Πέμπτη, Φεβρουαρίου 7

Δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά: Κατατίθεται με τη μορφή του «κατεπείγοντος» στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Από:kyklwpas.

Στη Βουλή κατατίθεται άμεσα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας.

Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια έχει αποσταλεί στη γραμματεία της κυβέρνησης και αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή. Περιλαμβάνει ρυθμίσεις με στόχο τον εξορθολογισμό, την απλοποίηση και την ομογενοποίηση των διαδικασιών εξέτασης των υποθέσεων πολιτογράφησης.


Επιπλέον, μειώνεται το παράβολο για πολιτογράφηση από 700 σε 550 ευρώ, ενώ όσοι διατηρούν βιοτικούς
δεσμούς στην Ελλάδα και απουσιάζουν μέχρι 18 μήνες, η διαδικασία αναστέλλεται και επανεξετάζεται μετά την εκ νέου εγκατάσταση στη χώρα για διάστημα ισόχρονο με την απουσία τους.

Οι αποφάσεις πολιτογράφησης αλλογενών θα παίρνονται πλέον από

Στις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται και εκείνες που αποσκοπούν στην ευθυγράμμιση της νομοθεσίας και τη συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο και τις διαμορφωμένες δικαιϊκές αρχές σχετικά τη δυνατότητα απόδοσης ιθαγένειας σε ηλικιωμένους, πρόσωπα με νοητική υστέρηση, βαριά ψυχική ασθένεια.


el.gr
το είδα


Επίσης σε δυο μήνες ανοίγει το Τζαμί στο Βοτανικό.

Για τους νέους Έλληνες το ισλαμικό τέμενος θα λειτουργεί όλες τις ώρες και τις ημέρες, μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά την ώρα της προσευχής, ενώ κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου και της εορτής της Θυσίας του Αβραάμ θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως. 




http://oimaskespeftoun.blogspot.com/

Πηγή:https://ethnegersis.blogspot.com/2019/02/blog-post_67.html
«Πᾶνος»