Πέμπτη, Αυγούστου 24

Ο χοντρομπουτάς Αλέξης Τσίπρας κάλεσε ενισχύσεις για την ΔΕΘ τον πισωγλέντη Μακρόν

Επενδύει στον Μακρόν για στήριξη ο απατεώνας Τσίπρας

tsipras-maximou-1

Επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, παρουσία στη ΔΕΘ αμέσως μετά, και επίσκεψη στη χώρα μας του Ιταλού πρωθυπουργού Πάολο Τζεντιλόνι στις 14 Σεπτεμβρίου για το πρώτο ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας: σε αυτή την εβδομάδα επενδύουν πολλά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το επιτελείο του
και η επικοινωνιακή ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου.
Εντολή που έχει δώσει ο κ. Τσίπρας στους συνεργάτες του είναι μέσα από αυτό το τρίπτυχο δράσεων, που συμπίπτει με την επαναφορά της καθημερινότητας σε κανονικούς ρυθμούς μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, να μεταδοθεί δυναμικά το μήνυμα της ανάπτυξης.
Το ενδιαφέρον της Αθήνας είναι να μεταφρασθεί η επίσκεψη Μακρόν σε ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Εξ ου και καταβάλλονται προσπάθειες να είναι όσο πιο διευρυμένη γίνεται η επιχειρηματική αποστολή που θα συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο στη χώρα μας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες διαβουλεύσεις σε διπλωματικό επίπεδο προκειμένου να μορφοποιηθούν σε συγκεκριμένα projects εξαγγελίες για οικονομική συνεργασία που είχαν γίνει κατά την επίσκεψη του προκατόχου του κ. Μακρόν, Φρανσουά Ολάντ, στην Αθήνα. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο περιμένουν ότι θα προκύψουν στο πλαίσιο της επίσκεψης απτές δεσμεύσεις για παρεμβάσεις από γαλλικής πλευράς στον ΟΛΘ, που θα εφοδιάσουν τον κ. Τσίπρα με συγκεκριμένη εξαγγελία για τη συμπρωτεύουσα κατά την άνοδό του στη Θεσσαλονίκη.