Τρίτη, Νοεμβρίου 6

Τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Κοτζιά


Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις εκτός από πολιτικές, προκαλεί η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το μεσημέρι στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Κοτζιάς.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενεργοποιήθηκε ζητώντας  να της σταλούν άμεσα τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο έγιναν οι καταγγελίες για την σχέση Κοτζιά
με τον Σόρος.
Με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, πρόκειται να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς προκειμένου να διερευνηθούν όσο αναφέρει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς για όσα λέχθηκαν ή δημοσιεύτηκαν σχετικά με την παραίτηση του, στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Η κυρία Δημητρίου με την παραγγελία της συσχέτισε στη δικογραφία και το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει  ότι ο κ. Πάνος Καμμένος κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος, την οποία προσκόμισε στη Δικαιοσύνη, η ΝΔ μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη.
Με την εντολή της κυρίας Δημητρίου δηλαδή τίθενται επί τάπητος όλα όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό Συμβούλιο και είτε αναφέρθηκαν από τον ίδιο τον κ. Κοτζιά, είτε δημοσιοποιήθηκαν από ρεπορτάζ του Τύπου. Η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή και σε αυτή ο κ. Κοτζιάς, στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη μήνυση επισυνάπτονται έξι πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και τέσσερα σε εβδομαδιαία εφημερίδα, με τον κ. Κοτζιά να αξιολογεί, ως συνέχεια της εκστρατείας απειλών, ακόμα και σε βάρος της σωματικής ακεραιότητάς του και της οικογένειάς του, για τη συμφωνία των Πρεσπών, τα όσα αναφέρονται περί δήθεν σχέσεων με Σόρος και την υπόθεση διεθνούς διαγωνισμού στο υπουργείο για υπηρεσίες έκδοσης βιζών.