Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15

Η ΑΡΧΟΝΤΟΜΠΕΜΠΕΚΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ! ΑΠΟ ΤΙΣ «ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ» ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ «ΛΕΡΩΜΕΝΑ» ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ , ΣΤΟΝ «ΒΡΩΜΙΚΟ» ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

1
Η Έλλη Στάη, η γυναίκα που ερωτεύεται μόνο ισχυρούς άντρες
Σιδηρά κυρία στην ενημέρωση την αποκαλούσαν, αλλά μάλλον σε σιδηρά κυρία στους… γάμους έχει εξελιχθεί η Έλλη Στάη που όλως περιέργως δεν ερωτεύεται κάτι λιγότερο από εφοπλιστή, όπως καυστικά σχολιάζουν αρκετοί.

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε από τα… χαμηλά στρώματα αλλά από κάπου ξεκινάμε όλοι! Ο πρώτος γάμος ήταν «φτωχός» σε σχέση με αυτούς που ακολούθησαν αφού παντρεύτηκε τον δικηγόρο Νίκο Στάη από τον οποίο κράτησε μόνο το όνομά της. Ούτε αυτό τυχαίο. Σύντομο και κομψό ήταν ό,τι πρέπει για να καθιερωθεί στον χώρο της δημοσιογραφίας με άλλο αέρα αφού το Τσαρλαμπά δεν το λες και εύηχο.
Ο δεύτερος γάμος της Έλλης, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κατσίμης την καθιέρωσε στο χώρο της ΕΡΤ και της χάρισε ό,τι πολυτιμότερο έχει, τον γιο της Μάρκο. Και ύστερα ήρθε η… αναβάθμιση.

Η μακροχρόνια σχέση της με τον Διονύση Λιβανό, γόνο οικογένειας που αποτελούσε –και συνεχίζει να αποτελεί- ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά «τζάκια» της χώρας με τεράστια πολιτική καριέρα Βουλευτικές και Υπουργικές θέσεις ως και στην Ευρωβουλή από το 1989 ως το 1993 με το ΠΑΣΟΚ.
Αρχές δεκαετίας του ΄80. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην κυβέρνηση, ο λαός στην «εξουσία» και στην Ελούντα –τον αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου- η «παρεούλα»  του στενού κύκλου του πρώην πρωθυπουργού περνά μέρες ξενοιασιάς.
1
Ο Διονύσης Λιβανός (αείμνηστος πια, σύζυγος τότε της Ελλης Στάη),η Δήμητρα Λιάνη,ο Γιώργος Λιάνης,η Ελλη Στάη και ο Κάρολος Παπούλιας όλοι μαζί σε μια φωτογραφία της νέας –τότε- άρχουσας τάξης που έμελλε να φεσώσει αργότερα της Ελλάδα με δισεκατομμύρια εξωτερικού χρέους, αποβιομηχάνιση και σοσιαλιστικά όνειρα -και ονειρώξεις-  τα οποια κράτησαν δεκαετίες.
Είχε βρει… φλέβα χρυσού! Και έμεινε εκεί για πολλά χρόνια καθώς η Έλλη, το κορίτσι της διπλανής πόρτας, είχε συναντήσει ξανά τον έρωτα! Πάντως, εκείνος την περνούσε είκοσι ολόκληρα χρόνια, κάτι που συχνά σχολιαζόταν από τις κοσμικές στήλες της εποχής με την ίδια να δείχνει απαξίωση προς όλους και όλα (παλιά μου τέχνη κόσκινο, έχει κατηγορηθεί συχνά για σνομπισμό).

Για το κεφάλαιο αυτό θα μπορούσαμε να πούμε πολλά αφού αποτέλεσε και θέμα εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για αδίκημα χρηματισμού που αφορούσε την υπόθεση του Καζίνου στο Φλοίσβο –που να κατέληξε αυτό το πόρισμα άραγε;- με τον Διονύση Λιβανό να την αποκαλεί γυναίκα του αν και δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Και με το τέλος της σχέσης να έρχεται άδοξα λίγο καιρό αργότερα και τις κακές γλώσσες να χρεώνουν και σε εκείνη την καθοδική πορεία του άλλοτε κραταιού άντρα της πολιτικής πριν το θάνατό του.

