Παρασκευή, Φεβρουαρίου 1

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ


Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Το International Hellenic Association (IHA), οι Ενώσεις Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΛΑΣ) Πολεμικού Ναυτικού (ΕΛΑΝ) και Πολεμικής Αεροπορίας (ΕΛΑΑ), υπό την αιγίδα των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου διοργάνωναν στο Πολεμικό Μουσείο των Αθηνών εκδήλωση
για την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 με θέμα: Η Μακεδονία μία και ελληνική! Μεταξύ των ομιλητών ήταν, ο πρέσβης ε.τ. κ. Περικλής Νεάρχου και ο συγγραφέας – ιστορικός ερευνητής κ. Γεώργιος Ρωμανός!

Η αίθουσα εκδηλώσεων στο Πολεμικό Μουσείο είχε κληστεί από τους διοργανωτές ένα μήνα πριν!







Ωστόσο, κοντά στα δυο 24ωρα πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση, η κυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστερά” έντρομη από το δεδομένο αποτέλεσμα αυτής της εκδήλωσης, η οποία θα καυτηρίαζε την εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και θα αποδείκνυε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, ακύρωσε απόλυτα φασιστικά την εκδήλωση! Εκδηλώνοντας έτσι, ακόμη μια φορά τον τρόμο της μπροστά στην πανεθνική αντίδραση του ελληνικού λαού κατά της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, που λίγα 24ωρα πριν είχε ψηφίσει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι άλλοι γυρολόγοι – καιροσκόποι βουλευτές!

Η πληροφορία δε που έφτασε στα αυτιά μας είναι ότι, η κύρια μεσολάβηση της ακυρώσεως της εκδηλώσεως στο Πολεμικό Μουσείο έγινε από τον πρώην ΓΕΕΘΑ και νυν ΥΠΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη!

Και ο άνθρωπος του Στρατού μας που μου έδωσε την πληροφορία, μου ζήτησε να γράψω: Α ρε ένδοξο πολεμικό – πάλαι ποτέ βασιλικό – ναυτικό τι όφεις έκρυβες στον κόρφο σου!

Όμως αυτή η πράξη συνιστά μια ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια! Μια φασιστική ενέργεια! Καθ΄ ότι ο φασισμός είναι μαύρος, είναι και κόκκινος! Και τους δυο τους έχει βιώσει στο πετσί της η ανθρωπότητα και τους έχει αποκηρύξει!

Είναι θλιβερό στις ημέρες μας, η Ελλάς που αντιτάχτηκε στο φασισμό του Άξονα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με εκατόμβες νεκρών, να βιώνει την αναγέννηση ενός “κόκκινου φασισμού”!

Έναν ακραίο φασισμό, που υποδηλώνει και το άρθρο 6 της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών:


Με στόχο την ενίσχυση των φιλικών διμερών σχέσεων κάθε Μέρος θα λάβει αμέσως αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να απαγορεύσει εχθρικές δραστηριότητες, ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες αμέσως ή εμμέσως ελεγχόμενες από το κράτος και για την πρόληψη δραστηριοτήτων που πιθανόν να υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό εναντίον του άλλου Μέρους. Εάν συμβούν τέτοιου είδους δραστηριότητες, τα Μέρη θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.


Έκαστο Μέρος θα λάβει αμελλητί αποτελεσματικά μέτρα για να αποθαρρύνει και να αποτρέπει οποιεσδήποτε πράξεις από ιδιωτικές οντότητες που πιθανόν υποδαυλίζουν την βία, το μίσος ή την εχθρότητα εναντίον του άλλου μέρους. Εάν μια ιδιωτική οντότητα στο έδαφος ενός Μέρους εμπλακεί σε τέτοιου είδους δραστηριότητες εν αγνοία του εν λόγω Μέρους, αυτό το Μέρος, μόλις λάβει γνώση αυτών των ενεργειών, θα λάβει αμελλητί όλα τα απαραίτητα μέτρα που του παρέχει ο νόμος.


Έκαστο Μέρος θα αποτρέπει και θα αποθαρρύνει ενέργειες, περιλαμβανομένων των προπαγανδιστικών, από ιδιωτικές οντότητες που πιθανόν υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό σε βάρος του άλλου Μέρους!

Πάντως η πληροφορία που έχουμε από τους διοργανωτές της ακυρωθείσας εκδηλώσεως, αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός του επομένου 10μέρου σε χώρο και ακριβή ημερομηνία που έγκαιρα θα ανακοινωθεί!!



Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr