Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25

ΤΑΡΑΞΑΚΟ: ΒΟΤΑΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 100 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Windsor στον Καναδά, ισχυρίζονται ότι το ταραξάκο (πικραλίδα) είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικό από τη χημειοθεραπεία, το ταραξάκο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη διατροφή του ανθρώπου, αλλά και ως βότανο για της πλούσιες ευεργετικές του ιδιότητες στην υγεία, όμως μέχρι τώρα οι περισσότεροι
δεν γνώριζαν ότι μπορεί να βοηθήσει και κατά του καρκίνου. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το συγκεκριμένο βότανο λειτουργεί καλύτερα, διότι η χημειοθεραπεία σκοτώνει μαζί με τα καρκινικά και τα υγιή κύτταρα, ενώ η πικραλίδα σκοτώνει μόνο τα καρκινικά κύτταρα.
Το ρόφημα με ταραξάκο έχει πολλά οφέλη στην υγεία: καθαρίζει τα νεφρά, καταπολεμά τις αλλεργίες και μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6, βιταμίνη C, σίδηρο, κάλιο, φολικό οξύ και μαγνήσιο.

Το θαυματουργό ρόφημα με ταραξάκο

ταραξάκο το βότανα που είναι 100 φορές
Το τμήμα χημείας και βιοχημείας του πανεπιστημίου Windsor, δίνει νέες ελπίδες σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο. Η έρευνα έδειξε ότι η πικραλίδα καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, χωρίς όμως να βλάψει τα υγιή. Ο John Di Carlo είναι ένας 72χρονος που κατάφερε να καταπολεμήσει τον καρκίνο χάρη στο ρόφημα με ταραξάκο. Η ιστορία του έχει ως εξής, ύστερα από 3 χρόνια χημειοθεραπείας οι γιατροί τον άφησαν να πάει σπίτι να περάσει τις τελευταίες ημέρες με την οικογένεια του. Κάποιος γνωστός του, τον ενημέρωσε να δοκιμάσει το ρόφημα πικραλίδας, μετά από 4 μήνες πίνοντας το το ρόφημα ο καρκίνος του βρισκόταν σε ύφεση.

Πως να επιλέξετε και να το προετοιμάσετε

Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι καλύτερες εποχές για να μαζέψετε αυτό το βότανο. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τη ρίζα του και αφήστε τη στον ήλιο να ξεραθεί. Θα χρειαστεί να παραμείνει τουλάχιστον για 14 ημέρες. Αμέσως μετά βάλτε την σε ένα βάζο και διατηρήστε το σε ξηρό και σκιερό μέρος. Μπορείτε να τη διατηρήσετε κατά αυτόν τον τρόπο για 1 χρόνο.

Πως να το φτιάξετε το ρόφημα πικραλίδας

Βάλτε σε μία κατσαρόλα 1 λίτρο νερό να βράσει.
ταραξάκο το βότανα που είναι 100 φορές
Ψιλοκόβουμε 2 κουταλάκια του γλυκού από την αποξηραμένη ρίζα.
ταραξάκο το βότανα που είναι 100 φορές
Τοποθετούμε τα κομμάτια της ρίζας στην κατσαρόλα αφού έχει πιάσει το σημείο βρασμού, και τα αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά.
ταραξάκο το βότανα που είναι 100 φορές
Αμέσως μετά σουρώστε το μείγμα με ένα σουρωτήρι και κρατήστε μόνο το υγρό.
ταραξάκο το βότανα που είναι 100 φορέςΣυμβουλές:
Πάντα να ψάχνετε για πικραλίδα σε μη μολυσμένα μέρη, μακριά από δρόμους και αστικές περιοχές. Αν είστε αλλεργικοί στα αγριόχορτα και σε παρόμοια φυτά, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν το χρησιμοποιήσετε. Πριν αρχίσετε την εναλλακτική ιατρική να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας, εκείνος γνωρίζει καλύτερα και θα σας καθοδηγήσει σωστά.
votanonkipos.gr