Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27

Πυροδοτείται συνεχώς η νέα, «Ενδέκατη Κατακαμένη Γη», που θα είναι μοιραία!

lykavitos.gr--Έτσι, με μακροοικονομικούς λαϊκισμούς και πολιτειακούς σοσιαλισμούς, θα πορεύεται η χώρα έως το επονείδιστο… 2069, αφού τα παθήματα δέκα προηγούμενων εφιαλτικών περιπτώσεων «καμένης γης» όχι μόνο δεν έγιναν μαθήματα, αλλά ευκαιρίες  για ανάδειξη δημαγωγών και ολετήρων

Διάβασα το πρόσφατο άρθρο του αγαπητού συνάδελφου και πολύτιμου συνεργάτη μου στον «Οικονομικό Ταχυδρόμου» οικονομολόγου Αντώνη Κεφαλά με την εύστοχη διαπίστωσή του ότι ήδη στη χώρα επέρχεται με μανία  η … ενδέκατη  «Καμένη Γη».
«Βερεσέδια» των ΔΕΚΟ και πρωτογενή πλεονάσματαΤου Δημήτρη Στεργίου
Ο Αντώνης Κεφαλάς εντόπισε, όπως πάντα, άνετα τα έντονα πρόωρα σημάδια που ήδη προκαλούν  τη νέα «πυρκαγιά» στη συνεχώς «καιόμενη και φλεγόμενη» δύσμοιρη «βάτο» όχι μόνο της  ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, αλλά  όλης της Ελλάδος, η οποία θα είναι πια μοιραία, καθώς η χώρα και οι κάτοικοί της,  με εφιαλτικά πια ποδοπατημένους θεσμούς,  δεν θα αντέξουν άλλη δοκιμασία.
Έτσι, επιβεβαιώνεται συνεχώς η μελαγχολική διαπίστωση  για τη μόνιμη ολέθρια επίδραση των προεκλογικών κύκλων (που είναι σχεδόν … μόνιμοι!) και των εκλογικών κύκλων (που είναι καταστροφικοί) στα δημοσιονομικά της χώρας.
Αυτή η εφιαλτική επίδραση μάλιστα κορυφώθηκε  στις 20 Σεπτεμβρίου του 2015 όταν  Αλέξης Τσίπρας  παρέλαβε όχι απλώς  «καμένη», αλλά «κατακαμένη γη» από τον … εαυτόν του!
Οι προηγούμενες δέκα περιπτώσεις «καμένης γης» μετά το 1974 για την κατάληψη απλώς της εξουσίας, το «βόλεμα» των «ημετέρων» και τη λεηλασία των εθνικών πόρων και δανείων, είναι οι ακόλουθες:
-Η «Πρώτη Καμένη Γη» στην οικονομία παρελήφθη από τον Ανδρέα Παπανδρέου  μετά τις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981 ως αποτέλεσμα της πρώτης  μείζονος εγκατάλειψης της δημοσιονομικής σωφροσύνης.
-Η  «Δεύτερη Καμένη Γη» διαπιστώθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1985, όταν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε, υπό την πίεση της ΕΟΚ και την ανάγκη λήψης της δεύτερης δόσης του κοινοτικού δανείου, να εξαγγείλει το πιο σκληρό πακέτο μέτρων λιτότητας, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αφού ύστερα  από δύο χρόνια ο μακροοικονομικός λαϊκισμός σάρωσε τα πάντα στην ελληνική οικονομία.
- Η «Τρίτη Καμένη Γη» σηματοδοτήθηκε από τη γνωστή πρωθυπουργική ιαχή στο Περιστέρι «Τσοβόλα δώστα  όλα», ενισχύθηκε από τον «πολιτειακό σοσιαλισμό» που εφάρμοζε ο Περικλής καθιστώντας όλους τους Αθηναίους πολίτες … άεργους δημόσιους υπαλλήλους και χαρακτηρίσθηκε από την περίοδο ολέθριας οικονομικής αστάθειας
- Η «Τέταρτη Καμένη Γη» επιβεβαιώθηκε από τη φοροεισπρακτική καταιγίδα στις 3 Αυγούστου 1992 και την εφαρμογή νέου σταθεροποιητικού προγράμματος, το οποίο κι αυτό, καθώς είχε βραχεία διάρκεια και βαλλόταν από τα «εκτροφεία» που είχε δημιουργήσει ο «μακροοικονομικός λαϊκισμός» και ο «πολιτειακός σοσιαλισμός», οδήγησε στην επόμενη «καμένη γη».
