Υπέρ της προεκλογικής συνεργασίας με το Ποτάμι τάχθηκε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, είπε: «Ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, όχι όμως με την παλιά λογική, για να κυβερνήσει μόνη της, αλλά αντίθετα, θα αναζητήσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις. Αναφέρομαι κυρίως στο Κίνημα Αλλαγής». Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προεκλογικής
συνεργασίας με το Ποτάμι η πρώην υπουργός απάντησε ως εξής: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να συνεργαστούμε με το Ποτάμι, χρειαζόμαστε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που αντιμάχονται τις λογικές που μας οδήγησαν στην κρίση».
Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές στα Χανιά, διατύπωσε τις εκτιμήσεις της για την πολιτική κατάσταση:
Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να κάνει ανασχηματισμό, θα επιχειρήσει ένα νέο ξεκίνημα με νέα υλικά. Το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές αυτό το έργο. Δεν μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση. Οταν σε πάρει η κάτω βόλτα ο ανασχηματισμός λειτουργεί εμπεδωτικά για την αντίληψη ότι αυτή η κυβέρνηση δενμπορεί άλλο. Η ΝΔ, χωρίς να παρασυρθεί από λογικές παροχολογίας και ψεύτικες υποσχέσεις, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα, δεν έχουμε προϋποθέσεις σοβαρής ανάπτυξης, θα πρέπει να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών».
Κατά την πρώην υπουργό, «οι ακραία πολωτικές λογικές βλάπτουν τη χώρα. Η κυβέρνηση καλλιέργησε τις λογικές της πόλωσης για να κρατήσει το στενό κομματικό ακροατήριο. Η κυβέρνηση ΝΔ πρέπει να επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, παιδείας και σε άλλα».