Πέμπτη, Ιανουαρίου 31

New York Times: Όπισθεν της χρηματοδοτήσεως των εν Ελλάδι συλλαλητηρίων ο Ιβάν Σαββίδης

Συνεχίζει η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα να «πετάει» κατηγορίες στον Σαββίδη και τους Ρώσους για «ανάμειξη» στο Σκοπιανό και τα Συλλαλητήρια!!!

Η πασίγνωστη αμερικανική καθεστωτική εφημερίς η «New York Times» έγραψεν εχθές (25/01/2019) τα εξής δια την Συμφωνίαν των Πρεσπών και πως πίσω από την χρηματοδότισιν των μεγάλων
συλλαλητηρίων εις την Ελλάδα είν’ ο γνωστός ρωσόφιλος μεγιστάνας Ιβάν Σαββίσης. Συγκεκριμένως, γράφει…
Στην προσπάθεια της Ρωσίας να κυριαρχήσει στην ελληνική ψηφοφορία, φέρεται να πλήρωσε διαδηλωτές, προσπάθησε να υποδαυλίσει εθνικιστικά συναιθήματα και στις δύο πλευρές των συνόρων, καθώς και να επηρεάσει τους ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και με μια γνωστή τακτική, τροφοδότησε το Διαδίκτυο με παραπληροφόρηση και προπαγάνδα.

Αλλά αυτή τη φορά, οι Έλληνες και Αμερικανοί αξιωματούχοι και οι παρατηρητές λένε ότι οι Ρώσοι φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους στο ίδιο πολιτικό «χαρτοπαίγνιο».

“Θα το αποκαλούσα ένα αβέβαιο λάθος”, δήλωσε ο Χριστόφορος Ρ. Χιλ, ένας πρώην πρεσβευτής στην πΓΔΜ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ρωσία αναστάτωσε την ελληνική κυβέρνηση και την ώθησε πιο κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τη Δύση, ο κ. Hill είπε: “Είναι ένα φωτεινό σημείο.”…

Η Ρωσία ήλπισε ότι θα αποτρέψει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, σε μη ελάχιστο βαθμό, αναφέρουν οι αναλυτές, από το φόβο ότι η Σερβία θα μπορέσει στη συνέχεια να δελεαστεί από τη Δύση. Η ψηφοφορία την Παρασκευή επικύρωσε ουσιαστικά μια συμφωνία που είχε επιτευχθή τον περασμένο Ιούνιο μεταξύ του κ. Τσίπρα και του Πρωθυπουργού Ζόραν Ζαέφ της Μακεδονίας.

Εκείνη την εποχή, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντιμίρ Α. Τσιζόφ, προειδοποίησε ότι ενώ η χώρα “δεν θα ρίξει πυρηνικές βόμβες”, υπήρχαν “λάθη που έχουν και συνέπειες”.

Ο Geoffrey R. Pyatt (Τζέφρυ Πάιατ), πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα και ένας πρώην αμερικανός πρεσβευτής στην Ουκρανία, εξοικειωμένος με το βιβλίο παιχνιδιού της Ρωσίας, ειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι το Κρεμλίνο μπορεί να «μαγειρεύει» κάτι.

Τον ίδιο μήνα, Αμερικανοί αξιωματούχοι παρακολούθησαν τις επικοινωνίες που έδειξαν ότι ο Ιβάν Σαββίδης, ο Ελληνο-ρώσος δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας και πρώην μέλος της ρωσικής Δούμας με το Κόμμα Ενιαίας Ρωσίας του κ. Πούτιν, συνεργάστηκε με το Κρεμλίνο για να υπονομεύσει τη συμφωνία χρηματοδοτώντας τους διαδηλωτές.

Παρέδωσαν τις παρακολουθήσεις στην κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία είχε προηγουμένως αρνηθεί να τιμωρήσει τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση ενός πρώην κατασκόπου και της κόρης του στη Βρετανία και η οποία υποστήριξε την μη επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας.

Τα αποδεικτικά στοιχεία της ρωσικής ανάμιξης χάλασαν κάπως γρήγορα τις σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση, που απέπεμψε δύο Ρώσους υπηκόους και εμπόδισε την είσοδο και άλλων δύο.

Λίγο αργότερα, η ελληνική κυβέρνηση επεσήμανε σε μια δήλωση την παρουσία στην Ελλάδα της «Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Εταιρείας Παλαιστίνης», μιας ρωσικής οργάνωσης που δημιουργήθηκε για τον «αφελληνισμό» των πατριαρχείων της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας– των αντιπάλων, δηλαδή, του πατριάρχη της Μόσχας. Δημιουργήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των τσάρων τον 19ο αιώνα, η ομάδα διοικείται τώρα από τον Σεργκέι Στίπασιν, πρώην επικεφαλής ρώσο κατάσκοπο και κυβερνητικό υπουργό.

Σε μια συνέντευξη του Σεπτεμβρίου με τον Der Spiegel, ζήτησε ουσιαστικά την απόσχιση από την Ελλάδα του σημαντικού θρησκευτικού χώρου του Αγίου Όρους ως «ανεξάρτητης μοναστικής δημοκρατίας – κάτι σαν το κράτος του Βατικανού στη Ρώμη»…

Απαντώντας στις έντονες καταδίκες από την Ελλάδα, κορυφαίοι Ρώσοι αξιωματούχοι ακύρωσαν τις επισκέψεις και ο κ. Πούτιν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς περί ανάμιξης ως “ανοησίες “.…

“Δεν είναι Μακεδόνες, είναι Σλάβοι”, δήλωσε ο Μιχάλης Πατσίκας, ο διοργανωτής των διαμαρτυριών και ο αυτοπροσδιοριζόμενος πατριώτης, την παραμονή της ψηφοφορίας.

Στηλίτευσε την ιδέα ότι οι Ρώσοι έβαλε χέρι στις διαμαρτυρίες, λέγοντας ότι η χρηματοδότηση ερχόταν συχνά από την ελληνική διασπορά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είναι δολάρια», είπε. “ΟΧΙ ρούβλια.”


http://greeknewsondemand.com/