evasouideza ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ, ΒΕΛΓΟΙ, ΙΣΠΑΝΟΙ, ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων το κείμενο με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ- στα κομματικά της γραφεία και όχι στην Καγκελαρία- προέρχεται από το επίσημο ιστότοπο της ΝΔ.
«Συζήτησα αναλυτικά με την Καγκελάριο Merkel για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μετέφερα στην Καγκελάριο μερικές εικόνες από τις δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες, έπειτα από επτά και πλέον χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Μιλήσαμε για την ανεργία των νέων και για την ακραία φτώχεια. Της μίλησα για τις σκληρές προσπάθειες των πολιτών, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη τους για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους και όσους χρειάζονται την αρωγή τους.
Είχα την ευκαιρία, επίσης, να εξηγήσω στην Καγκελάριο ότι, για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, η θέση μας στο κέντρο της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτη».
Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα έχει προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις με την ανικανότητα και την ιδεοληψία της.
Λέμε ένα ξεκάθαρο όχι στην επιστροφή στη δραχμή και σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.
Είναι σαφές πως οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της Κυβέρνησης οδηγούν τους πιστωτές μας σε υπερβολικές απαιτήσεις.
Η κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά το λογαριασμό για την αποτυχία του κ. Τσίπρα να εφαρμόσει τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας.
Πολλές από αυτές τις αλλαγές δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος.
Η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Η χώρα χρειάζεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ένα σχέδιο εθνικής ανάταξης και ανασυγκρότησης.
Διατύπωσα την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό Ευρωπαϊκό Κράτος.
Η λιτότητα χωρίς προοπτική και η συνεχής αβεβαιότητα δεν αξίζουν στον Ελληνικό λαό.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη ζωή και εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να την εξασφαλίσουμε’.
Αν ο πρόεδρος της ΝΔ τα είπε όλα από τις δηλώσεις του προκύπτουν δύο παρατηρήσεις.
Η πρώτη είναι η ομολογία ότι ενώπιον μιας αρχηγού αλλού κράτους κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση. Σε μια στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση -μόνο ο αθεράπευτος Γεωργιάδης δεν το θέλει- ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ότι μπορούσε για να αποδυναμώσει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης που διαπραγματεύεται τους όρους της αξιολόγησης.
Σα να μιλούσε σε κομματική εκδήλωση ομολόγησε ότι χρέωσε στην ελληνική κυβέρνηση την ευθύνη για την καθυστέρηση, όταν ακόμη και οι Γερμανοί λένε το αντίθετο- όπως λέει ο πρόεδρος της Κομισιον και πολλοί ακόμη. Το ίδιο έκανε και για το μεταναστευτικό.
Τι να πει κανείς; Αυτή είναι η βοήθεια που προσφέρει στη χώρα; Σε άλλες εποχές αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα τολμούσε να επιστρέψει μετά από αυτές τις δηλωσεις. Ούτε τα στελέχη του παλιού ΚΚΕ μπροστά στους Σοβιετικούς δε μιλούσαν έτσι…
Η δεύτερη παρατήρηση αφορά κυρίως τους οπαδούς της ΝΔ τους οποίους, όπως προκύπτει, ο πρόεδρος του κόμματος τους τους περιπαίζει όταν ζητάει άμεσες εκλογές. Είναι το μόνο που δεν ανέφερε στη Μέρκελ. Δηλαδή της μίλησε για όλα εκτός από το κεντρικό αίτημα και το βασικό σύνθημά του; Τελικά ποιος κοροιδεύει ποιον σ’ αυτό το κόμμα;
Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι το πέρασμα του προέδρου της ΝΔ από τη Γερμανία δεν ήταν ανώδυνο. Υπήρξαν κάποια θετικά δημοσιεύματα, αλλά οι σοβαρές εφημερίδες τον έσφαξαν με το γάντι.
Γιατί η ΝΔ δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σόιμπλε

Προβληματισμό στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια προκάλεσε η μη δημοσιοποίηση φωτογραφιών της πολυδιαφημισμένης συνάντησης του Μητσοτάκη με τον Σόιμπλε…
Προβληματισμό στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια προκάλεσε η μη δημοσιοποίηση φωτογραφιών της πολυδιαφημισμένης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.
Όπως διέρρευσε το Μοσχάτο η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα κατά την οποία συζητήθηκαν το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, η ανάγκη μεταρρυθμίσεων και διάφορα τεχνικά χαρακτηριστικά, ωστόσο δεν καλύφθηκε τηλεοπτικά ή φωτογραφικά με αποτέλεσμα να μην έχουμε σήμερα φωτογραφίες του κ. Μητσοτάκη με τον γερμανό υπουργό.
Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στη «γαλάζια» πολυκατοικία, η απόφαση μη κάλυψης της συνάντησης ήταν απολύτως συνειδητή ώστε να μην συνδεθεί περαιτέρω το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Είναι άλλωστε υπεραρκετό το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε κατά τη συνάντησή του με τον γερμανό υπουργό ούτε μία κουβέντα να πει για τις εκτός συμφωνίας παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Όπως εξάλλου δεν βρήκε κάτι να πει ούτε κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους κατασκευαστικών εταιρειών, αλλά και επιχειρήσεων πληροφορικής και νέων τεχνολογιών, παρά περιορίστηκε στο να κατηγορεί την κυβέρνηση για αδυναμία ως προς τις μεταρρυθμίσεις.
Είναι φανερό ότι στο Μοσχάτο αντιλαμβάνονται πως η εμφανής σύμπλευση του κ. Μητσοτάκη με τους πιο συντηρητικούς κύκλους στην Ευρώπη, κάθε άλλο παρά καλό κάνει. Η ταύτισή του αυτή όμως δεν κρύβεται με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών, αλλά με την απάντηση στο ερώτημα που εδώ και καιρό αποφεύγει να απαντήσει η ΝΔ: αν είναι με την Ελλάδα ή με τους πιο ακραίους και παράλογους εκ των δανειστών της.
Το παπαγαλάκι του σαμαρά – η κακομούτσουνη πρώην δημοσιογράφος του Μέγκα,
μαρία σπυριάρα, επιτίθεται στον Ντομπρόβσκις γιατί θέλει να κλείσει η αξιολόγηση!

Το θράσος της όμως δε σταμάτησε εκεί αλλά χρησιμοποίησε τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου για να κάνει και προεκλογικο αγώνα για το κόμμα της!
Θρασύτατη επίθεση από την Ευρωβουλευτή της ΝΔ στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ντομπρόβσκις από τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου γιατί τόλμησε να εκφραστεί υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης και κατά του Σόιμπλε και του ΔΝΤ! Το θράσος της όμως δε σταμάτησε εκεί αλλά χρησιμοποίησε τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου για να κάνει και προεκλογικό αγώνα για το κόμμα της! Λες και της έδωσε το δικαίωμα ο ελληνικός λαός να τον ρεζιλεύει έτσι στην Ευρώπη! Αυτό είναι το άθλιο παπαγαλάκι που ελέω Σαμαρά, από σημοσιοκάφρος του «μέγκα» έγινε και ευρωβουλετίνα με μηνιάτικο 22 χιλιάρικα στη τσέπη (τα ανταποδοτικά της ΝΔ και του αρχηγού της ΠΟΛ.ΑΝ.) για τις υπερεσίες που του προσέφερε το εικονιζόμενο παπαγαλάκι …cretanpatriot.wordpress.com