Παρασκευή, Ιανουαρίου 4

Μαζί με τα «μικροτσίπ» ετοιμάζουν όλες τις λεπτομέρειες: Θέλετε να δείτε πως θα βάζετε μπροστά το αμάξι; (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Την ώρα που η εμφύτευση μικροτσίπ προχωρά στην Ευρώπη, όπως πρώτο το el.gr ανέδειξε,
ετοιμάζουν τον κόσμο, στον οποίο θα χρησιμοποιούνται αυτά μαζί γενικά με τα βιομετρικά μας στοιχεία, σε μία μορφή βιοτσίπ.

Έτσι, την πρώτη «έξυπνη» τεχνολογία σάρωσης αποτυπώματος για αυτοκίνητα στον κόσμο ανακοίνωσε η Hyundai.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, επιτρέπει στους οδηγούς όχι μόνο να ξεκλειδώνουν πόρτες, αλλά και να βάζουν
μπροστά το όχημα. Επαναλαμβάνουμε πως η πρόοδος της τεχνολογίας είναι αναγκαία, αρκεί να μην χρησιμοποιείται για «σκοτεινούς» σκοπούς.
Όπως διαβάζουμε στην «Ναυτεμπορική», για να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο, ο οδηγός πρέπει να βάλει το δάχτυλό του σε αισθητήρα που βρίσκεται στο χερούλι της πόρτας του οχήματος. Το αποτύπωμα αναγνωρίζεται και μεταδίδεται στο σχετικό χειριστήριο εντός του οχήματος. Ο οδηγός επίσης μπορεί να εκκινεί εύκολα το αυτοκίνητο ακουμπώντας το κουμπί εκκίνησης, που διαθέτει και αυτό σαρωτή αποτυπώματος.
Μάλιστα, όπως τόνισε ο Άλμπερτ Μπίρμαν, πρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Hyundai, στο μέλλον η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει περαιτέρω την εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής και σε άλλους τομείς, όπως στη θερμοκρασία, τη θέση του τιμονιού κ.α.,
Κατά αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τη Hyundai, η πιθανότητα να αναγνωριστεί το αποτύπωμα κάποιου άλλου ως αυτό του οδηγού είναι μόλις μία στις 50.000, καθιστώντας το σύστημα αυτό πέντε φορές αποτελεσματικότερο από τα συμβατικά κλειδιά, ακόμα και τα «έξυπνα».
Αυτό είναι το «τυράκι», μήπως όμως υπάρχει και φάκα και αυτή αφορά το βιομετρικό «φακέλωμα» των ανθρώπων, οι οποίοι θα ωθηθούν στο να πραγματοποιούν ακόμα και τις χρηματικές συναλλαγές τους τοιουτοτρόπως;




el.gr