Κυριακή, Δεκεμβρίου 10

ΤΩΡΑ ! Απίστευτη καταγγελία του Προέδρου του ΣτΕ κατά Κοντονή: «Καταγγέλλω ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη»

Κατά την 33η τακτική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, η αντιπαράθεση μεταξύ των δικαστών και της Κυβέρνησης έφτασε σήμερα στο αποκορύφωμά της.
Η γενική συνέλευση των Εισαγγελέων πραγματοποιήθηκε μέσα σε έντονο κλίμα αντιπαραθέσεων, η οποία κορυφώθηκε όταν ο Πρόεδρος του ΣτΕ απείλησε με αποχώρηση, καταγγέλλοντας »ωμή» παρέμβαση στην Δικαιοσύνη.

Plus500
Όλα ξεκίνησαν όταν πήρε το λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ανέφερε ότι για την κυβέρνηση το ζήτημα της πάταξης της διαφθοράς είναι κεντρικό πολιτικό ζήτημα ανεφέροντας επιπλέον πως «Πρόβλημα είναι επίσης το γεγονός ότι εκδόθηκε πρόσφατα από το ΣτΕ απόφαση που ακυρώνει τον έλεγχο των δηλώσεων του πόθεν έσχες».
Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει ο κ. Σακελλαρίου, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Κοντονή του λέει «σας παρακαλώ παρερμηνεύετε, θα με αναγκάσετε να αποχωρήσω».
Μετά από λίγο έλαβε το λόγο ο πρόεδρος του ΣτΕ και ανέβηκε στο βήμα, τονίζοντας:
«Μετά την τελευταία τοποθέτησή μου ανήμερα της επετείου αποκατάστασης της δημοκρατίας ήλπιζα να είχε τερματιστεί η στείρα αντιπαράθεση Δικαιοσύνης και Κυβέρνησης. Είδα όμως ότι η αντιπαράθεση αυτή αναζωπυρώνεται σήμερα σε αυτή την αίθουσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Καταγγέλλω από το βήμα αυτό την »ωμή» παρέμβαση στην Δικαιοσύνη».
Υποδείξεις δεν δεχόμεθα από πουθενά. Είμαστε σε δύσκολο σταυροδρόμι. Είμαστε στο σκοτάδι που μας έβαλαν τα μνημόνια. Χρειάζεται ενότητα.
Δεν είναι δυνατόν ορισμένοι να διανοούνται ότι δεν υπάρχουν δικαστήρια. Καλώ για τελευταία φορά σε αυτοσυγκράτηση.
Δεν μπορώ να τοποθετηθώ για τον πόθεν έσχες γιατί η υπόθεση βρίσκεται σε διάσκεψη. Οι δικαστικές αποφάσεις, θέλει δεν θέλει κανείς, πρέπει να γίνονται σεβαστές γιατί αυτό ορίζει το Σύνταγμα.
Τη δημοκρατική νομιμοποίησή μας, μας την παρέχει το Σύνταγμα. Υπάρχουν όρια στα λόγια, παρουσία μου, κύριε υπουργέ ήταν άκαιρη η παρέμβαση.
Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να υιοθετήσω τέτοιους τόνους. Δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις στην άσκηση των καθηκόντων μας».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



.lykavitos.gr