Σάββατο, Ιανουαρίου 7

Κομμουνιστές αλά ΣΥΡΙΖΑ…

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ έξω από τη συζήτηση την υπόθεση Κούνεβα. Οχι επειδή δεν είναι political correct να μιλάμε για δωρεές φιλανθρώπων, αλλά επειδή κάποιος καχύποπτος θα σκέφτεται ότι το «πόθεν έσχες» Κούνεβα, με τον ανοίκειο σχολιασμό Πολάκη, ήταν που τράβηξε ως μαγνήτης την προσοχή των πάντων, αφήνοντας παχυλούς λογαριασμούς μάλλον στο απυρόβλητο.
Γράφει η Άννα ΠαναγιωταρέαΤα στελέχη του ΚΚΕ δεν απασχόλησαν ποτέ για πλουτισμό τα ΜΜΕ.
Ενα διαμέρισμα 80 τ.μ. σε γειτονιά πίσω από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας της Αλέκας ή κάτι ανάλογα των υπόλοιπων βουλευτών επιβεβαιώνουν ότι η καθημερινότητά τους αρμόζει στην ιδεολογία τους.
Ομως, οι κομμουνιστές αλά ΣΥΡΙΖΑ -πώς λέμε αγκινάρες αλά πολίτα;- είναι περίπτωση πολιτικού μορφώματος προς έρευνα. Φέρ’ ειπείν ο κ. Τσακαλώτος, ο ισχυρότερος κατήγορος των Μνημονίων, υπογράφει ως ικέτης τη δήλωση-επιστολή μετανοίας προς τους δανειστές, υποσχόμενος ότι δεν θα αποστεί των συμφωνηθέντων ούτε κατά μία οξεία. Το βαλσάκι «Συγγνώμη σου ζητώ, συγχώρεσέ με,
κι αν έφταιξα εγώ το ομολογώ…» θα ήταν η ιδανική μουσική υπόκρουση…
Αλλά το θέμα μας είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από τα «πόθεν έσχες» «κατ’ αυτά». Ητοι, ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα και ότι οι καταθέσεις των πολιτών κινδυνεύουν.
ΠΟΙΟΣ το λέει αυτό; Εμπράκτως οι υπουργοί που απαρτίζουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Το ζεύγος Παπαδημητρίου, Σταθάκηδες και Τσακαλώτοι και το λοιπό καραβάνι! Αν δεν φοβούνται κούρεμα των καταθέσεών τους, γιατί δεν φέρνουν τους λογαριασμούς τους στις ελληνικές τράπεζες; Ποια άλλη απόδειξη ότι η ελληνική οικονομία είναι ισχυρότερη από ποτέ… λέμε τώρα!
Γάλλος υπουργός, θαρρώ των Οικονομικών, αναγκάστηκε, πρόσφατα, σε παραίτηση γιατί βρέθηκε να έχει λογαριασμό στην Ελβετία. Και αυτό παρά το γεγονός ότι τον είχε ανοίξει πριν να αναλάβει υπουργείο. Ομως, στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν βρέθηκε ένας από τους πλούσιους υπουργούς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να δείξει τον πατριωτισμό του και την εμπιστοσύνη του στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Το μόνον που έκανε η κυβέρνηση ήταν να παραδώσει τις τράπεζες στα «όρνεα», κατά Τσίπρα!
Οι υπουργοί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι γυμνοί. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να αναρωτιέται πόσες άραγε ακόμη καταθέσεις έχουν, με δανεικά ονόματα, σε εξειδικευμένα δικηγορικά γραφεία, σε φορολογικούς παραδείσους…
Οι παμπλούσιοι συριζαίοι υπουργοί αποδεικνύουν το πολιτικό τους ήθος. Με την φορολογία που επέβαλαν, επιδιώκουν τη σχεδόν απαλλοτρίωση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, αφήνοντας τη δική τους στη συνετή φορολόγηση των ξένων κρατών. Αυτοί έχουν εξασφαλίσει τη δική τους ζωή, τη ζωή και την πρόοδο των παιδιών τους στις ξένες χώρες, αλλά έχουν γονατίσει την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων. Την προσφέρουν στους ξένους με 60-70% κάτω από την αξία της, αναγκάζοντας τα Ελληνόπουλα να φεύγουν μετανάστες.
Η ομηρική Κίρκη του λαϊκισμού δεν εγκατέλειψε ποτέ την Ελλάδα, τρεφόμενη από τις λαθεμένες επιλογές του λαού. Το λεγόμενο «ο σοφός λαός» βρίσκεται στα χείλη άθλιων δημοκόπων, ύφους Τσίπρα- Καμμένου.
Πρώτος τους κατήγγειλε… ο Περικλής. Ωστόσο, δεν έχω και την απαίτηση να ξέρουν ποιος είναι και τι είπε. «Επιτάφιο» θα ακούν και θα νομίζουν ότι μιλάμε για Μεγάλη Παρασκευή…
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής