Κυριακή, Ιανουαρίου 27

Οι ψευτοθόδωροι και ο Κουτσοθόδωρος...

Οι ψευτοθόδωροι και ο Κουτσοθόδωρος...
Η ασύστολη ψευδολογία όπως και η ανεξέλεγκτη και ατιμώρητη σπατάλη δημοσίου χρήματος μπορεί να μοιάζει πως σε πρώτο επίπεδο περνούν απαρατήρητες, σε ένα δεύτερο επίπεδο όμως συσσωρεύουν μια απέχθεια για όλους και όλα.
Οι μεγαλύτεροι θυμούνται την κινηματογραφική ταινία "Ζητείται ψεύτης" του 1961 με πρωταγωνιστές τους Παντελή Ζερβό και Ντίνο Ηλιόπουλο.
Η ταινία αποτελούσε μια χιουμοριστική τομή στις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους.

Η υπόθεση της ταινίας αφορά τον Θεόδωρο Πάρλα ή Ψευτοθόδωρο (τον οποίο υποδύεται ο Ντίνος Ηλιόπουλος) ο οποίος δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για να κάνει καριέρα.

"Μια τυχαία συμπλοκή στο λεωφορείο και μια γροθιά που θα δώσει σε έναν επιβάτη θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα ως ιδιαίτερος του βουλευτή Θεόφιλου Φερέκη (τον υποδύεται ο Παντελής Ζερβός)".

Πρόκειται για μια καριέρα που βασίζεται στα ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα, προκειμένου να δικαιολογεί τις απραγματοποίητες υποσχέσεις του βουλευτή προς τους ψηφοφόρους του.

Σας θυμίζει κάποιους;

Φαίνεται όμως πως κανένα σενάριο κινηματογραφικής ταινίας δεν μπορεί να φτάσει το δράμα και την γελοιότητα της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας.

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως (Προστασίας του Πολίτη κατά την Οργουελιανής έμπνευσης "νέα γλώσσα") αγόρασε πρόσφατα 4 ομπρέλες αντί 500 Ευρώ περίπου, 3 καπάκια τουαλέτας αντί 500 Ευρώ και 40 ακουστικά αντί 4.700 Ευρω επίσης με απευθείας ανάθεση από μια εταιρεία με την επωνυμία "Κουτσοθόδωρος".

Ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί μια φθηνή ομπρέλα με 2-3 Ευρώ ή μια καλύτερη ομπρέλα με 20-30 Ευρώ.

Η αγορά μιας ομπρέλας ή ενός καπακιού τουαλέτας έναντι 120-150 Ευρώ από ένα Υπουργείο Χρεοκοπημένου κράτους το οποίο έχει υποθηκεύσει εκτός από τις ζωές των παιδιών του μέχρι και τα ερείπια των προγόνων (βλέπε αρχαιολογικοί χώροι στο Υπερταμείο) αποτελεί εκτός από εικόνα "βλαχονεοπλουτισμού" και επιδεικτική περιφρόνηση της κοινωνίας.



Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως όσοι επιθυμούν να κυβερνήσουν το κάνουν για τη νομή των προνομίων της εξουσίας που είναι οι σπατάλες, οι αργομισθίες και η κλοπή δημοσίου χρήματος.

Σκανδαλώδη κλοπή δημοσίου χρήματος αποτελεί μεταξύ άλλων η περίπτωση της τραπέζης Αττικής, όπου υποχρέωσαν ασφαλιστικά ταμεία και ΔΕΚΟ να χρηματοδοτήσουν την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας για να δανείσουν έναν χρεοκοπημένο εργολάβο προκειμένου να αγοράσει κανάλια και εφημερίδες που υποστηρίζουν την κυβέρνηση.

Το σκάνδαλο αυτό μπορεί να αποδειχτεί σημαντικότερο και από το σκάνδαλο Κοσκωτά που είναι το μεγαλύτερο της μεταπολίτευσης. Αρκεί να ασχοληθεί κάποτε κάποιος εισαγγελέας...

Οι απευθείας αναθέσεις 500αρικων εκτός από εκμαυλισμό "Κουτσοθόδωρων"(εκμαυλισμό πελατών) ενδεχομένως να αποτελεί και δωρεάν ανανέωση γκαρνταρόμπας ή δωρεάν ανακαίνιση κατοικιών...

Το ίδιο ισχύει και με τα τρία πανάκριβα κινητά του Υπουργείου Τουρισμού τις σπατάλες του οποίου ο κ. Καμένος αποφάσισε να αποκαλύψει μετά την άρνηση της Υπουργού να ακολουθήσει το κόμμα στην έξοδο από την κυβέρνηση.

Επειδή ζούμε στη χώρα της απέραντης ψευτιάς και της υποκρισίας το επόμενο βήμα του κ. Καμένου θα μπορούσε να είναι οι σπατάλες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε μεταφορές πολιτικών με ελικόπτερα και στρατιωτικά αεροπλάνα και πλοία.

Η ασύστολη ψευδολογία όπως και η ανεξέλεγκτη και ατιμώρητη σπατάλη δημοσίου χρήματος μπορεί να μοιάζει πως σε πρώτο επίπεδο περνούν απαρατήρητες, σε ένα δεύτερο επίπεδο όμως συσσωρεύουν μια απέχθεια για όλους και όλα.

Η απέχθεια της κοινωνίας για τους πολιτικούς ( όλοι ίδιοι είναι) συσσωρεύει ένα εύφλεκτο υλικό το οποίο είναι έτοιμο να πυροδοτήσει ακραίες συμπεριφορές


Του Κώστα Στούπα
capital.gr