Δευτέρα, Οκτωβρίου 12

Tα δάκρυα του Κιμ Γιονγκ Ουν και η σπάνια συγγνώμη στον λαό της Βόρειας Κορέας

Tα δάκρυα του Κιμ Γιονγκ Ουν και η σπάνια συγγνώμη στον λαό της Βόρειας Κορέας

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της μαζικής στρατιωτικής παρέλασης, η οποία σηματοδότησε τα 75 χρόνια του Εργατικού Κόμματος στην εξουσία, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έβγαλε τα γυαλιά του και σκούπισε τα δάκρυά του, μία ένδειξη που, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποδεικνύει την πίεση που ασκείται στο καθεστώς του. 

«Πίσω από αυτό το μήνυμα, μπορεί κανείς να οσμισθεί ότι ο Κιμ αισθάνεται τη μεγάλη πίεση της εξουσίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Korea Times.

Μάλιστα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να απολογηθεί για την αποτυχία του να ηγηθεί της χώρας του εν μέσω ταραγμένων καιρών λόγω κορωνοϊού, μέσα από μια εξαιρετικά σπάνια συγγνώμη.

«Ο λαός μού έδειξε εμπιστοσύνη τόσο μεγάλη όσο ο ουρανός, και τόσο βαθιά όσο η θάλασσα, αλλά απέτυχα να φανώ πάντα αντάξιός της» είπε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, σύμφωνα με τη μετάφραση των δηλώσεων του στο πρακτορείο Korea Times.

«Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό».

«Τεράστιες προκλήσεις», «άπειρες δυσκολίες» και «καταστροφές χωρίς προηγούμενο» ήταν μόνο μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο ηγέτης της ασιατικής χώρας, σύμφωνα με τον Guardian.

Τον τελευταίο καιρό οι εμπορικές συναλλαγές της Βόρειας Κορέας με την Κίνα -τον μεγαλύτερο οικονομικό σύμμαχό της- μειώθηκαν δραματικά εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων που επέφερε ο κορωνοϊός, παρόλο που η Πιονγιάνγκ επιμένει ότι δεν υπάρχει ούτε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού.

Δείτε το βίντεο:

https://www.zougla.gr/kosmos/article/ta-dakria-tou-kim-giong-oun-ke-i-spania-signomi-sto-lao-tis-vorias-koreas