Τρίτη, Ιουλίου 10

Το στυλ και πώς να το αποκτήσετε!

assets_large_t_420_2449159_type13145 

Σε μια εποχή όπου πολλά κρίνονται από την εξωτερική εμφάνιση, το στυλ αποτελεί μια ουσιαστική ανάγκη έκφρασης αυτού που πραγματικά είμαστε! Ακολουθήστε τις συμβουλές της κ. Αλεξάνδρας Κατσαΐτη, stylist και image maker πολλών επωνύμων, και δείτε πώς θα κάνετε την παρουσία σας αξέχαστη!


kmtsua1402904496219Μόδα και στυλ: δυο μικροί δυνάστες της ζωής μας! Στο μυαλό μας ταυτόσημοι, στην πραγματικότητα όμως ολότελα διαφορετικοί! Όπως μας λέει και η κ. Κατσαΐτη: «Η μόδα είναι κάτι το παροδικό, αποτελεί έκφραση των σχεδιαστών για μια ή δύο σεζόν, έχει άμεση σχέση με την κατανάλωση και τα χρήματα, ενώ το στυλ είναι διαχρονικό, είναι μοναδική έκφραση του ποιοι είμαστε και τι θέλουμε, παράλληλα όμως είναι και άμεσα συνυφασμένο με την ψυχολογική μας διάθεση, τη δουλειά μας, τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον κόσμο!».
Το πολυπόθητο στυλ

