Δευτέρα, Ιανουαρίου 28

Έρχεται η ώρα των εκλογών – Η κυβέρνηση …μοιράζει προεκλογικά “δωράκια”

Ο Ελληνικός Λαός δεν έχει αμνησία.
Η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα έπειτα από αρκετές βδομάδες αβεβαιότητας, λόγω της αποχώρησης του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση, της αλλαγής πλειοψηφίας στη Βουλή και της μονοπώλησης του ονοματολογικού, φέρνει μια σειρά από “δωράκια” προκειμένου να προκαλέσει …
αμνησία στον Ελληνικό λαό για τα όσα έχει κάνει τέσσερα χρόνια.

Ζητάει “αμνηστία” για τα όσα διέπραξε εναντίον του Ελληνικού λαού τόσο στην οικονομία όσο και στα εθνικά θέματα, ιδιαίτερα με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Με μαθηματική ακρίβεια αυτές οι “σπασμωδικές κινήσεις” αποδεικνύουν ΄ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές.
΄Τα ¨”καθρεφτάκι” που κομίζει στους Έλληνες εργαζόμενους είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού. Το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 15:00.
Θα ακολουθήσει η επικύρωσή της από το υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια η υπουργική απόφαση της αρμόδιας υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.
Τι λένε οι πληροφορίες
Οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι αναμένεται η ανακοίνωση του νέου, αυξημένου κατώτατου μισθού με παράλληλη κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών, ο οποίος εκτιμάται ότι θα καλύψει περίπου 880.000 εργαζόμενους, άνεργους και δικαιούχους ειδικών βοηθημάτων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αύξηση των κατώτατων αποδοχών κατά 8%, από την 1η Φεβρουαρίου, παρά τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν προσφάτως οι εκπρόσωποι των θεσμών.
Ο κατώτατος μισθός, θα διαμορφωθεί στα 633 ευρώ από 586 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ ο υποκατώτατος θα αυξηθεί κατά 122 ευρώ.
Αντίστοιχα θα αυξηθούν η αμοιβή για τη μερική απασχόληση, οι τριετίες, το επίδομα ανεργίας (387 ευρώ από 360 ευρώ), η παροχή μητρότητας και συνολικά 24 επιδόματα που καταβάλλει ο ΟΑΕΔ ,δεδομένου ότι είναι συνδεδεμένα με τον κατώτατο μισθό.
Η νέα μισθολογική πραγματικότητα, υπολογίζεται ότι αφορά σε 600.000 εργαζόμενους, καθώς και 280.000 ανέργους και ωφελούμενους από τον ΟΑΕΔ.
Παράλληλα, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες προετοιμάζονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες παρενέργειες που θα προκαλέσει η απόφαση τους στην αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό:
-Θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επιδότησης του 50% των εργοδοτικών εισφορών για τους νέους εργαζόμενους, ενώ
-θα εφαρμοστεί ειδικό σχέδιο δράσης από την επιθεώρηση εργασίας (ΣΕΠΕ) μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ” για την αντιμετώπιση της αδήλωτης αλλά και την υποδηλωμένης εργασίας (πλήρης, η οποία δηλώνεται ως μερική).