Κυριακή, Ιουλίου 8

Αλλοδαποί καταδικασθέντες για ληστείες γίνονται Έλληνες πολίτες με απόφαση Κοντονή

Αλλοδαποί καταδικασθέντες για ληστείες γίνονται Έλληνες πολίτες με απόφαση Κοντονή
Αλλοδαποί με ποινικό μητρώο μπορούν πλέον να λαμβάνουν την ελληνική ιθαγένεια


Είσαι αλλοδαπός και έχεις στο ποινικό μητρώο σου κακουργηματική καταδίκη για ληστεία και παράνομη οπλοφορία αλλά θέλεις να γίνεις Ελληνας πολίτης; Η επιθυμία σου μπορεί να γίνει πραγματικότητα, όπως στην περίπτωση του V.O, ο οποίος έλαβε χάρη ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων
Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή και αποκτά πλέον την ελληνική ιθαγένεια.



Όπως σημειώνεται στην σχετική υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 25 Ιουνίου(ΦΕΚ Γ΄/718), “με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα…ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του V.O του V, με την αριθμ…/2007 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών με τριετή αναστολή για τα αδικήματα της ληστείας και της παράνομης οπλοφορίας προκειμένου να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση”.

Σε αυτό το πλαίσιο, πολίτης του Ελληνικού κράτους γίνεται και η G. T του T, η οποία είχε καταδικαστεί το 2009 σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή για τα αδικήματα της χρήσης πλαστών εγγράφων και της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Επιπλέον, ύστερα από πρόταση του κ. Κοντονή αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση και ο αλλοδαπός O.M του P, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για το αδίκημα της κλοπής.

Στο μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η χάρη που δίνεται ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης σε Ελληνα πολίτη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για λιποταξία από το Ναυτοδικείο Πειραιά, για να διοριστεί στο Πολεμικό Ναυτικό! Ειδικότερα, “αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του Β.Π του Χ, με την αριθμ…./2007 απόφαση του Πενταμελούς Ναυτοδικείου Πειραιά σε ποινή φυλάκισης 1 μηνός και μετατραπείσα σε χρηματική με τριετή αναστολή για το αδίκημα της λιποταξίας στο εσωτερικό σε ειρηνική περίοδο προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του στο Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα στο Πολεμικό Ναυτικό”.

Στο ίδιο πνεύμα σωφρονιστικής πολιτικής, η ποινή φυλάκισης 10 μηνών για το αδίκημα της απόπειρας κλοπής και η ποινή φυλάκισης 12 μηνών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης δεν αποτελούν πλέον κώλυμα για να εργαστούν δύο συμπολίτες μας ως σεκιούριτι. Στο μεταξύ, ως μόνιμος τραυματιοφορέας σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών μπορεί να διοριστεί και ο υποψήφιος δημόσιος υπάλληλος, με καταδίκη 4 μηνών για το αδίκημα της κλοπής κατά το παρελθόν.

Δείτε την σχετική υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 25 Ιουνίου


Του Μανώλη Γαλάνη
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα


Στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι το τελείως αντίθετο. 
Πχ στη Γερμανία η παραμικρή κηλίδα στο ποινικό μητρώο αποτελεί βαρύτατο λόγο και επαρκέστατο Stop! 
Αποκλείεται η απόκτηση της υπηκοότητας, ακόμα κι αν όλοι όροι τηρούνται.
 Επίσης απαιτείται η πλήρης αποκήρυξη της αριστερής κι ακροδεξιάς τρομοκρατίας, ρατσιστικής ιδεολογίας και φονταμενταλισμού κάθε είδους και χρώματος.
Έλληνας και χρωστάς 20 ευρώ απο κλήση της δημοτικής αστυνομίας για παράνομο παρκάρισμα; Φυλάκιση ρε κερατά δήμευση περιουσίας και στέρηση των πολιτικών σου δικαιωμάτων. 
Είσαι λαθρομετανάστης δολοφόνος βιαστής ληστής διακινητής ναρκωτικών και πάντα οπλοφορείς; Έύγε σου είσαι σωστός πολίτης και αξίζεις προνομίων. ....Σκότωσε όσους περισσότερους απο αυτούς που δεν εξοντώσαμε με την υπερφορολόγηση ή την γλύτωσαν με την φυγή τους στο εξωτερικό ή δεν αυτοκτόνησαν μπορείς και εδώ είμαστε εμείς. Και επίδομα θα πάρεις και τα 7 παιδιά που θα γεννοβολήσεις θα προηγηθούν στους παιδικούς σταθμούς που πληρώνουν οι βλάκες οι άλλοι και στα νοσοκομεία θα έχεις προτεραιότητα και θα κάθεσαι και θα λάζεσαι...

Δεν υπάρχει πάτος στο βόθρο