Και πέρασαν κάποια χρόνια και ύστερα ήρθε ένα ακόμα πιο δυνατό «χαρτί» στη ζωή της. Ο τραπεζίτης Στέλιος Παναγόπουλος μπήκε στη ζωή της στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και έκανε τα αισθήματα της Έλλης, της δικιάς μας Έλλης…(όχι αποσιωπητικά) πλουσιότερα! Και τί σύμπτωση, όπως και ο Λιβανός, ο Στέλιος Παναγόπουλος διετέλεσε επίσης Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1994 ως το 1999.
Ένα περίεργο πράγμα όμως! Το τρίτο στεφάνι επίσης έμελλε να έχει άσχημο τέλος με την Έλλη να κουνάει το μαντήλι για την επόμενη σχέση της. Και ω τι περίεργο! Ξανά ένας ευκατάστατος άντρας δρόμο της
Ο τέταρτος γάμος της με τον Μιχάλη Γουλανδρή το 2008 σε κλίμα ενθουσιασμού ήταν πλέον γεγονός. Είχε βρει το λιμάνι της …. Κυριολεκτικά πάλι. Όπως και να έχει, η Ελλη εκείνη την εποχή απολαμβάνει τη ζωή της. Πηγαίνει τις βόλτες της με τα κότερα και τα πολυτελή γιοτ, σουλατσάρει στα κοσμοπολίτικα χειμερινά θέρετρα του κόσμου και κολυμπάει σε πριβέ παραλίες των ομορφότερων νησιών της χώρας μας και δείχνει πραγματικά ευτυχισμένη. Όπως και σε κάθε γάμο της πριν από τις καμπάνες του διαζυγίου που περιέργως πως πάντα κάποια στιγμή χτυπάνε… Να λοιπόν που και πάλι ο εφιάλτης ενός διαζυγίου (τον έχει περάσει τρεις φορές ήδη), παρουσιάζεται ξανά. Φήμες εκείνη την περίοδο της ζωής της, θέλουν την ίδια να έχει πέσει στα… πατώματα και να χτυπιέται που και πάλι απέτυχε ο γάμος της. Πάντως το διαζύγιό της μόνο βελούδινο δεν βγαίνει με τον εφοπλιστή. Στην αίτηση διαζυγίου που κατατίθεται το καλοκαίρι του 2014, η αντιδικία είναι έκδηλη ανάμεσα στους δύο εν διαστάσει συζύγους.
Και τώρα έρχεται και το πέμπτο στεφάνι και δεν αποκλείεται η ίδια η Έλλη να διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο Γκίνες, όχι με τα περισσότερα διαζύγια αλλά με τα περισσότερα διαζύγια με μεγάλο… πορτοφόλι! Ο Νίκος Μουνδρέας άλλωστε που έχει στο πλευρό της τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι ένας από τους ισχυρότερους άνδρες της ελληνικής ναυτιλίας. Δημοσιεύματα τώρα τους θέλουν να παντρεύονται σύντομα.

Οι σπουδές & τα πρώτα βήματα στη δημοσιογραφία

Γεννημένη στις 24 Μαρτίου του 1954, κόρη του βουλευτή του Κόμματος των Φιλελευθέρων Μάρκου Τσαρλαμπά (κατάγεται από οικογένεια ευγενών και συγκαταλέγεται  στη λίστα του «Λίμπρο ντ’ όρο» (Χρυσό βιβλίο) της Λευκάδας) και της Αικατερίνης Τσαρλαμπά (διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου του Αναστάσιου Πεπονή, που στις κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου ήταν μεταξύ των σημαντικότερων υπουργών), η Έλλη έμαθε από μικρή να έχει επαφή με εφημερίδες, να ακούει πολιτικές συζητήσεις και να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα γι’ αυτό το κομμάτι.
Με σπουδές στη Νομική Σχολή και ενεργό μέλος της νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού «Ρήγας Φεραίος», έκανε μεταπτυχιακά στις Πολιτικές Επιστήμες στη Σορβόννη, ενώ για λίγο διάστημα εργάστηκε ως δικηγόρος. Οι εσωτερικές και πολιτικές της όμως αναζητήσεις και το μεράκι για τη δημοσιογραφία, την οδήγησαν στην εφημερίδα Αυγή, από όπου ξεκίνησε και την καριέρα της. Ακολούθησαν οι δεξιές εφημερίδες Μεσημβρινή και Ακρόπολη, στην οποία έκανε και το πρώτο της πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με τη συνέντευξη του Ιταλού μεγιστάνα Τζιάνι Ανιέλι .
Το πέρασμά της από όλους τους σταθμούς, οι λαμπρές στιγμές και οι συνεργασίες-εφιάλτης 