Portrait of mysterious beautiful young woman with wonderful skin texture in black hat. Trendy glamorous fashion makeup. Sensual red lips. Black and white image. Art photo
Portrait of mysterious beautiful young woman with wonderful skin texture in black hat. Trendy glamorous fashion makeup. Sensual red lips. Black and white image. Art photo
Όλοι μας θέλουμε να είμαστε ωραίοι, μοντέρνοι και με μοναδικό στυλ, όμως τις περισσότερες φορές «χανόμαστε»! Η εύρεση του προσωπικού μας στυλ είναι κάτι που απαιτεί κυρίως αυτογνωσία. «Για να έχουμε στυλ, πρέπει να ξέρουμε ποιοι είμαστε, τι μας αρέσει, τι μας ταιριάζει, και να μη φοβόμαστε να ρισκάρουμε», συμβουλεύει η κ. Κατσαΐτη. «Βέβαια, κάποιοι είναι τυχεροί, έχουν γεννηθεί έχοντας αυτή την έμφυτη αίσθηση προσωπικής έκφρασης μέσω των ρούχων, όπως για παράδειγμα η Τζάκι Κένεντι, όμως ευτυχώς είναι κάτι το οποίο μπορεί να διδαχτεί, να εξασκηθεί και να βελτιωθεί».
Τα βασικά κομμάτια!
1Δεν είναι ανάγκη κάτι να είναι η τελευταία λέξη της μόδας, να είναι επώνυμο ή ακριβό για να είναι στυλάτο! «Τα πολύ μοντέρνα ρούχα, που θα τα φορέσουμε μία ή δύο το πολύ σεζόν, δεν χρειάζεται να κοστίζουν υπερβολικά, ούτε να αγοράζουμε πολλά. Ένα ή δύο πολύ μοντέρνα κομμάτια τη σεζόν είναι αρκετά. Όμως, θα πρέπει στην γκαρνταρόμπα μας να υπάρχουν και κάποια κλασικά και διαχρονικά κομμάτια, για τα οποία δεν θα πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς στην ποιότητα», συμβουλεύει η κ. Κατσαΐτη. «Αυτά τα «βασικά» κομμάτια είναι:
  1. Ένα κοστούμι σε αντρική γραμμή (παντελόνι και σακάκι) από καλό ύφασμα, που να κολακεύει τη σιλουέτα μας.
VER2. Ένα φόρεμα σε ίσια γραμμή ως το γόνατο ή, αν έχουμε μεσογειακό σωματότυπο «αχλάδι» – δηλαδή πιο ανοιχτό στην περιφέρεια-, σε  γραμμή άλφα, που να «ανοίγει» δηλαδή στο κάτω μέρος.
05-2856033_0x4203. Ένα λευκό πουκάμισο, σε κλασική γραμμή.
thumbnail14. Ένα τζιν παντελόνι με πολύ κολακευτική εφαρμογή, χωρίς μπαλώματα, σκισίματα, περίεργα ξεβάμματα.
mx320925. Ένα ζευγάρι μαύρες κλασικές ψηλοτάκουνες γόβες.
goves6. Ένα ζευγάρι ψηλές γόβες στο χρώμα του δέρματος.
mx34daf7. Μια μεσάτη φούστα μέχρι το γόνατο σε ίσια γραμμή, κατά προτίμηση μαύρη.
mx32e418. Ένα παλτό σε κλασική γραμμή σε μπεζ ή μαύρο χρώμα.
169nqm0-jpgΔεν είναι ανάγκη να τα αγοράσουμε όλα μαζί. Μπορούμε να τα αποκτήσουμε σιγά σιγά και συντηρώντας τα σωστά να τα έχουμε για πολλά χρόνια».
Μαθήματα στυλ!
assets_large_t_420_2449159_type13145Ενώ η μόδα αφορά τα ρούχα, το στυλ είναι κάτι πηγαίο που προέρχεται από μέσα μας, ο θρίαμβος της ατομικότητας! «Οι άνθρωποι με στυλ είναι συνήθως
ιδιαίτερα καλλιεργημένοι, έχουν το «μικρόβιο» της αισθητικής και είναι «ανοιχτοί σε ερεθίσματα», υπό την έννοια ότι εμπνέονται από τα πάντα. Από τη φύση, τα μουσεία, τα έργα τέχνης, την πολιτιστική τους κληρονομιά, τα ταξίδια, τις φωτογραφίες, τα βιβλία», λέει η κ. Κατσαΐτη. «Πρέπει όχι μόνο να υπάρχει το ερέθισμα, αλλά και να το αφήσεις να σε επηρεάσει, να σε «ταξιδέψει», να βρεις τον τρόπο και να πάρεις το ρίσκο να εκφραστείς μέσα από αυτό!».
Πρωταρχικό ερέθισμα, η εικόνα!
Όσο εύκολα και να το λέμε, στην πραγματικότητα ο μέσος άνθρωπος δυσκολεύεται να «παίξει» με τα ρούχα και τους συνδυασμούς ή να αγοράσει τα ρούχα που θα του ταιριάζουν πραγματικά και θα προάγουν την προσωπικότητά του. «Όταν επιλέγω ρούχα για μένα», λέει η κ. Κατσαΐτη, «φτιάχνω στο μυαλό μου μια εικόνα του πώς θα ήθελα να είναι η εμφάνισή μου, και αυτή την εικόνα επιδιώκω να υλοποιήσω. Όταν, πάλι, επιλέγω για λογαριασμό κάποιου πελάτη, λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου τη δουλειά του, την ηλικία του, το κοινωνικό του προφίλ, τον τρόπο που ζει, το αν είναι επώνυμος και ζει κάτω από τα φώτα των ΜΜΕ, γιατί τότε η εικόνα που βγάζει προς τα έξω παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του. Οι κοινοί θνητοί στην πραγματικότητα μπορούν να κινηθούν πιο ελεύθερα και να είναι πιο ανοιχτοί σε πειραματισμούς».
Τα λάθη!
Η πείρα και η τριβή μακροπρόθεσμα κάνουν θαύματα, όμως μέχρι να τα αποκτήσει κανείς μπορεί οι πειραματισμοί του να αποβούν «μοιραίοι»! «Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος», συνεχίζει η κ. Κατσαΐτη, «είναι να αγοράζει μεμονωμένα κομμάτια. Συνήθως, ο μέσος καταναλωτής μπερδεύεται μέσα στην ντουλάπα του, κουράζεται στην προσπάθεια να κάνει ένα συνδυασμό και καταλήγει έχοντας πολλά ρούχα, που όμως αδυνατεί να τα συνδυάσει, γιατί πάντα κάτι λείπει ή δεν ταιριάζει. Δεν είναι μόνο οι συνδυασμοί χρωμάτων που πρέπει να έχει κάποιος υπόψη του, αλλά και υφασμάτων καθώς και μοτίβων. Καλό είναι να κινούμαστε πιο συντηρητικά στην αρχή, μέχρι να αναπτύξουμε αρκετά το αισθητικό μας κριτήριο, γιατί εύκολα παρασύρεται κάποιος διαπράττοντας στυλιστικά λάθη».
ΤΕΣΤ ΣΕ 1′ ΛΕΠΤΟ!

