Πέμπτη, Φεβρουαρίου 7

«Βόμβα» Πάπα: Κληρικοί κρατούσαν καλόγριες αιχμάλωτες ως σκλάβες του σεξ


Στη δημόσια παραδοχή ότι κληρικοί στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά καλόγριες, τις οποίες κρατούσαν αιχμάλωτες και ως σκλάβες του σεξ, προέβη για πρώτη φορά ο Πάπας Φραγκίσκος.

Αυτή θεωρείται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας αναγνώρισε τη σεξουαλική κακοποίηση των μοναχών από τον κλήρο.
Ο ποντίφικας τόνισε στους δημοσιογράφους, κατά την ιστορική επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή, ότι η Εκκλησία έχει τη θέληση και προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα, σημειώνοντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να υφίσταται.
Ανέφερε μάλιστα ότι ο προκάτοχός του Πάπας Βενέδικτος αναγκάστηκε να κλείσει ένα μοναστήρι γυναικών, οι οποίες κακοποιούνταν σεξουαλικά.
«Ο Πάπας Βενέδικτος είχε το θάρρος να διαλύσει μια εκκλησία στην οποία η κατάσταση είχε φτάσει σε σημείο σεξουαλικής δουλείας, από τους κληρικούς ή τον επικεφαλής», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Πάπας δήλωσε ότι η σεξουαλική κακοποίηση των μοναχών είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει προκύψει κυρίως σε νέες εκκλησίες ενώ αργότερα ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του Βατικανού ανέφερε ότι η εν λόγω εκκλησία είχε έδρα στη Γαλλία.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο ο οργανισμός της Καθολικής Εκκλησίας για τις καλόγριες καταδίκασε την κουλτούρα της σιωπής και της μυστικότητας, που τις εμπόδιζε να μιλήσουν.
ΠΗΓΗ