Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22

Χαμός στους Κατσαπλιάδες! Τσακαλώτος: Είναι πολύ πιθανό η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές

tsakalet-eukl-708
Μάλλον του ξέφυγε του Ευκλείδη Τσακαλώτου και απαντώντας σε ερώτηση του τηλεοπτικού δυκτύου CNBC για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αρχικά δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει τις εκλογές.

Έσπευσε πάντως αμέσως να το διορθώσει και πρόσθεσε ότι στην απίθανη και ατυχή περίπτωση που κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα άλλαζε τη θέση του μόνο και μόνο επειδή στην εξουσία θα βρισκόταν η ΝΔ. Και θα στήριζε το αίτημά της για μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι δεν διαφωνεί καθόλου με τον πρόεδρο της ΝΔ «πως πρέπει να το κάνουμε και θα ήταν καλό η ΝΔ να είχε λιγότερο συγκρουσιακή στάση, ώστε πράγματι να μπορέσουμε να έχουμε κοινή θέση στο θέμα αυτό».
«Υπάρχει ομοφωνία σε όλο το πολιτικό φάσμα για το ζήτημα αυτό. Εχω πει εδώ και πολύ καιρό ότι το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για πολύ χρονικό διάστημα είναι υπερβολικά υψηλό, ιδιαίτερα για μια χώρα που έχασε το 27% του ΑΕΠ. Δεν νομίζω πως αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να διαφωνήσουμε. Θα πρέπει να πάμε μαζί σε μια Ευρώπη που έχει πάρει το μάθημα από την άνοδο της ακροδεξιάς και των λαϊκιστικών δυνάμεων, πως οι τόσο υψηλοί πρωτογενείς στόχοι απλώς τροφοδοτούν τη δυσαρέσκεια όχι μόνο στα κόμματα αλλά και στην ίδια την πολιτική διαδικασία», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.
Ευχαριστώ απο την Νέα Δημοκρατία
Μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενο της συνέντεξης του ΥΠΟΙΚ, η ΝΔ εξέδωσε μια ειρωνική ανακοίνωση ευχαριστώντας τον για την πρόβλεψη!
«Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Όχι τόσο για την αυτονόητη πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές, όσο κυρίως για την διαβεβαίωσή του ότι το κόμμα του ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημά της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε.
Είναι αξιέπαινο να αναγνωρίζει κανείς, έστω και καθυστερημένα, τα λάθη του»makeleio.gr