Σάββατο, Δεκεμβρίου 8

Μόσχα: Οι ΗΠΑ Χρησιμοποιούν Την Κύπρο Για Να Επέμβουν Στην Συρία-Λίβανο! Θα Απαντήσουμε Άμεσα Στην Στρατιωτικοποίηση της Κύπρου!

Για πρώτη φορά η Ρωσία απειλεί ανοιχτά την Κυπριακή Κυβέρνηση και την στροφή της στην φιλο-αμερικανική πολιτική, με αφορμή τα ενεργειακά της περιοχής, και την στρατιωτική κάλυψη των ΗΠΑ προς την Κύπρο έναντι της Τουρκικής προκλητικότητας, που όμως αυτό μπορεί οι ΗΠΑ να το χρησιμοποιεί σαν ένα στρατιωτικό καμουφλάζ, ώστε να επέμβει στην Συρία αλλά και στο Λίβανο, σε μια κοινή επιχείρηση των ΗΠΑ-Ισραήλ, κατά της Χεζμπολάχ!

Η Μόσχα θα πρέπει να λάβει μέτρα αντιμετώπισης σε περίπτωση στρατιωτικής συσσώρευσης από τις ΗΠΑ στην Κύπρο, δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ρωσίδα εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, και «δεξί χέρι» του Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη.
Οι πληροφορίες προέρχονται από διάφορες πηγές σχετικά με τις ενέργειες της Ουάσινγκτον στην περιοχή, ώστε να διασφαλίσουν την στρατιωτική τους παρουσία στην Κύπρο, και να αντιμετωπίσουν-ανακόψουν την αυξανόμενη Ρωσική επιρροή στην περιοχή, υπό το πρίσμα της επιτυχούς εφαρμογής της λειτουργίας της Ρωσικής Αεροπορικής Δύναμης στη Συρία, » είπε.
«Η περαιτέρω στρατιωτικοποίηση του νησιού, και η συμμετοχή του στην εφαρμογή αμερικανικών και Νατοϊκών σχεδίων, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές συνέπειες για την ίδια την Κύπρο», τόνισε η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ . «Η Μόσχα δεν μπορεί παρά να λάβει υπόψη το αντιρωσικό υπόβαθρο αυτών των συστημάτων. Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα αντιμετώπισης σε περίπτωση εφαρμογής τους.»
Άρθρο Σπύρος Πρίφτης email: spyros.priftis76@yahoo.gr
priftisnews