Σάββατο, Αυγούστου 12

Κουρουμπλής-Λαμόγιο Πράσινο για Λαλιώτη: Έχει δίκιο, το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον ΜΟΝΟ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο άνθρωπος για όλους τους καιρούς...Όπου φυσήξει ο άνεμος χρήμα τρέχει.....  κέντρο, Δεξιά, ή Αριστερά....
o-kouroumplis-diorise-ton-anipsio-tou-sto-elpis.w_hr
«Όσοι πιστεύουν ότι αυτά που είπε με το άρθρο του ο Κώστας Λαλιώτης δεν τους αφορούν πλανώνται πλάνην οικτράν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο Λαλιώτης, πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής, έστειλε το μήνυμα και είναι ξεκάθαρο: «Δεν μπορεί η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να γίνει δεκανίκι της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. Η μόνη επιλογή της πρέπει
να είναι ένα μεγάλο ριζοσπαστικό αντινεοφιλελεύθερο μέτωπο σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Αυτό το καταλαβαίνει κάθε πολίτης που πίστεψε στην «Αλλαγή» του ’81 και κάθε στέλεχος που υπηρέτησε δίπλα στον Ανδρέα» σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.
Στο πολυσέλιδο άρθρο του στην ιστοσελίδα «thecaller.gr», με τίτλο: «ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ένας Ηγέτης από το Μέλλον …αρνητικά στερεότυπα και αλήθειες», ο Κώστας Λαλιώτης κάνει εκτενή αναφορά στις «στάσεις ζωής» του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συμπλήρωση 21 ετων απο τον θάνατο του τονίζοντας μεταξύ άλλων:
Στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια και κυρίως την περίοδο που κυοφορήθηκε και εκδηλώθηκε η βαθιά και παρατεταμένη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, μια κρίση, που έφερε το «Σοκ και Δέος» των αλλεπαλλήλων Μνημονίων τείνουν να επικρατήσουν διάφορα «στερεότυπα» με σχηματικές γενικεύσεις και επικίνδυνες απλουστεύσεις και κυρίως μακριά από τις αλήθειες και τα συγκεκριμένα παραδείγματα. Πολλοί παράγοντες της Δημόσιας Ζωής αλλά και μυριάδες πολίτες περιφέρουν στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης και στα Κοινωνικά Δίκτυα Επικοινωνίας διάφορα αρνητικά «στερεότυπα» με συνονθυλεύματα είτε από ψέματα είτε από μισές αλήθειες, που είναι χειρότερα από τα ψέματα.Τα αρνητικά «Στερεότυπα» αναφέρονται σε αφορισμούς και μηδενισμούς, σε καταδίκες και αναθέματα για την αντίσταση, τη δικτατορία και τη Μεταπολίτευση, για τη Δημοκρατία και τους Δημοκρατικούς Θεσμούς, για το Πολιτικό Σύστημα και την Αυτοδιοίκηση, για τα Κόμματα και τους Πολιτικούς, για τους Κοινωνικούς Θεσμούς, τους Συλλογικούς Φορείς και τα Κοινωνικά Δίκτυα.
Π. Χρηστίδης: Αδικεί τον Κ. Λαλιώτη η ανάλυση της τοποθέτησής του με βάση τα σημερινά δεδομένα
«Κάθε πολιτικό στέλεχος επιλέγει πότε θα τοποθετηθεί και ο Κώστας Λαλιώτης έχει και ένα δικαίωμα παραπάνω να τοποθετείται» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» σχολιάζοντας την πρόσφατη παρέμβαση του ιστορικού στελέχους του κινήματος.
«Μια αποτίμηση περίπου 100 σελίδων, σαν αυτή που έκανε ο Κώστας Λαλιώτης για την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι κάτι που πρέπει να το διαβάσουν όλοι, με πολύ μεγάλη προσοχή, πριν βγάλουν συμπεράσματα, τα οποία είναι επιπόλαια για το σήμερα της παράταξης» είπε ο κ. Χρηστίδης, προτρέποντας να «μην πάμε να προσαρμόσουμε, με βάση έναν τίτλο μίας εφημερίδας που δίνουν οι δημοσιογράφοι, κάποια δεδομένα τα οποία αφορούν μία συγκεκριμένη περίοδο και την αποτίμησή της».
«Αδικεί τον Κώστα Λαλιώτη οποιαδήποτε αναφορά, η οποία έχει να κάνει με το σήμερα και προσαρμόζοντάς τον ή αναλύοντάς τον με βάση τα σημερινά δεδομένα. Το αφιέρωμα, το οποίο έκανε ο Κώστας Λαλιώτης στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και την περίοδο από το 1981 και ύστερα, είναι ένα αφιέρωμα περίπου 100 σελίδες με ντοκουμέντα, αρχή, μέση και τέλος. Αναφέρεται στο πώς ο Ανδρέας Παπανδρέου αντιμετώπισε οικονομικές κρίσεις, πως έδωσε διέξοδο στον ελληνικό λαό» εξήγησε και διευκρίνισε: «Δεν έχει να κάνει με μία συζήτηση που να αφορά τα εσωτερικά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Έχει να κάνει με ένα αφιέρωμα, αντίστοιχο με αυτά τα οποία έχει κάνει και στο παρελθόν- πολύ πρόσφατα μάλιστα έκανε και ένα αντίστοιχο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»rizopoulospost.com