Παρασκευή, Φεβρουαρίου 1

Μας είπαν ότι υπάρχει προσφυγική κρίση – Με συνοπτικές διαδικασίες, ο Σαλβίνι μείωσε στο ελάχιστο τις προσφυγικές ροές, τον Ιανουάριο του ’19



Στην Ελλάδα μας είπαν ότι υπάρχει προσφυγική κρίση, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Επίσης μας είπαν ότι ήρθαν πολλοί μετανάστες, επειδή έγινε πόλεμος στην Συρία. Μόνο που οι μετανάστες ήρθαν το 2015 και όχι το 2012 που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις μεταξύ της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας και των Τζιχαντιστών (υποτίθεται επαναστατών που ήθελαν να ρίξουν το καθεστώς του Άσαντ.)

Δύο πράγματα ισχύουν
Δεν είναι Σύροι όλοι οι μετανάστες.
Πράγματι υπάρχουν ταλαιπωρημένοι και πεινασμένοι άνθρωποι. Τους εκμεταλλεύονται οι διακινητές, δεν ξέρουμε που θα καταλήξουν και επίσης μέσα στις προσφυγικές ροές, έχουν εισχωρήσει πολλά εγκληματικά στοιχεία.
Ελλάδα-Ιταλία-Ισπανία-Γερμανία, είναι οι χώρες που δέχτηκαν τα μεγαλύτερα «κύματα» μεταναστών. Στην Ιταλία όμως, πλέον κάνει κουμάντο ο ακροδεξιός όπως μας λένε, Σαλβίνι. Ο Σαλβίνι λοιπόν, ακολουθεί μια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική.

Οι συνοριοφύλακες ελέγχουν τα σύνορα (τα ελέγχουν πραγματικά) και δεν αφήνουν την χώρα τους εκτεθειμένη……..
Το αποτέλεσμα: Τον Ιανουάριο του 2019, οι μεταναστευτικές ροές προς την Ιταλία μειώθηκαν κατά… 95%, σε σχέση με τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους.
Για αυτό τον λόγο λοιπόν, αυτοί που λένε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση, απλά λένε ψέματα.
Τα σχόλια δικά σας!
Πληροφορίες: voiceofeurope
el.gr