Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος στα φόρτε του !

Zούμε το τέλος της μεταπολίτευσης;
Είναι ίσως η φωτογραφία της χρονιάς. Θα μπορούσε να είναι και η φωτογραφία του τέλους της μεταπολίτευσης. Ναι, μάλλον αυτό ταιριάζει περισσότερο.
Στη μέση ο Πάκης, μασκαρεμένος ως συνήθως ο εαυτός του, ανάμεσα σε πολιτικά ρετάλια του χαμένου στο διάστημα ΓΑΠ και τη Σία Αναγνωστοπούλου.

Κάτι κομπάρσοι της συμφοράς συμπληρώνουν την εικόνα της παρακμής μιας ολόκληρης εποχής που τα είχε όλα: Από την είσοδό μας στην ΕΟΚ, την αναγνώριση του ΚΚΕ, την κυριαρχία και τη παρακμή του ΠΑΣΟΚ, τη χρεοκοπία, τα μνημόνια.
Ολο αυτό διανθισμένο με θαλασσοδάνεια, έξω οι βάσεις του θανάτου, τρομοκρατικές οργανώσεις, ολιγάρχες, διαπλοκή, μίζες, σκάνδαλα, σκάνδαλα, σκάνδαλα. Ναι αυτή η φωτογραφία που τράβηξε ο Μενέλαος Μυρίλλας (SOOC) είναι η κιτσάτη καρναβαλική αυλαία της μεταπολίτευσης. Η πλάκα είναι πως όλοι αυτοί που ποζάρουν σαν γύφτικα σκεπάρνια νομίζουν ότι είναι κάτι πιο σημαντικό από σκόνη στην άμμο.
Ετσι γίνεται συνήθως: Ωσπου να καταλάβεις ότι πλέον ακόμη κι αυτός ο Ελληνας λαός- που δεν φημίζεται για την οξυδέρκειά του έχει πάρει χαμπάρι πόσο καρνάβαλος είσαι- θα ζεις με την ψευδαίσθηση του μεγαλείου.
Ian Ford
























kourdistoportocali.com