Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14

Βόλεμα ημετέρων με παχυλούς μισθούς στην Κεντρική Τράπεζα καταγγέλλει το ΑΚΕΛ

Ακραία αντίφαση και βάναυση πρόκληση αποτελεί για τους πολίτες από τη μια η Κυβέρνηση να ενεργεί
ως τροϊκανότερη των τροϊκανών επιβάλλοντας φόρους, περικοπές και σκληρή λιτότητα ακόμη και στις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αλλά την ίδια ώρα να βολεύει τους ημετέρους με πλούσιες παροχές και ωφελήματα, ανέφερε ο Εκπρόσωπος
Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης. Όπως ανέφερε, η καινούργια βάναυση πρόκληση απέναντι στον κυπριακό λαό, που υποφέρει από τις σκληρές πολιτικές λιτότητας των κυβερνώντων, αφορά με βάση τα δημοσιεύματα στον Τύπο, την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να παραχωρήσει μισθούς και ωφελήματα ύψους €105,000 στα δυο πρόσωπα που διορίσθηκαν στις νέες θέσεις εκτελεστικών μελών του Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, μαζί με παραχώρηση αυτοκινήτου, καθώς και αύξηση από €1,700 ευρώ ετησίως σε €30,000 για τα άλλα πέντε μη εκτελεστικά μέλη του Συμβουλίου.
Κάλεσε την Κυβέρνηση να απαντήσει κατά πόσο είναι αληθή τα όσα δημοσιεύονται στον Τύπο και εφόσον η απάντηση είναι καταφατική, να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες. Ο κ. Λουκαΐδης απηύθυνε σχετική ερώτηση μέσω της Βουλής στον Υπουργό Οικονομικών.
Ο κ. Λουκαΐδης διερωτήθηκε, ποιά καθήκοντα θα εκτελούν τα μη εκτελεστικά μέλη του Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας και πόσες συνεδρίες θα έχουν το μήνα για να δικαιολογείται 1800% αύξηση στις απολαβές τους.
Παράλληλα έθεσε το ερώτημα κατά πόσο θα εγκαταλείψουν τις κατά βάση καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας τους για να αφοσιωθούν εξολοκλήρου στην Κεντρική Τράπεζα.
«Την ώρα που οι κυβερνώντες επιβάλλουν αιματηρή πολιτική λιτότητας για το λαό και τους πολίτες, την ώρα που επιβάλλουν κόμιστρα και τέλη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους άνεργους που δεν έχουν κανένα εισόδημα, την ώρα που φορτώνουν με δυσβάσταχτη φορολογία ακινήτων τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, οι κυβερνώντες δεν έχουν κανένα απολύτως δισταγμό να βολεύουν με παχουλές απολαβές τους ημετέρους τους», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.
 gnomionline.com.