Κωμικοτραγικές καταστάσεις με τον Παπαχριστόπουλο

fimotro.gr
Ο Βούτσης παρακάλεσε, ο Παπαχριστόπουλος «υπέκυψε» και το θέατρο συνεχίζεταιΤα όσα κωμικοτραγικά γίνονται το τελευταίο διάστημα στη Βουλή εξαιτίας της απώλειας της δεδηλωμένης από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προκαλούν γέλιο αλλά συνιστούν και πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Το τελευταίο κρούσμα αφορά τον Θανάση Παπαχριστόπουλο ο οποίος αν και ορκίζονταν ότι την
Παρασκευή θα αποτελούσε παρελθόν από τους ΑΝΕΛ αλλά τελικά δόθηκε παράταση για να μπορέσει να ψηφίσει και την εισαγωγή της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια ΣΥΡΙΖΑ επιτρέποντος να αποχωρήσει.
Ολα ξεκίνησαν το πρωί ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος επανέλαβε ότι θα παραιτηθεί αλλά θα αργήσει λίγο εξαιτίας μίας βλάβης στο αυτοκίνητό του. Τελικά έφτασε στη Βουλή μπήκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και όταν βγήκε από αυτό είχε στο τσεπάκι του την επιστολή παραίτησης καθώς δεν την έδωσε ποτέ μετά από παρέμβαση του Προέδρου.
Του ζήτησε να κάνει για λίγο καιρό υπομονή ώστε να περάσει και η ψηφοφορία για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Επιχειρηματολογώντας την άποψή  του ο κ. Βούτσης του είπε ότι αν παραιτούνταν θα δημιουργούσε ένα διαδικαστικό πρόβλημα καθώς τυπικά, ο κ. Κουίκ που είναι ο πρώτος επιλαχών θα έπρεπε να ορκιστεί στη νέα του ιδιότητα ως βουλευτής.
Βέβαια αυτό το θέμα φαίνεται να μην είναι το βασικό για να δοθεί η εντολή στον κ Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για κυβερνητική απόφαση η οποία σύντομα θα αποδειχθεί το που αποσκοπεί.
Όπως είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος εξερχόμενος του γραφείου του Προέδρου της Βουλής, η οποιαδήποτε κίνησή του θα πρέπει να αναμένεται μετά τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του πρωτοκόλλου.
«Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής -επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί- αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών. Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα, θα τελειώσει αυτή η ιστορία. Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες».
Τα παραπάνω προκάλεσαν την επίθεση στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, από τη Νέα Δημοκρατία η οποία τον κατηγόρησε για «ευτελισμό του Κοινοβουλίου».
«Ο κ. Βούτσης, ο οποίος έχει λάβει πλέον και επίσημα ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαζόμενους εταίρους, δεν τήρησε ούτε τα προσχήματα», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας πως «οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα έχουν χάσει και το τελευταίο ψήγμα πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας για λίγους ακόμη μήνες εξουσίας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Ούτε τα προσχήματα δεν τήρησε σήμερα ο κ. Βούτσης. Ο πρωτοφανής ευτελισμός που έχουν επιβάλει στο Κοινοβούλιο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος κορυφώθηκε σήμερα με τη βούλα του κ. Νίκου Βούτση. Ο πρόεδρος της Βουλής λαμβάνοντας πλέον και επισήμως ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαζόμενους εταίρους παρακάλεσε(!) τον βουλευτή Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα μαγειρέματα της κυβέρνησης.
Οι πολίτες έχουν καταλάβει από καιρό ότι οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα είναι κατώτεροι των αξιωμάτων τους. Σήμερα απλά συνειδητοποίησαν ότι έχουν χάσει και το τελευταίο ψήγμα πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας για λίγους ακόμη μήνες εξουσίας».