Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27

Οριστικό: Με «σταυρό» και όχι με λίστα οι Ευρωεκλογές

Οριστικό: Με «σταυρό» και όχι με λίστα οι Ευρωεκλογές
Οριστικό με «σταυρό» και όχι με λίστα θα πραγματοποιηθούν οι Ευρωεκλογές.
«Δεν υπάρχει θέμα λίστας», τόνιζαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Ακόμα, οι ίδιες πηγές ξεκαθάριζαν ότι οι Ευρωεκλογές θα γίνουν κανονικά
με «σταυρό».

Τσίπρας: «Πλατιά απεύθυνση» σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις

Να απευθύνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πλατύ κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου, εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προς την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.
Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας στην Κουμουνδούρου, στόχος είναι «να αποτραπεί εν όψει ευρωεκλογών η επέλαση της ακροδεξιάς και να αντιμετωπιστούν οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία και τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία».
Ακόμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «πρόκειται για απεύθυνση πλατιά, προς όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται σε αυτό τον χώρο και έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς».
Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θεωρεί πώς θα κάνει η Φώφη Γεννηματά, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τα περί μεγάλου καλέσματος στις προοδευτικές δυνάμεις, ενώ έκανε λόγο για διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών στις 26 Μαΐου, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Στην πρώτη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου μετά τον ανασχηματισμό και την είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα των Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν σχετικά με τον σχεδιασμό του κόμματος για τις ευρωεκλογές.
Αν και, σύμφωνα με κομματικές πηγές, δεν συζητήθηκαν συγκεκριμένα ονόματα στην συνεδρίαση, εκτός από τους νυν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το «πράσινο φως» προκειμένου να είναι υποψήφιος έχει ήδη πάρει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει η συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου θα κατατεθεί το κείμενο, στο οποίο συμφώνησαν σήμερα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ..lykavitos.gr