοιχτό.
Την κατάσταση επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο οι νταλίκες που το απόγευμα «δίπλωσαν» και ακινητοποιήθηκαν καθώς οι οδηγοί τους δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.



http://www.tilegrafima.gr