
Ένα πλοίο έχασε τουλάχιστον 270 εμπορευματοκιβώτια τη νύχτα της Τρίτης στα γερμανικά ύδατα της Βόρειας Θάλασσας, τρία από τα οποία περιέχουν μια εν δυνάμει επικίνδυνη ουσία, ανακοινώθηκε την Τετάρτη από την ολλανδική ακτοφυλακή.
Εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, περίπου είκοσι κοντέινερ γεμάτα κυρίως με ανταλλακτικά αυτοκινήτων, επίπεδες οθόνες, λαμπτήρες και παιγνίδια, εκβράστηκαν την Τετάρτη σε τρία ολλανδικά νησιά στη θάλασσα Βάντεν, στο βόρειο τμήμα των ολλανδικών ακτών.
Η ακτοφυλακή συνιστά στο κοινό να μην πλησιάζει τα κοντέινερ και να ειδοποιεί την αστυνομία ή τους πυροσβέστες. Διευκρίνισε πως αγνοεί τι υπάρχει μέσα σ' αυτά, πέραν εκείνων που εκβράστηκαν στα νησιά και τα οποία περιείχαν διάφορα αντικείμενα όπως λαμπτήρες και τηλεοράσεις.
Σύμφωνα με τις γερμανικές ναυτιλιακές υπηρεσίες, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων επλήγη από καταιγίδα.
Πρόκειται για το MSC Zoe, το οποίο φέρει σημαία Παναμά και έχει μήκος 396 μέτρα και πλάτος 59 μέτρα.zougla.gr