Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21

Σκάνδαλο Novartis: Πόλεμος μέχρις εσχάτων στη Βουλή! TO ZHTOYMENO EINAI ΠΟΙΟΣ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΦΑΓΑΝΕ !

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση θα διεξαχθεί στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis και τη σύσταση Προανακριτικής. Τα επιχειρήματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
Σκάνδαλο Novartis: Πόλεμος μέχρις εσχάτων στη Βουλή!
Η σημερινή συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis, δεν θα είναι μια ακόμη τυπική «μάχη» χαρακωμάτων ανάμεσα σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία. Ο πολιτικός «πόλεμος» που θα διεξαχθεί θα είναι σφοδρός, πρωτοφανής σε ένταση και αψιμαχίες… Με τη στρατιωτική λογική «take no
prisoners», Μαξίμου και αντιπολίτευση (κυρίως ΝΔ αλλά και Δημ.Συμπαράταξη) ακονίζουν τα ξίφη τους και θα εισέλθουν στην «αρένα» της Βουλής, σε μια αντιπαράθεση «κολοσσιαίων» πολιτικών διαστάσεων.
Η σύγκρουση αφορά τόσο στην ουσία της υπόθεσης Novartis, δηλαδή τη σύσταση Προανακριτικής (Προκαταρκτικής Επιτροπής) που θα ερευνήσει την εμπλοκή δέκα πολιτικών προσώπων αλλά σχετίζεται και με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Αρχικά, σ’ ό, τι αφορά στην ουσία της υπόθεσης, στη δικογραφία που διαβιβάστηκε Βουλή, μετά από τις έρευνες αμερικανικών, ελληνικών αρχών και βάση των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων, εμπλέκονται οι εξής 10 πολιτικοί: Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμένος Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Στουρνάρας, Ανδρέας Λοβέρδος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γιώργος Κουτρουμάνης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Μάριος Σαλμάς.
Τι θα υποστηρίξουν Τσίπρας και Μητσοτάκης
Η κυβέρνηση και δη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα επιχειρήσουν να αναδείξουν την έντονη πολιτική «δυσοσμία» που αναδύεται από την υπόθεση Novartis και να καταδείξουν ότι το εν λόγω σκάνδαλο αποτελεί «έργο» των παλαιών πολιτικών δυνάμεων, που αποτελούν «κοινωνούς» της διαφθοράς. Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να χτυπήσει τον «πυρήνα» της Νέας Δημοκρατίας, μιας και στο «κάδρο» της δικογραφίας», βρίσκονται κορυφαία στελέχη όπως ο πρώην πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς, ο νυν αντιπρόεδρος Αδωνις Γεωργιάδης και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει λόγο για πολιτική σκευωρία εκ μέρους της κυβέρνησης και να υποστηρίξει ότι πρόκειται για στημένη υπόθεση, που έχει ως σκοπό να πλήξει πολιτικά το κόμμα του.
Για πολιτική «λάσπη» και πρακτικές που έχουν ως στόχο να αμαυρώσουν την πολιτική υπόληψη των αντιπάλων της, θα κατηγορήσει την κυβέρνηση η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
Μάχη επί της διαδικασίας 
Τα προεόρτια της σφοδρής κόντρας άρχισαν από χθες, αναφορικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη ψηφοφορία. Η κυβέρνηση πέρασε, δια μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων, να στηθούν δέκα κάλπες, μια για κάθε ένα φερόμενο ως εμπλεκόμενο. Η Νέα Δημοκρατία επιμένει σε μια κάλπη και είναι διατεθειμένη να «παίξει» αυτό το χαρτί μέχρι την τελευταία στιγμή.
Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει στις 09:00 και αναμένεται να είναι μαραθώνια… Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν οι εννέα εκ των φερομένων ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα απουσιάζει και θα στείλει υπόμνημα.

 http://www.sofokleousin.gr