Κυριακή, Δεκεμβρίου 10

Κανένα ενδιαφέρον για την ΑΓΝΟ

Κανένα ενδιαφέρον για την ΑΓΝΟ
της Αλεξάνδρας Γκίτση

Στα αζήτητα έμειναν τα περιουσιακά στοιχεία της ΑΓΝΟ, αφού εχθές οπότε και πραγματοποιήθηκε ο αναγκαστικός πλειστηριασμός τους δεν εμφανίσθηκε κανείς ενδιαφερόμενος. Κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο, λόγω και της τιμής της πρώτης προσφοράς που είχε ορισθεί στα 18,281 εκατ. ευρώ.
Το ποσό, όπως είχε γράψει το Capital.gr, θεωρείται υψηλό τη στιγμή μάλιστα
που υπάρχουν ενεργές γαλακτοβιομηχανίες οι οποίες αναζητούν αγοραστή και τα μηχανήματα, οι εγκαταστάσεις και τα brand των οποίων δεν έχουν απαξιωθεί.
Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για την ΑΓΝΟ, με βάση τη νομοθεσία, ο σύνδικος θα υποβάλει νέο αίτημα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης που με τη σειρά του θα επαναπροκηρύξει τη διαδικασία του πλειστηριασμού. Η νέα ημερομηνία αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 ενώ η τιμή με βάση τη νομοθεσία θα είναι μικρότερη από τα 18,281 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει αν στον επόμενο πλειστηριασμό θα εμφανισθεί κάποιος ενδιαφερόμενος. Στην περίπτωση της Κεράνης, κοντά δέκα χρόνια μετά τον πρώτο πλειστηριασμό δεν έχει βρεθεί αγοραστής για τα ακίνητα φιλέτα της πρώην καπνοβιομηχανίας ενώ η τιμή της πρώτης προσφοράς στον τελευταίο πλειστηριασμό 18ο κατά σειρά, υποχώρησε στα 5,4 εκατ. ευρώ από 27 εκατ. ευρώ που ήταν στον πρώτο πλειστηριασμό.
Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε πως η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ είχε περάσει στα χέρια της εταιρείας ΚΟΛΙΟΣ το 2003.
Στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, η γαλακτοβιομηχανία είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Για τον λόγο αυτό είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, ενώ τον Μάρτιο του 2014 σταμάτησε κάθε παραγωγική δραστηριότητα και στα τέλη του 2014 απέλυσε τους εργαζόμενους της.