Τρίτη, Ιανουαρίου 9

Τι είναι το Μακεδονικό...

Του Τζανή Γκούσκου

τι είναι το Μακεδονικό...
Τη 10ετία του '90 (επί Σημίτη) ιδρύθηκε ο ΕΣΟΑΒ (Ελληνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων) προκειμένου να ενισχυθούν επενδύσεις Ελλήνων "επιχειρηματιών"στα Βαλκάνια με επιδότηση 40%.
Δεν ήταν κακό!
Εκείνη την εποχή η Ελλάδα είχε τα φτωχά Βαλκάνια στο χέρι.
Σε σχέση μ'αυτούς, είμαστε μια οικονομική υπερδύναμη και θα μπορούσαμε να είχαμε στήσει μια οικονομική βαλκανική ένωση πολύ πριν κατεβάσουμε τα βρακιά μας στο ευρώ.
Ποιος τα σκάτωσε?
...το εδώ επιχειρηματικό κεφάλαιο της αρπαχτής! που ξέσκισε τα λεφτά του Ελληνικού Δημοσίου! με υπερτιμολογήσεις, μίζες κλπ!
δηλ. μίζες στους πολιτικούς και στους κρατικούς υπαλλήλους για να κάνουν τα στραβά μάτια ώστε να πέφτει το «μπικικίνι» των επιδοτήσεων!
Περίπου 350 επιχειρήσεις, τράπεζες, δραστηριοποιήθηκαν στα Σκόπια, με πάνω από 50.000 εργαζομένους και, αν ήθελαν, ...να λέγονται ελληνικές, θα έπρεπε σήμερα η ΠΓΔΜ να είναι μια ελληνική επαρχία όπως π.χ. η Θεσσαλία και με όνομα π.χ. Σλαβία! 
Σε καμία περίπτωση όμως Μακεδονία! 
Το «Μακεδονικό» όπως και όλα τ' άλλα προβλήματα που έχουμε, είναι η ανεπάρκεια του επιχειρηματικού κεφαλαίου να βάλει πλάτη στη χώρα του. 
Δωσίλογοι επί κατοχής οι περισσότεροι, μετά ροκανίσανε το σχέδιο Μάρσαλ, μετά τις επιδοτήσεις και πρόσφατα το Μακεδονικό οι χαλβάδες!
Άει να μου χαθείτε ξεφτίλες που έχετε μούρη και το παίζετε ακόμα "επιχειρηματίες" όταν η Μακεδονία χάνεται. 
Στο σκαμνί ρε όλοι!!!
https://shmantikanea.blogspot.gr