Δευτέρα, Οκτωβρίου 12

Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Δεν υπάρχει απόφαση απεργίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ
Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Στάση εργασίας μεταξύ 14:00 – 17:00 την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

Τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς ανακοίνωσαν την προειδοποιητική στάση εργασίας και διεκδικούν την αγορά ανταλλακτικών, την επίσπευση των προσλήψεων στις συγκοινωνίες και την πραγματοποίηση τεστ για τον κορονοϊό στους εργαζόμενους.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους, που μεταδίδει η ΕΡΤ1: «Η διασφάλιση της υγείας επιβατών και εργαζομένων αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του Covid- 19 βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των Σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ.

Ωστόσο, η συσσώρευση τις ώρες αιχμής μεγάλου αριθμού επιβατών σε συρμούς και σταθμούς αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου, που δημιουργείται από: α) την έλλειψη τροχαίου υλικού και β) τις μεγάλες ελλείψεις της Εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό, δεδομένου ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού από το 2009!

Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι, με προσωπικό κόστος και θυσίες, προσπαθούν και παρέχουν ασφαλείς μεταφορές. Ωστόσο, πρέπει, επιτέλους, να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας των ίδιων, των οικογενειών τους αλλά και των επιβατών, με τους οποίους έρχονται καθημερινά σε επαφή.

Για αυτό πραγματοποιούμε την Πέμπτη 15/10/2020 τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από 14:00 έως 17:00

Διεκδικούμε:

1. Να αγοραστούν ανταλλακτικά, υλικά και αναλώσιμα προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με πυκνότερα δρομολόγια στο άμεσο μέλλον, που θα αποτρέπουν τον συνωστισμό στις αποβάθρες.

2. Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των προσλήψεων, που έχουν εξαγγελθεί, και να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την κάλυψη του συνόλου των υπαρχόντων κενών αποκλειστικά με μόνιμο και τακτικό προσωπικό.

3. Να γίνονται, με μέριμνα της Εταιρείας, τεστ για τον COVID- 19 σε όλους τους εργαζόμενους, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη.

Διαπιστώνουμε ότι:

Τα θέματα στην Υγεία, στην Παιδεία και στις Αστικές Μεταφορές, καθώς και σε ολόκληρο το κοινωνικό κράτος, μαζί με τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται τα εργασιακά δικαιώματα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοινωνικό περιβάλλον

Αγωνιζόμαστε για:

Φθηνά, γρήγορα, αξιόπιστα και ασφαλή Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Λέμε ΟΧΙ στο κομμάτιασμα και την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών».

Την προειδοποιητική στάση εργασίας εξήγγειλαν τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς διεκδικώντας τη αγορά ανταλλακτικών, την επίσπευση των προσλήψεων στις συγκοινωνίες και την πραγματοποίηση τεστ για τον κορονοϊό στους εργαζόμενους. (θα ακολουθήσει το δελτίο τύπου).

Δεν υπάρχει απόφαση απεργίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Νωρίτερα σήμερα, με κοινό δελτίο τύπου, σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει απόφαση για προκήρυξη απεργίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα η κοινή ανακοίνωση των σωματείων ΟΣΥ αναφέρει: «Οι Διοικήσεις των Σωματείων των εργαζομένων στην επιχείρηση Ο.ΣΥ Α.Ε με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την "24ωρη απεργία" που αποφάσισε η Διοίκηση της Ο.Σ.Μ.Ε στις 15 Οκτωβρίου 2020 και αφορά κυρίως στους εργαζομένους της Ο.ΣΥ.

Ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Μ.Ε που "όψιμα" ασχολήθηκε με τα προβλήματα των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών, δεν μπήκε καν στο κόπο να ρωτήσει τους καθ’ ύλην αρμόδιους θεσμικούς φορείς, δηλαδή τους ίδιους τους εργαζόμενους της Ο.ΣΥ και τα Σωματεία τους, προτού προκηρύξει την απεργία αυτή.

Καταγγέλλουμε τον "ύποπτο' ρόλο του Προέδρου της Ο.Σ.Μ.Ε ο οποίος ουσιαστικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτών που εκπροσωπεί (ΚΤΕΛ) και όχι των εργαζομένων.

Αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνουν οι πολίτες της Αττικής, ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε απρόσκοπτα το κοινωνικό μας έργο, όπως κάνουμε από την πρώτη μέρα της πρωτόγνωρης πανδημικής κρίσης.

Το υπαρκτό ζήτημα της κατάστασης στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες δεν το αντιμετωπίζουμε με κομματικές εξαρτήσεις και παραταξιακές σκοπιμότητες.

Γνωστοποιούμε σε επιβάτες και εργαζόμενους, ότι δεν θα συμμετέχουμε σε αποφάσεις που ελήφθησαν ερήμην μας και ως εκ τούτου ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ δεν υφίσταται για τις 15-10-2020».

 .newsbeast.gr/