Η ομάδα του Αρμονία έκανε το τεστ & ανακάλυψε το στυλ της!
Σκεφτείτε τον εαυτό σας, την προσωπικότητά σας, τα ενδιαφέροντά σας και τον κοινωνικό σας περίγυρο. Μετά βρείτε τις τρεις λέξεις οι οποίες θα θέλατε να περιγράψουν καλύτερα το στυλ σας. Π.χ. «εκκεντρική, μοντέρνα και εκλεκτική» ή «κλασική, σοφιστικέ, έμφαση στις λεπτομέρειες». Θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την εντύπωση που θέλετε να δίνετε στους άλλους.
Απαντήστε και… αποκαλυφθείτε!
Ναι, είναι εύκολο. Απλώς απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις -όσο παράξενες κι αν σας ακούγονται κάποιες – και σίγουρα θα βγάλετε πολύτιμα συμπεράσματα.
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα και ποιοι οι αγαπημένοι σας συνδυασμοί;
Ποια σημεία του σώματός σας αρέσουν;
Ποιο σημείο του σώματός σας δεν σας αρέσει καθόλου; Μήπως προσπαθείτε να το κρύψετε;
Σας αρέσουν τα αξεσουάρ;
Ποιο ρούχο σας δεν αποχωρίζεστε;
Μήπως έχετε κάποιο ρούχο σε πολλές παραλλαγές, επειδή σας αρέσει ιδιαίτερα;
Σας αρέσει να ρισκάρετε με την εμφάνισή σας ή μήπως προτιμάτε (ή σας επιβάλλεται, π.χ., από τη φύση της εργασίας σας) να έχετε ένα συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος;
Ντύνεστε για προσωπική σας ευχαρίστηση ή είστε δέσμια ενός συγκεκριμένου περιβάλλοντος (κοινωνικού, εργασιακού ή άλλου);
Υπάρχει κάποιος/α του οποίου το στυλ θαυμάζετε ιδιαίτερα;
ΛΕΤΙΤΣΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗ
Cc2l3gKW4AAXxDD
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΥΛ!
Aπλώς ακολουθήστε τις συμβουλές της κ. Αλεξάνδρας Κατσαΐτη (www.alexkatsaiti.com)
Κάντε έρευνα!
Αντλήστε έμπνευση από την αγαπημένη σας δεκαετία, τα αγαπημένα σας βιβλία, πίνακες κ.λπ., φτιάξτε ένα λεύκωμα με φωτογραφίες από εμφανίσεις ατόμων που σας αρέσει το στυλ τους, ή με υλικό που θα συλλέξετε από το Ίντερνετ.
Μη βιάζεστε!
Όταν πηγαίνετε σε καταστήματα ρούχων, μη δοκιμάζετε μόνο τα συνηθισμένα. Προβάρετε ακόμα και αυτά που νομίζετε ότι δεν σας κολακεύουν.
Κάντε ξεκαθάρισμα!
Ανοίξτε την ντουλάπα σας, ξεφορτωθείτε τα παλιομοδίτικα και ξεπερασμένα, επιλέξτε αυτά που σας αρέσουν και οργανώστε την σε τομείς (π.χ. βραδινά, εργασίας, χαλάρωσης).
Ζητήστε τη βοήθεια ειδικού!
Αν δείτε ότι δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε τις πιο πάνω συμβουλές, ζητήστε τη βοήθεια επαγγελματία στυλίστα, ο οποίος έναντι μικρότερης αμοιβής από αυτήν που φαντάζεστε μπορεί να έρθει σπίτι σας, να σας συμβουλεύσει τι σας πηγαίνει και να σας μάθει να συνδυάζετε τα ρούχα σας!
http://www.ethnos.gr/