«ΚΑΜΟΡΑ» ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ Ο: ΕΚΒΙΑΖΑΝ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝ. ΤΟΝ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΤΣΟΒΟΛΑ. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 2

cosa-nostra1
Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος (13) ατόμων και συγκεκριμένα (5) ημεδαπών και (8) αλλοδαπών, οι οποίοι ενέχονται σε πληθώρα εγκληματικών ενεργειών.
Προηγήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα, από αρχές τρέχοντος έτους, κατά τη διάρκεια της οποίας διακριβώθηκε ότι τα ανωτέρω άτομα, δρώντας στο πλαίσιο
αλλά και στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, ενέχονται σε αξιόποινες πράξεις, υπό τη διεύθυνση, καθοδήγηση και συντονισμό των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, έγκλειστων σε καταστήματα κράτησης.
Πιο αναλυτικά, εμπλέκονται:
στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού, την 03-11-2014, έξω από την οικία του σε περιοχή της Αττικής,
στην ανθρωποκτονία ημεδαπού δικηγόρου, την 12-10-2017, εντός του δικηγορικού του γραφείου, στην Αθήνα Αττικής,
σε υπόθεση εκβίασης ημεδαπού δικηγόρου στην Αθήνα Αττικής, την 07 και 08-02-2019. Στη συγκεκριμένη υπόθεση ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης έδωσαν εντολές σε τρία μέλη της οργάνωσης εκτός φυλακών, να αποσπάσουν από το δικηγόρο 3.000 ευρώ, κατόπιν εκβίασης με απειλές για τη ζωή του. Οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.
στην ανθρωποκτονία υπηκόου Αλβανίας στην Ε’ Πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, την 14-01-2019. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε ότι ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης τυγχάνουν ηθικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας, ενώ ως φυσικοί αυτουργοί έχουν κατηγορηθεί δύο άλλα μέλη της ίδιας οργάνωσης,
σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, σε βάρος θαμώνων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πειραιά (Μικρολίμανο), την 22-11-2014, και
στην απόδραση από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού δύο υπηκόων Αλβανίας, την 01-01-2019. Όπως προέκυψε, ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης γνώριζαν και κατόπιν εντολών τους σε μη έγκλειστα μέλη της οργάνωσης, διευκόλυναν, τις συνθήκες απόκρυψης των αλλοδαπών που απέδρασαν.
Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών:
προέκυψε ότι ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, κατέβαλε προσπάθεια ώστε ο φερόμενος ως αιφνίδιος θάνατος έγκλειστου υπηκόου Αλβανίας, την 27-01-2019, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, να αποδοθεί σε δηλητηρίαση, για να καταστήσει κατηγορούμενο συγκεκριμένο ημεδαπό πρόσωπο, επίσης έγκλειστο, με τον οποίο φέρεται να έχουν αντιδικία,
διαπιστώθηκαν στοιχεία που συνιστούν προπαρασκευαστικές πράξεις σχεδιασμού και προεργασίας παράνομων δραστηριοτήτων (εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προστασία σε καταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις κ.λπ.), καθώς και λοιπές ενέργειες (διακίνηση χρηματικών κεφαλαίων μέσω ιδρυμάτων πληρωμών, ενοικίαση οικιών, αγορά οχημάτων, έκδοση αδειών ικανότητας οδήγησης), προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης, ενώ
διακριβώθηκε ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, συνεννοούνται, κατευθύνουν και παρέχουν οδηγίες σε μάρτυρες εν εξελίξει ποινικών υποθέσεων, κάποιοι εκ των οποίων τυγχάνουν και μέλη της οργάνωσης, ώστε να ανασκευάσουν – μεταβάλλουν τις μαρτυρίες τους.
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, της εκβίασης από κοινού με σκοπό την προσπόριση, εκ μέρους των δραστών, στον εαυτό τους ή σε άλλον, παράνομου περιουσιακού οφέλους, με τη χρήση απειλών, ενωμένων με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής, καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε υπόθαλψη εγκληματία.
—ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
-Επρόκειτο για ένα σκληρό συνδικάτο, με «‘έδρα» τον Κορυδαλλό, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς λεπτομέρειες.
-Συμμετείχαν και Έλληνες και αλλοδαποί, κυρίως σκληροί Αλβανοί κακοποιοί.
 Μια υπόθεση που ακόμα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, είναι και ο εκβιασμός-πάντα κατά αστυνομικές πηγές- που δεχόταν ο γνωστός δικηγόρος και πρώην πολιτικός Δημήτρης Τσοβόλας από την συγκεκριμένη ομάδα κακοποιών.
Το παρασκήνιο
Οι Αλβανοί κακοποιοί ζήτησαν από τον γνωστό ποινικολόγο να αναλάβει υπόθεση τους όπως και έγινε. Έδωσαν μάλιστα στον Δημήτρη Τσοβόλα και 7.500 ευρώ προκαταβολή, στη συνέχεια ωστόσο διαφώνησαν μαζί του για την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθούσε. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το MAKELEIO.GR, οι τρεις Αλβανοί με τηλεφωνήματα αλλά και επισκέψεις στο γραφείο του, ζητούσαν από τον κ. Τσοβόλα να τους επιστρέψει όλο το χρηματικό ποσό που του είχαν δώσει. Κατά την διάρκεια επίσκεψης στο γραφείο του γνωστού δικηγόρου τον απείλησαν με όπλο με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Τσοβόλας να τους δώσει ένα  μέρος από τα χρήματα αυτά, οι πληροφορίες μας, μιλανε για 650 ευρώ. Την επόμενη φορά όμως-πάντα κατά τις ίδιες πηγές- κι ενώ ο ποινικολόγος είχε συμφωνήσει μαζί τους να τους παραδώσει γύρω στα 2.500 ευρώ, εμφανίστηκε η Αντιτρομοκρατική και τους συνέλαβε.

 .makeleio.gr