Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12

Όπου κάμερα και χαρά, ο πολυπράγμων Πατούλης πρώτος… έτσι εξηγείται!




Η φιλοδοξία του γνωστού και μη εξαιρετέου στα ελληνικά δημόσια πράγματα προέδρου της ΚΕΔΕ και νυν δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, είναι αχαλίνωτη. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να περιοριστεί στα στενά όρια του Αμαρουσίου, οπότε έβαλε πλώρη για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, να κατακτήσει τον Δήμο Αθηναίων διαδεχόμενος τον Γιώργο Καμίνη.

Πώς το έλεγε ο Sting στο πανέμορφο τραγούδι με τις τζαζ «φόρμες» το «Englishman in New York»; Καμία σχέση. Εκτός κι αν «βαφτίσουμε» τη Γηραιά Αλβιόνα σε Μαρούσι και την Αθήνα σε Νέα Υόρκη. Τότε κάτι γίνεται. Εξάλλου, ως πολίτης του κόσμου που αισθάνεται ο Πατούλης, διατηρεί σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μπορεί να μη θυμόμαστε πως εξασφάλισε πρόσκληση να παραβρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του νέου πλανητάρχη, Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο τον ενώνει το σύνθημα «ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά» (σ.σ. μεγάλη ομοιότητα των σπιτικών τους όπου επικρατεί το χρυσό χρώμα), η ουσία είναι ότι πλήρωσε μόνος του το εισιτήριο για τις ΗΠΑ.
Εξάλλου, πρόσωπα στο περιβάλλον του αναφέρουν ότι ο δήμαρχος «κρατιέται πολύ καλά», με τις υπερβολές όμως για τα μηδενικά που συνοδεύουν τις αποταμιεύσεις του για τα γεράματα ή για την πολιτική καριέρα, να αποτελούν απόδειξη της κακίας και μοχθηρίας του κόσμου.
Όποιος ενδιαφέρεται να πάει και να αναζητήσει πληροφορίες στις φορολογικές αρχές του τόπου. Κάθε φέρελπις πολιτικός αστήρ με φιλοδοξία το νοικοκύρεμα από όποιο μετερίζι κι αν τον τάξει ο ελληνικός λαός, μεγαλογιατρός και συνδικαλιστής, είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει, αφού το καλό παράδειγμα έιναι πάνω απ’ όλα.
Στο ταξίδι μάλιστα, ανέβαζε συνεχώς… ενημερωτικό υλικό στα κοινωνικά δίκτυα, μη τυχόν και μείνει Έλληνας ανενημέρωτος ότι υπάρχει συμπατριώτης μας που δεν θα πληροφορηθεί ότι ένας σημαντικός Έλληνας σφίγγει το χέρι του Ντόναλντ, με το συγκεκαλυμμένο μήνυμα ότι αυτές οι γνωριμίες θα ήταν εθνικώς επωφελείς. Μόλις γύρισε δε, έσπευσε σε μεσημεριανές εκπομπές να ενημερώσει τον λαό για τη μοναδική εμπειρία που είχε ζήσει.
Μόνο ο Βασίλης Λεβέντης θα υποστηρίζει ότι με τις γνωριμίες του στας Ευρώπας θα μας έβγαζε σε δυο μήνες από τα μνημόνια; Πάλι καλά που δεν τον πιστέψαμε. Διότι τότε ανταγωνισμός για τον φέρελπι εν δυνάμει δήμαρχο Αθηναίων και από εκεί ποιος ξέρει που, ο πήχης που λένε, θα είχε ανέβει πολύ ψηλά.
Η αγαπημένη Αθήνα και… που πας ρε φουκαριάρη Κώστα Μπακογιάννη;
Τώρα ο Πατούλης που έχει ιδρύσει πριν έξι μήνες τον όμιλο «Αθήνα, πρωτεύουσα ξανά» υποστηρίζει ότι δεν θέλει τα κομματικά χρίσματα, αλλά όποιος θέλει μπορεί να τον υποστηρίξει και θα είναι καλοδεχούμενος και θα του κάνει μεγάλη τιμή. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι πίεζε με κάθε τρόπο τη Νέα Δημοκρατία να τον κατεβάσει υποψήφιο, αλλά εις μάτην.
Ήρθαν και αυτές οι φήμες ότι στην Αθήνα θα κατέβει ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και τα πήρε στο κρανίο. Οπότε αποφάσισε να τον αντιμετωπίσει στα ίσια. Θα τολμήσει να αντιπαρατεθεί μαζί του ο νεαρός Μπακογιάννης;
Το χέρι του Τραμπ πάντως δεν το έχει σφίξει και θα ξεκινήσει την κούρσα μειονεκτικά απέναντι στον γιατρό που θα επιφέρει αποφασιστικό πλήγμα στον νεποτισμό και την αναξιοκρατία. Όπως άλλωστε κάνει σε όποιο μετερίζι περάσει.
Τώρα, αυτά που λέγονται στην πιάτσα για κάτι περίεργους τύπους που δηλώνουν συνεργάτες του και έχουν την πιο περίεργα υπεροπτική συμπεριφορά στα πόστα τους συμπεριφερόμενοι με υπεροψία… καρδιναλίου, προφανώς αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον… χρυσό κανόνα.
Με την ιδιότητα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ζήτησε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό να χυθεί άπλετο φως και να τιμωρηθούν οι ένοχοι για την υπόθεση Novartis, ενώ παραδέχθηκε ότι γίνονταν συνέδρια με χρηματοδότηση φαρμακευτικών εταιριών, αλλά και ότι τα φαινόμενα «κατευθυνόμενης» (σ.σ. αδρά πληρωμένης) συνταγογράφησης, είναι μια πραγματικότητα.
Για να το ξεκαθαρίσουμε. Αυτοί οι κακόψυχοι τύποι που υποστηρίζουν ότι την υποψηφιότητα ο Πατούλης την ανακοίνωσε για να πειθαναγκάσει τη Νέα Δημοκρατία να τον υποστηρίξει, δεν ξέρουν τι τους γίνεται και πρέπει να απομονωθούν βεβαίως βεβαίως.
Όπως και αυτοί που προαναγγέλλουν ότι θα κατηγορηθεί για διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας και θα του το φυλάξουν «μανιάτικο». Έτσι ήταν πάντα αυτοί οι συκοφάντες. Μη δουν άνθρωπο να κάνει προκοπή. Τους «τρώει» η ζήλια. Ντροπή σας και αίσχος σας.defence-point.gr