Βρετανία: 47χρονος νόσησε από κοροναϊό, διασωληνώθηκε, βγήκε καλά και πέθανε 5 μήνες μετά από μακρά Covid

Φωτογραφία για Βρετανία: 47χρονος νόσησε από κοροναϊό, διασωληνώθηκε, βγήκε καλά και πέθανε 5 μήνες μετά από μακρά Covid

medlabnews.gr iatrikanea 

Πέρασε δυο μήνες στην εντατική με κοροναϊό και βγήκε νικητής. Ο 47χρονος Roehl Ribaya, είχε εισαχθεί στις 29 Μαΐου στο νοσοκομείο του Μπλάκπουλ και μετά από 60 ημέρες εκ των οποίων τις 48 με αναπνευστήρα, βγήκε από την εντατική και από το νοσοκομείο τον περασμένο Ιούλιο, με χειροκροτήματα.

Η συγκίνηση του προσωπικού αλλά και των δικών του ανθρώπων ήταν μεγάλη. Όμως, σχεδόν πέντε μήνες μετά ο 47χρονος πατέρας ενός παιδιού πέθανε τελικά από τον κοροναϊό.

Ο αεροναυπηγός την μέρα που αποχαιρετούσε το νοσοκομείο ήταν ο τελευταίος ασθενής που έπαιρνε εξιτήριο από το πρώτο κύμα της πανδημίας. 

Είχε δηλώσει τότε: «Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Πως να ευχαριστήσω τους ανθρώπους αυτούς που μου έσωσαν την ζωή;».

Όμως την περασμένη Πέμπτη η σύζυγός του Stella Ricio-Ribaya, νοσοκόμα στο επάγγελμα αποκάλυψε ότι επί της ουσίας ποτέ δεν ανένηψε από τα όσα προκάλεσε στον οργανισμό του ο κοροναϊός. Μάλιστα εκφράζει τον φόβο ότι δεν θα είναι η δική της η μοναδική τραγωδία από την πανδημία του κοροναϊού.

Την περασμένη Τρίτη ο 47χρονος σύζυγός της έπαθε ανακοπή και του έκανε τεχνητή αναπνοή για να τον επαναφέρει.

Θεωρείται ότι έπασχε από «μακρά Covid» - όπως αναφέρθηκε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης- βυθίζοντας την οικογένειά του στο πένθος.

Όμως, ο άνθρωπός της έπεσε σε κώμα για δυο ημέρες και τελικά κατέληξε.

«Δεν επανήλθε ποτέ. Ήταν ένας άνθρωπος που μόνιμα προσπαθούσε να αναπνεύσει», λέει χαρακτηριστικά.

Απευθύνει έκκληση σε όλους να ακολουθούν τις οδηγίες για να μην ζήσει κανείς την τραγωδία που βιώνει η οικογένειά της.

medlabgr
http://www.newsnowgr.com/article/1364434/vretania-47xronos-nosise-apo-koronaio-diasolinothike-vgike-kala-kai-pethane-5-mines-meta-apo-makra-Covid.html