Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27

Λουκέτο ΒΟΜΒΑ στην ελληνική αγορά: ΕΚΛΕΙΣΑΝ και τα καταστήματα της ιστορικής φίρμας ρούχων-Χρέη 25 εκ. ευρώ

louk
Δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμά της, η οικονομική κρίση συνεχίζει να μετράει «θύματα».Από το πρωί της Τρίτης τα καταστήματα της φίρμας άρχισαν να διαλύονται.
Μια ιστορική ελληνική φίρμα στον χώρο της γυναικείας ένδυσης, η Raxevsky, κατεβάζει ρολά. Πορεύτηκε δυναμικά επί 40 χρόνια, αλλά δεν κατάφερε να αντέξει το ασφυκτικό τρίγωνο που δημιούργησαν η μείωση της εσωτερικής ζήτησης, τα capital controls και η απουσία
ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος ικανού να παρέχει δάνεια, ούτε όμως κατάφερε να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις τις αγοράς ώστε να μπορέσει να επιβιώσει.
Η είδηση έγινε γνωστή τη Δευτέρα. Από το πρωί της Τρίτης τα καταστήματα της φίρμας άρχισαν να διαλύονται. Η εταιρεία Raxevsky-Helen’s Club που ανέπτυξε το διάσημο brand για να φτάσει έκλεισε αφήνοντας χρέη σε προμηθευτές και εργαζόμενους που εκτιμώνται σε πάνω από 25 εκατ. ευρώ…
Αναλυτές της αγοράς εξηγούν ότι η συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας, που είχε εγκριθεί τον Δεκέμβριο του 2016, δεν υποστηρίχθηκε και έτσι η περαιτέρω συρρίκνωση της δραστηριότητας και η απαξίωση του δικτύου έφερε το τέλος: εικονογραφείται με τα καταστήματα που αδειάζουν και δυστυχώς, με την απόλυση των τελευταίων 100 εργαζομένων.
Η εταιρεία απήλαυσε την τελευταία διετία μια ενδιάμεση χρηματοδότηση στο πλαίσιο των διακανονισμών για τα χρέη της, όμως δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της για ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων στο εξωτερικό και επένδυση σε e-shop, που είναι, αν όχι το παρόν, σίγουρα το μέλλον.
makeleio.gr