- Αυτή η επόμενη,  «Πέμπτη Καμένη Γη» , διαπιστώθηκε από την Eurostat αρχικά το 2003 και το Μάρτιο του 2004 και από την αναθεώρηση πολύ προς τα πάνω βασικών μακροοικονομικών μεγεθών και ιδιαίτερα των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους, τα οποία αποκρύβονταν με την περιβόητη «Δημιουργική Λογιστική»!.
- Η «Έκτη Καμένη Γη»  επισημοποιήθηκε πανηγυρικά με τη φοροεισπρακτική καταιγίδα του Σεπτεμβρίου του 2008, με το ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζει ότι  «Λεφτά Υπάρχουν!», ενώ η διεθνής οικονομική κρίση μαινόταν και απλωνόταν παντού!
-Η  «Έβδομη Καμένη Γη» σηματοδοτήθηκε με την ένταξη της χώρας μας στο Πρώτο επαχθές  Μνημόνιο  στις 23 Απριλίου του 2010, «εορτής» των «τροπαιοφόρων» δανειστών.
- Η «Όγδοη Καμένη» επισημοποιήθηκε με την υπογραφή το 2012  του «Δεύτερου επαχθούς» Μνημονίου, το οποίο κι εκείνο οδήγησε τη χώρα, με μαθηματική ακρίβεια, στο τρίτο, καθώς η τότε κυβέρνηση, από το φόβο του πολιτικού κόστους και του … ΣΥΡΙΖΑ, «έστριβε δια των … εμπλοκών» συνεχώς και αναζητούσε  τα περιβόητα «ισοδύναμα μέτρα» που ζητούσαν οι δανειστές σε «κουρέματα» συντάξεων, μισθών και συντάξεων και στην εξόντωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων με την αύξηση φορολογικών συντελεστών και άλλες παρεμβάσεις και πάλι χωρίς αποτέλεσμα, καθώς εφαρμοζόταν η ίδια οικονομική πολιτική της αύξησης των δημόσιων δαπανών και της συντήρησης ζημιογόνων δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.
Είναι μελαγχολική η διαπίστωση ότι αυτή η συντήρηση γαλαξία δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών είχε ως αποτέλεσμα μόνο να ένα ελάχιστο μέρος του ποσού των 130 δις. ευρώ που εξασφαλίσθηκε από το κούρεμα ιδιωτικής περιουσίας πήγε σε μείωση του δημόσιου χρέους, το οποίο ήδη από την επόμενη χρονιά, το 2013, άρχισε να αυξάνεται και να πληθύνεται, προς «δόξαν» του ΣΥΡΙΖΑ που φωνασκούσε υποσχόμενος ότι θα καταργήσει τα Μνημόνια!
-Όλα αυτά οδήγησαν στην «Ένατη Καμένη Γη», την οποία παρέλαβε το αλλόκοτο κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις 25 Ιανουαρίου του 2015 και την οποία την κατέκαψε τους επόμενους μήνες με τους γνωστούς «λεονταρισμούς» και «Δημιουργική Ασάφεια».
 - Έτσι, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, όπως «ό,τι κάνει η γίδα στο πουρνάρι, το βρίσκει το τομάρι», ακολούθησε η  «Δέκατη  Κατακαμένη Γη», η οποία  προέκυψε μετά τον εντυπωσιακά περιπετειώδη  εξάμηνο του 2015 και  με την υπογραφή τον Αύγουστο του 2015 του τρίτου επονείδιστου Μνημονίου, αντί της … κατάργησής του!
Έτσι, ζωή να’ χουμε, θα πορευθεί η χώρα μας έως το … 2059 με τις δεσμεύσεις για το χρέος που έχουν υπογραφεί, ως συνέχεια  εκείνων του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, που άρχισαν το 1898 και τελείωσαν το … 1977…