Τρίτη, Οκτωβρίου 27

ΒΟΤΑΝΑ για τον σωστό έλεγχο του σωματικού βάρους

Τα βότανα εκτός από τις θεραπευτικές τους ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο του σωματικού βάρους.
Η σωστή χρήση τους συμβάλλει στο εύκολο αδυνάτισμα χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε σε οδυνηρές δίαιτες.
 Τα ...μαγικά αυτά βότανα δεν είναι δυσεύρετα. Απεναντίας, μπορείτε να τα βρείτε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ ή καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Ποια είναι αυτά: 

-Χαμομήλι: Πιείτε δύο φορές την ημέρα ένα ζεστό φλιτζάνι χωρίς, εννοείται, ζάχαρη. Για σωστή δράση του χαμομηλιού, βάλτε το χαμομήλι σε σουρωτήρι και ρίξτε ζεστό νερό. Βοηθάει σημαντικά στο να «αποκτήσετε» επίπεδη κοιλιά καθώς καταπολεμά το πρήξιμο.
-Βασιλικός: Αρωματικός και ...θαυματουργός. Σε καυτό νερό ρίξτε λίγο βασιλικό κι αφήστε τον για 10 λεπτά. Καθημερινά πιείτε 2 ποτήρια, μετά από κάθε γεύμα. Το ρόφημα βοηθάει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
-Λουΐζα: Είναι το κατεξοχήν βότανο του αδυνατίσματος καθώς καίει το λίπος. Το ιδανικό θα ήταν να πίνετε ένα ποτήρι  λουίζα κάθε πρωί και βράδυ. Εάν δεν μπορείτε, περιοριστείτε σε ένα.
-Σπιρουλίνα: Ιδανική για να καταπολεμήσετε την βουλιμία. Σε ένα ποτήρι φρέσκο νερό ή φρέσκο χυμό διαλύετε ένα κουταλάκι σκόνη σπιρουλίνας και το πίνετε μισή ώρα πριν το φαγητό.
-Φασκόμηλο: Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας και βοηθάει στο να αποβάλλει το σώμα μας όλα τα περιττά υγρά. Βράστε το φασκόμηλο και πιείτε δύο ποτήρια, ένα μετά το μεσημεριανό γεύμα κι ένα μετά το βραδινό.
-Πράσινο τσάι: Για απώλεια λίπους στην κοιλιά αλλά και για αποτοξίνωση. Είναι ίσως το πιο γνωστό βότανο ειδικά για την αποτοξίνωση. Μπορείτε να πιείτε έως και 4-5 κούπες την ημέρα, πάντα χωρίς ζάχαρη.
Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό σας ή σε διαιτολόγο.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
  Facebook