Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15

Τροφές που θρέφουν και θεραπεύουν το πάγκρεας

Τροφές που θρέφουν και θεραπεύουν το πάγκρεας

Τροφές που μπορούν να θεραπεύσουν το πάγκρεας

Το πάγκρεας είναι ένα ζωτικό όργανο που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πέψη. Όταν το φαγητό αδειάζει από το στομάχι στο λεπτό έντερο αναμειγνύεται με πεπτικά ένζυμα από το πάγκρεας που εξουδετερώνουν τα οξέα του στομάχου.
Με τον τρόπο αυτό προλαβαίνουν τυχόν βλάβες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στο έντερο. Επίσης αυτά τα ένζυμα διασπούν τις τροφές, προκειμένου να μπορούν να απορροφηθούν από τον οργανισμό.

Απαραίτητα πεπτικά ένζυμα για πλήρη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών 

Η παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και επιτρέπει στο σώμα να αποθηκεύει ενέργεια για μελλοντική χρήση.
Τρώγοντας τις σωστές τροφές μπορείτε να θεραπεύσετε και να θρέψετε το πάγκρεας. Επίσης, οι κατάλληλες τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε την παγκρεατίτιδα, μια επώδυνη φλεγμονή του παγκρέατος.
Παγκρεατίτιδα: Τι είναι, αίτια, συμπτώματα, αντιμετώπιση και βότανα 
Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι τροφές που μπορούν να επουλώσουν το πάγκρεας:

Βατόμουρα και κεράσια.

Tα βατόμουρα και τα κεράσια είναι πολύ καλές πηγές αντιοξειδωτικών και βοηθούν στην πρόληψη της βλάβης των κυττάρων.
Αντιοξειδωτικά: Πώς η διατροφή προστατεύει DNA, κύτταρα και υγεία 

Μπρόκολο.

Το μπρόκολο και τα άλλα σταυρανθή λαχανικά, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο και το κουνουπίδι, περιέχουν χημικά που μπορούν να λειτουργήσουν ως «ασπίδα» κατά του καρκίνου.
“Τροφή-Φάρμακο”: Επίσης είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που απορροφώνται εύκολα, αλλά και φλαβονοειδή που αποτοξινώνουν τον οργανισμό.
Σταυρανθή λαχανικά: Ισχυρή προστασία από ραδιενεργές ακτινοβολίες και καρκίνο 

Σκόρδο.

Το σκόρδο μαζί με τα κρεμμύδια είναι πολύ καλές πηγές ωφέλιμων θρεπτικών συστατικών για την υγεία και για την προστασία από τον καρκίνο του παγκρέατος.
“Τροφή-Φάρμακο”:  Τα σκόρδα, επίσης αυξάνουν την ανοσία μέσω της αποκατάστασης των ιστών πολλών ανθρώπινων οργάνων, συμπεριλαμβανομένου και του παγκρέατος.
Μπορείτε να δείτε και Σκόρδο: Θεραπευτικό για όλες σχεδόν τις ασθένειες 

Κόκκινα σταφύλια.

Τα κόκκινα σταφύλια είναι μια καλή πηγή ρεσβερατρόλης, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού. Αποφύγετε το κόκκινο κρασί αν έχετε παγκρεατίτιδα και προτιμήστε στη θέση του μια χούφτα κόκκινα σταφύλια.
Οι ευεργετικές ιδιότητες της ρεσβερατρόλης στον οργανισμό 

Μανιτάρια Red Reishi.

Τα μανιτάρια Red Reishi μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και χρησιμοποιούνται στην κινεζική ιατρική για την αποκατάσταση της ισορροπίας στο σώμα.
Ο φαρμακοποιός προτείνει Γανόδερμα για 21 θέματα υγιείας 

Σπανάκι.

Το σπανάκι είναι μια καλή πηγή σιδήρου και βιταμίνης Β που έχει ανάγκη το πάγκρεας. Άλλα φυλλώδη λαχανικά, όπως το κατσαρό λάχανο και το σέσκουλο είναι επίσης ευεργετικά για το πάγκρεας.

Γλυκοπατάτες.

