Σάββατο, Φεβρουαρίου 10

Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη

EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
Άστατος καιρός με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, με ενίσχυση των ανέμων 6 με 7 Μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας.
Ακολουθεί η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας μέχρι και την Πέμπτη.

Κυριακή

Καιρός: στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το πρωί σποραδικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι το πρωί στην κεντρική Μακεδονία και πιθανόν στη Θεσσαλία, μέχρι το μεσημέρι στη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, πιθανόν στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ στην Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και κατά διαστήματα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.
Στην υπόλοιπη χώρα άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Δευτέρα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές  κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, την ανατολική νησιωτική χώρα και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ.

Τρίτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία από τα δυτικά από νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ.

Τετάρτη και Πέμπτη

Καιρός: στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, αλλά την Πέμπτη σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 efsyn.gr