Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28

Ποιός θα πληρώσει την προδοσία

Ποιός θα πληρώσει την προδοσία
Δεν υπάρχει ούτε μία δημοσκόπηση που να μην αποτυπώνει τις επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών στην κυβέρνηση.
Κάτι που βέβαια η κυβέρνηση το γνώριζε από την αρχή αλλά ήλπιζε ότι θα το διαχειριστεί με διάφορους τρόπους και κυρίως με τη λήθη που θα έφερνε ο χρόνος που την εποχή μας τρέχει με καταιγιστικό ρυθμό.

Μόνο που η Συμφωνία άρχισε να εφαρμόζεται, οι ρηματικές διακοινώσεις να εκδίδονται και να αποστέλλονται στους διεθνείς οργανισμούς, τα διάφορα βραβεία που απονέμουν στον κ.Τσίπρα να προσελκύουν το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου και “πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις”, επιβεβαιώνονται και οι πιο μετριοπαθείς από τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το ρεπορτάζ του BBC είναι μόνον η αρχή και τα περί “μακεδονικής μειονότητας” ευθεία συνέπεια της Συμφωνίας όπως ανέλυσε χθες, εδώ στο Liberal, ο Νίκος Μελέτης.

Και είναι η στιγμή που όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το καλό της χώρας πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω ώστε να ανακτήσουν την πανοραμική τους θέα στην κατάσταση και το τοπίο που διαμορφώνει η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους.

Σωστά η Νέα Δημοκρατία στις ανακοινώσεις που εξέδωσε για το θέμα απέφυγε την πληθώρα των επιθετικών προσδιορισμών και των χαρακτηρισμών, μόνο κάλεσε κοφτά την κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε τουλάχιστον η χώρα να μην χάσει τα πάντα και στο επίπεδο της διεθνούς κοινής γνώμης.

Δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω δεδομένου ότι η συμφωνία αυτή δημιουργεί τετελεσμένα ως προς την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και δεν υπάρχουν περιθώρια καλλιέργειας στρεβλών εντυπώσεων ως προς αυτό.

Σε λίγους μήνες η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση και θα πρέπει να υποστηρίξει τις εθνικές διεκδικήσεις σε κάθε επίπεδο, από την οικονομία και τα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι τις σχέσεις με την Τουρκία και τον βόρειο γείτονα μέσω της διαδικασίας ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ και κάτω από αφόρητες πιέσεις.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για αστοχίες. Πολλώ μάλλον δε όταν η ροή των ειδήσεων μιλάει από μόνη της για τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους στην κάλπη.

Δυστυχώς τις συνέπειες τις υφίσταται ήδη και η χώρα αλλά για την ώρα το μόνο που μπορεί να κάνει η αντιπολίτευση είναι να εξηγεί, να αποδομεί και να λέει την αλήθεια.

Με σοβαρότητα και ψυχραιμία.


Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου
liberal.gr
 politika-gr.