Η τηλεοπτική της καριέρα ξεκίνησε στην ΕΡΤ στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όπου παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων δίπλα στον Τέρενς Κουίκ. Από το 1989 συνεργάστηκε με το ραδιόφωνο του Flash, ως ανταποκρίτρια ευρωπαϊκών θεμάτων στις Βρυξέλλες, ενώ το 1993 επέστρεψε στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση του Σκάι.  Ήταν η εποχή κατά την οποία, μετά από συνεννόηση με τον Σταμάτη Μαλέλη, εγκαινίασε τα «τηλεοπτικά παράθυρα» που όχι μόνο ανέβασαν κατά πολύ την τηλεθέαση αλλά έγιναν και συνήθεια και από τους άλλους σταθμούς.
Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, παρουσιάζοντας την πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου εκπομπή «Ελλήσποντος», τη σεζόν 1996-1997. Από το 1997  έως το 1999,  βρέθηκε στο τιμόνι του κεντρικού δελτίου του Star, ενώ ακολούθησε συνεργασία επτά ετών με τον Ant1.
Ήταν η περίοδος που η Έλλη Στάη είδε τις μετοχές της ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια να απογειώνονται και όλοι πλέον την χαρακτηρίζουν ως τη σιδηρά κυρία της ενημέρωσης. Το κεντρικό δελτίο του σταθμού του Αμαρουσίου τερμάτιζε πρώτο στους πίνακες τηλεθέασης και με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό, ενώ από την εκπομπή της, «Με τα μάτια της Έλλης», πέρασαν ως καλεσμένοι οι μεγαλύτεροι πολιτικοί της εποχής.
Τίποτα, όμως, δεν κρατάει για πάντα κι έτσι η Έλλη Στάη άρχισε να βλέπει και την άλλη όψη του νομίσματος. Η τηλεθέαση άρχισε να πέφτει και τα στελέχη του καναλιού έφεραν ως συμπαρουσιαστή της τον Νίκο Ευαγγελάτο. Το «σχήμα», που τροφοδότησε δημοσιεύματα, σχόλια και ποικίλα κουτσομπολιά, κράτησε μόλις έναν μήνα καθώς η Έλλη Στάη αποχώρησε από το κανάλι. Χρόνια αργότερα, η προαναφερθείσα θα δηλώσει γι’ αυτή τη συνεργασία: «Τι μήνας! Κράτησε μόνο έναν μήνα η συνεργασία μας, αλλά τι μήνας. Εφιάλτης! Ήταν εφιάλτης νομίζω και για εκείνον».
Το Φεβρουάριο του 2007, η δημοσιογράφος συνεργάστηκε και πάλι με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega,  παρουσιάζοντας την εκπομπή «Έλλη» και παράλληλα ως βασική σχολιάστρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων που παρουσίαζε η δημοσιογράφος  Όλγα Τρέμη. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, τη βρήκε στον Alpha, όπου συμπαρουσίασε το δελτίο με τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα και παράλληλα παρουσίαζε την εκπομπή «Persona Grata».
Η αρχή σχεδόν της δεκαετίας, το 2011 δηλαδή, τη βρήκε στην κρατική τηλεόραση παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στη ΝΕΤ, καθώς και την εβδομαδιαία εκπομπή talk show «NETWEEK», μέχρι και τον Ιούνιο του 2013 που έκλεισε η ΕΡΤ με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης.
«Δεν το περίμενα ούτε την ώρα που ήμασταν στον αέρα. Όταν άκουσα ότι θα διακοπεί το πρόγραμμα, φαντάστηκα το live πρόγραμμα. Δεν περίμενα ότι θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί σήμερα στην Ελλάδα, την Ευρώπη ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, ότι θα κατεβάσει… μπαμ ένα μαύρο. Δεν μπορείς να απολύεις 2.500 ανθρώπους και να τους βρίζεις… Εδώ χαθήκανε όλα τα στοιχεία του ανθρώπινου λογικού και του ανθρώπινου θυμικού. Μπορείς να πεις ότι ήτανε η απόλυτη βλακεία, η απόλυτη κουταμάρα», έλεγε η Έλλη Στάη για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Η τηλεοπτική αποχή και το come back 

Από το 2013 μέχρι και το 2018, οι φορές που η Έλλη Στάη βρέθηκε καλεσμένη στην ελληνική τηλεόραση ήταν ελάχιστες και οι περισσότερες αφορούσαν σε ένα σύντομο πέρασμα που έκανε από τις ειδήσεις του Alpha, στο πλευρό του Αντώνη Σρόιτερ.
Και ΤΩΡΑ εν έτη 2019 μέσα από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN , παρακαλάει τον Τσίπρα να την κάνει …βουλευτίνα! 
Από τη συνέντευξη στο OPEN στις 9 Ιανουαρίου : «Στο τέλος θα έπρεπε να πολιτευτούμε και μαζί αλλά δεν μου το έχει προτείνει ακόμα…» το σχόλιο της Στάη που ξεχωρίζει όταν είχε καλεσμένο τον πρωθυπουργό στο δελτίο.
makeleio.gr
ΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ! ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ «ΑΧΑΜΝΑ» ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ! ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥΣ! «ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ – ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ…» -ΒΡΑΖΕΙ Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ)