Δευτέρα, Φεβρουαρίου 11

Ημουν κι εγώ στις Μαλδίβες

Γύρευε πόσες χιλιάδες Manolo Petsitis πέρασαν από το γκουβέρνο με κορυφαίο τον Γιώργο Λούβαρη
Eπιμενει ο Τραγκας-μιλαει και για φωτογραφιες
Από:kourdistoportocali.com
 Eίναι συναρπαστικό να ζεις στη Κολομβία των Βαλκανίων με αριστερή κυβέρνηση στην εξουσία. Οι πρώην αντιεξουσιαστές της ένοπλης αριστεράς με τους πέτσινους τρομοκράτες (δημόσιοι υπάλληλοι, αστυνομικοί και πράκτορες στη πραγματικότητα) όταν καταλαμβάνουν την εξουσία της δίνουν και καταλαβαίνει.
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Το πείραμα αντιεξουσιαστής στην εξουσία όπως εξελίσσεται στην Ελλάδα έχει εκρηκτικό ενδιαφέρον και τα συμπεράσματά του σίγουρα θα καταγραφούν από την Ιστορία. Πάρτε παράδειγμα τον αντιεξουσιαστή πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Ο Νίκος βουλιμικός με την εξουσία μετατρέπεται σε πολιτική μπαλαρίνα του Τσίπρα για μερικούς μήνες εξουσίας.
Τι θα λέει για παράδειγμα στα παιδιά του ο Βούτσης όταν τον ρωτάνε στα βαθιά γεράματα:
Μπαμπά, τι έχεις να θυμηθείς από τη θητεία σου σαν πρόεδρος της Βουλής;
.Τι να σας πω ρε σεις…Πολύ κωλομπάρεμα…με ανάγκασαν οι συνθήκες να αλλάξω τον κανονισμό ώστε οι 300 βουλευτές να έχουν τα προνόμια του αρχηγού κόμματος, χα, χα, χα…
-Μπράβο μπαμπά…Γαμώ τα γαμώτα…Τι σου κάνουν αυτές οι συνθήκες…
Ο Βούτσης λοιπόν-όπως και όλοι οι προκάτοχοί του της μεταπολίτευσης-θα φθάσει στα έσχατα όρια του πολιτικού αυτοεξευτελισμού για λίγους μήνες εξουσία. Ετσι κάνουν όλες-σύμφωνα με τον τίτλο του ιταλικού light πορνό. Οι διάδοχοι του Βούτση και του Πάκη δεν θα κολώνουν μπρος σε τίποτε. Θα κάνουν τους θεσμούς φυσαρμόνικα. Οτι έκαναν και οι προκάτοχοι τους.
Δεν σας κάνει εντύπωση που βαριά ονόματα της πολιτικής στη μεταπολίτευση αλλά και πρόσφατα βαράνε προσοχή στον Τσίπρα; Αν εξαιρέσεις τον Σαμαρά, όλοι οι υπόλοιποι αμολάνε καμμιά ακαταλαβίστικη παρόλα και επιστρέφουν στο καβούκι τους.
Ο λόγος είναι απλός: Toυς κρατάνε!
Πράγματι στη διάρκεια της μεταπολίτευσης δεν υπήρξε σκάνδαλο στο οποίο να μην έχουν εμπλακεί τα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα. Μίζες από εξοπλιστικά, από αναθέσεις δημοσίων έργων, από πάσης φύσεως προμήθειες, θαλασσοδάνεια, όργια στο χώρο του φαρμάκου και στις προμήθειες των Νοσοκομείων και πάει λέγοντας. Ο Τσίπρας τους κρατάει ενώ ταυτόχρονα οι δικοί του κάνουν τα ίδια…Γύρευε πόσες χιλιάδες Manolo Petsitis πέρασαν από το γκουβέρνο με κορυφαίο τον Γιώργο Λούβαρη.
Η Κολομβία των Βαλκανίων έχει ξεπεράσει ακόμη και τη πραγματική Κολομβία. Οι δικοί μας βαρόνοι και βαρονέτοι δεν έχουν αντίπαλο. Ούτε το πολιτικό προσωπικό της χώρας...
Ζητάνε λέει από τον Τσίπρα να διαψεύσει ότι ταξίδεψε στις Μαλδίβες. Μόνο που αν διαψεύσει τις Μαλδίβες-κάποιοι υποστηρίζουν- ότι πρέπει να αποκαλύψει που πραγματικά βρισκόταν. Οσο για τον Τράγκα που απεκάλυψε το θέμα Μαλδίβες μπορεί εκείνο το πρωί να του είχε ανέβει το ζάχαρο και να έδωσε λάθος προορισμό. Αλλά και επέμβαση OYK για τη διάσωση του πρωθυπουργού; Εχουμε να κάνουμε με Ζεράρ Ντε Βιλιέ ή μήπως η πραγματικότητα ξεπερνάει ακόμη και την πιο συναρπαστική φαντασία;


Eπανήλθε ο Γιώργος Τράγκας με τις θρυλικές Μαλδίβες το πρωί της Δευτέρας: Με τι φράση «τι ήθελα ο μαλάκας να προκαλέσω τέτοια αναστάτωση»  επέμενε για όσα έχει πει για τις Μαλδίβες, λέγοντας πως ποτέ στην καριέρα του δεν κατασκεύαζε fake news. Μάλιστα, η επιβεβαίωση των ειδήσεων γίνεται και από την… Αγγλία.
«Με εμένα μην παίζετε. Για να πω για τις Μαλδίβες, έχω επιβεβαιώσει την είδηση. Στην αρχή, δεν είπα τίποτα. Όταν όμως μίλησε με ένα φίλο μου από το Ντουμπάι, συνέθεσα πληροφορίες. Και όταν ένα βράδυ, μου το επιβεβαίωσαν ξανά, το είπα. Το καταλάβετε; Άντε, να μην βγουν και… φωτογραφίες».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην… κρουαζιέρα στην Σικελία: «Ερώτημα προς το Μαξίμου: Πήγε ο κύριος πρωθυπουργός στην Σικελία; Και τον ΄΄ακολουθούσαν΄΄ βατράχια; Ναι ή όχι;»…
Άρχισε όμως να λέει και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα… Όπως, ότι ξέρει που παίζει… χαρτιά ο Αλέξης Τσίπρας! «Ξέρω εκεί στην Ιπποκράτους… Ναι, πώς μπαίνατε τις νύχτες… Με ποιους παίζετε… Μου τα έχουν πει όλα. Ποιοι; Μα φυσικά οι υπουργοί σας! Όταν με συναντούσαν τα βράδια. Όλα».
Ανέφερε ακόμα πως «όταν είσαι με κάποιον τόσο στενά για τέσσερα χρόνια, ξέρει τα πάντα για εσένα. Γνωρίζει τα πάντα.  Γνωρίζει όλες τις πλευρές σας. Όλες…».
Και πολλά άλλα…

Ο Νίκος Βούτσης τώρα γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα με καταγωγή από την Τεγέα Αρκαδίας.
Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Παπάζογλου και πατέρας του Γιώργου, της Αριάννας-Νίκης και του Πάνου.
Απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Π.Α. (1957-1969).
Απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ (1970-1975). Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας (1975-2010). Γνωρίζει τη γερμανική γλώσσα.
Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Ιανουάριος-Αύγουστος 2015).
Εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ περιφέρεια της Αθήνας στις εκλογές Μαϊου και Ιουνίου 2012. Επανεξελέγη στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015.
Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (Ιούνιος 2012-Δεκέμβριος 2014). Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής με την παράταξη «Αττική Συνεργασία- Όχι στο Μνημόνιο» την περίοδο 2010-2012.
Συμμετείχε ενεργά στο μαζικό αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως στέλεχος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ. Αντιπρόεδρος στο πρώτο μεταδικτατορικό Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ το 1975 που προέκυψε από τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου στο οποίο ήταν μέλος του προεδρείου.
Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος σε δύο θητείες (1980-1985). Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Εσωτερικού και της εννεαμελούς Γραμματείας μέχρι το 1986. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού Α-Α (1987-1991).
Προσχώρησε στον Συνασπισμό μετά τις εκλογές του 1993 και εξελέγη στην Πολιτική Γραμματεία. Υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ την περίοδο 2000-2006. Μετά τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποψήφιος βουλευτής του από το 2004 και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το ιδρυτικό του συνέδριο μέχρι σήμερα