Οι γλυκοπατάτες, μαζί με τα άλλα πορτοκαλί και κίτρινα λαχανικά, όπως τα καρότα και το καλαμπόκι έχουν θρεπτικά συστατικά θεωρούνται ευεργετικά για το πάγκρεας και μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία από τον καρκίνο.
Θυμηθείτε επίσης πως οι γλυκοπατάτες, μοιάζουν με το πάγκρεας και υπάρχει μία θεωρεία που αναφέρει πως οι τροφές που μοιάζουν με ανθρώπινα όργανα συμβάλλουν στην υγιεία τους: Τροφές που μοιάζουν με όργανα του σώματος 

Ντομάτες.

Οι ντομάτες είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών και μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα ενάντια στον καρκίνο του παγκρέατος.
Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται με την βιταμίνη C 

Γιαούρτι.

Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή των προβιοτικών, ευεργετικών βακτηρίων που βοηθούν το ανοσοποιητικό και το πεπτικό σύστημα να λειτουργούν καλύτερα. Επιλέξτε γιαούρτι χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
Προβιοτικά, 50+1 λόγοι να καταναλώνετε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση 

Πηγή: www.medinova.gr 
“Τροφή-Φάρμακο”: Γενικά, οι πικρές ουσίες διεγείρουν την έκκριση χολής και παγκρέατος και λειτουργούν θεραπευτικά. Οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν τη δημιουργία αλκαλικού υψηλού PH στον οργανισμό, δρουν ενάντια στην υπεροξείδωση του σώματος και δυναμώνουν το συκώτι.

Κουρκουμίνη,

η οποία είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες που βοηθά στην μείωση του πόνου, ο οποίος προκαλείται από αίσθηση καψίματος στο πάγκρεας. Παράλλειλα διεγείρει την παραγωγή ινσουλίνης και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και προλαμβάνει τον διαβήτη.
Κουρκουμίνη, δρα κατά φλεγμονών, καρκίνου, διαβήτη, Αλτσχάιμερ, ακμής και πανάδων 

Ρίγανη:

Αποτελεί υποσχόμενη θεραπεία για τις διαταραχές που προκαλούνται από την οξείδωση, όπως ο διαβήτης, λόγω της μεγάλης της περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά. Σύμφωνα με ενδείξεις, η ρίγανη είναι μία ισχυρή αντι-υπερ-γλυκαιμική ουσία που ωφελεί το πάγκρεας.
Ελληνική άγρια ρίγανη ~ Η ισχυρότερη & καλύτερη του κόσμου 

Γαϊδουράγκαθο:

Το πάγκρεας συνδέεται με τη χολή, το γαϊδουράγκαθο είναι φάρμακο για το συκώτι και τη χολή και προστατεύει από τη δημιουργία πέτρας χολής η οποία προκαλεί παγκρεατίτιδα. Επίσης το γαϊδουράγκαθο μπορεί να βελτιώσει την αφομοίωση των λιπαρών τροφών. Αποτοξινώνει το συκώτι και το πάγκρεας, ενώ βοηθά στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων. 
Γαϊδουράγκαθο, ο άγγελος της υγείας μας!  

“Τροφή”Η πρότασή για την περίπτωση είναι ασφαλώς

– το σκόρδο, το οποίο εκτός από το πάγκρεας αποτοξινώνει και το συκώτι, και τους πνεύμονες και το αίμα, και το ανοσοποιητικό!!
– το γαϊδουράγκαθο, το οποίο συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του ήπατος και του παγκρέατος, είναι αιμοκαθαρτικό και αποτοξινωτικό. 
– και τέλοςΤο ισχυρότερο αντιοξειδωτικό παγκοσμίως: Καθαρίζει το σώμα σε λίγες μόνο ώρες, Βελτιώνει την υγεία σε όλα τα επίπεδα
Σας τα διαθέτω και τα 3 ως συμπληρώματα διατροφής, ιδιαίτερα υψηλής ποιότητος, ώστε να λαμβάνετε το 100% των ιδιοτήτων τους.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com
proionta-tis-fisis.com