Κυριακή, Σεπτεμβρίου 16

Τρέμει ο προδότης Πάκης με τις μεγάλες αχείλες-- Παυλόπουλος: Οι λαοί της Ευρώπης να πουν «No pasarán» στον νεοναζισμό

Τρέμει ο προδότης Παυλόπουλος: Οι λαοί της Ευρώπης να πουν «No pasarán» στον νεοναζισμόΤρέμει ο προδότης Παυλόπουλος: Οι λαοί της Ευρώπης να πουν «No pasarán» στον νεοναζισμό
ΠΗΓΗΣτους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αλλά και στη θέση του ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι μια από τις κρισιμότερες στην ιστορία της ΕΕ, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τη Λετονία.

Την πεποίθησή του ότι οι προσεχείς ευρωεκλογές είναι οι κρισιμότερες μετά το Μάαστριχτ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά το τέλος της Άτυπης Συνάντησης Αρχηγών Κρατών του «Arraiolos Group» στη Ρίγα της Λετονίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι στις επερχόμενες ευρωεκλογές «κρίνεται, κυριολεκτικώς, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς, παρότι μη εκτελεστικοί Πρόεδροι, εκφράζοντας καθένας μας την συνείδηση του Λαού του και όλοι μαζί την συνείδηση Λαών που έχουν Ευρωπαϊκή προοπτική και ευρωπαϊκό όραμα, καλούμαστε να υπερασπισθούμε την Ευρώπη. Και αυτό το οφείλουμε όχι μόνο στους Λαούς μας αλλά σε ολόκληρη την Ανθρωπότητα. Γιατί, όπως έχω επανειλημμένως τονίσει και σ’ αυτό συμφωνούμε όλοι μας, η Ευρώπη έχει ρόλο όχι μόνον για τους Λαούς της, αλλά και για ολόκληρο τον Κόσμο».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι στις Ευρωεκλογές «οι Λαοί της Ευρώπης να πουν, με μία φωνή: « ¡No pasarán!». Αυτό είναι απαραίτητο, είναι βασικό να το πούμε γιατί οι κίνδυνοι ελλοχεύουν, τους βλέπουμε. Όλα αυτά τα μορφώματα του λαϊκισμού ή και του νεοναζισμού, κρυμμένα πίσω από έναν ετντελώς ψευδεπίγραφο δήθεν πατριωτισμό, έχουν έναν στόχο: Να αναβιώσουν τους εφιάλτες του παρελθόντος, τους εφιάλτες που κατέστρεψαν την Ευρώπη και, σχεδόν, τον Κόσμο ολόκληρο. Πρέπει, λοιπόν, να πολεμήσουμε ώστε να μην περάσουν και το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα να ολοκληρωθεί».
Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Παυλόπουλος δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι «ναι, υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της Ευρώπης. Όχι, όμως, εξαιτίας του φαινομένου του Βrexit. Πρώτα απ’ όλα, θα συμφωνήσω με τον φίλο μου τον Μαρσέλο, λυπούμαστε για την απόφαση που παίρνει ο Λαός του Ηνωμένου Βασιλείου. Αλλά δεν είμαστε εμείς που πήραμε αυτή την απόφαση, την πήρε εκείνος».
Καταλήγοντας ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «το κενό αναπληρώνεται εύκολα σε μιαν Ευρώπη που είναι ελκυστική. Το ζήτημα είναι να μην αφήσουμε να περάσουν σε κάθε Λαό, σε κάθε Κράτος, αυτές οι διαβρωτικές δυνάμεις που όλες μαζί όταν υπάρχουν, τότε ναι, υποσκάπτουν τα θεμέλια της Ευρώπης. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος».
H επόμενη συνάντηση της ομάδας Arraiolos θα γίνει στην Αθήνα το 2019.grothia.gr