Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13

Ο Καραμανλής κατεβάζει στην Αθήνα τον Βουλγαράκη κόντρα στον Μπακογιάννη!

Σε αγαστη συνεργασια με τον Συριζα

«Ούτε που θυμάμαι πια πόσα χρόνια είμαστε φίλοι»
Οι Καραμανλικοί συνωμότες σε αγαστή συνεργασία με τον Σύριζα κατεβάζουν ως υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας τον Γιώργο Βουλγαράκη με σκοπό να πριονίσουν τον Κώστα Μπακογιάννη. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Σύριζα επέλεξε για την Αθήνα
τον άγευστο Ηλιόπουλο. Για μια ακόμη φορά οι Καραμανλικοί που έχασαν το κόμμα από τον Μητσοτάκη επιχειρούν να του δυσκολέψουν τη ζωή.
Από την Ιόλη Πιερίδη

Πολύ πρόσφατα ο πρώην υπουργός και ο πρώην πρωθυπουργός έβγαλαν χαμογελαστοί μια φωτογραφία, με τον κ. Βουλγαράκη να εστιάζει στη λεζάντα στα χρόνια της φιλίας τους: «Ούτε που θυμάμαι πια πόσα χρόνια είμαστε φίλοι».

Η φιλία των δύο ανδρών που έγινε ακόμη πιο ισχυρή με τις υποθέσεις των Yποκλοπών αλλά και της Μονής Βατοπεδίου έρχεται αυτή τη φορά να ναρκοθετήσει την προσπάθεια για αυτοδυναμία που καταβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Γιώργος Βουλγαράκης μόνο κερδισμένος θα είναι από την κάθοδό του στις εκλογές μια και βγαίνει από την πολιτική αφάνεια.
Με το που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Βουλγαράκη σήμανε συναγερμός και ήδη οι Μητσοτακικοί ετοιμάζουν αντεπίθεση. Ο δε Σαμαράς δεν κρύβει την οργή του και ζητά από τον Μητσοτάκη να διαγράψει τον Καραμανλή από το κόμμα.
Ο Γιώργος Βουλγαράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι ανιψιός του Γιώργου Βουλγαράκη, βουλευτή Ρεθύμνης του Ελληνικού Συναγερμού, με καταγωγή της οικογένειας από τις Μέλαμπες Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά ενώ είναι Διδάκτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1985 εξελέγη μέλος της κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, το 1986 διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και τον επόμενο χρόνο πρόεδρος αυτής.
Το 1989 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής της A΄ Αθηνών. Το 1989 χρημάτισε γραμματέας του προεδρείου της Βουλής και την περίοδο 1997-1999 αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Το 1992 διορίστηκε υφυπουργός περιβάλλοντος ενώ στις επόμενες κυβερνήσεις Καραμανλή χρημάτισε Υπουργός Δημοσίας Τάξης(2004-2006), Πολιτισμού (2006-2007) και Εμπορικής Ναυτιλίας (2007-2008).
Το 2005 και κατά τη διάρκεια της θητείας του βρέθηκε αντιμέτωπο το Υπουργείο Δημόσιας τάξης με το σκάνδαλο των απαγωγών Πακιστανών. Αργότερα έγινε γνωστό από το δικαστήριο του Αρείου Πάγου, ότι οι απαγωγές έγιναν από όργανα των Ελληνικών κρατικών υπηρεσιών.
Στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 υπέβαλε την παραίτησή του από το κυβερνητικό σώμα, από ευθιξία, η οποία και έγινε αποδεκτή, μετά από κατηγορίες που αφορούσαν εμπλοκή του σε υπεράκτια εταιρεία διαχείρισης ακινήτων αλλά και αυτήν της συζύγου του με τηνυπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Συγκεκριμένα η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Βουλγαράκη ότι η εταιρεία στην οποία συμμετείχε αναμείχθηκε στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Μονής Βατοπεδίου.Παράλληλα η δήλωση του Βουλγαράκη ότι είχε συστήσει την υπεράκτια εταιρεία προκειμένου να καταβάλλει μειωμένους φόρους πυροδότησε εκ νέου αντιδράσεις. Από την πλευρά του ο Βουλγαράκης υποστήριξε ότι το σύνταγμα της Ελλάδος δεν απαγορεύει την ιδιοκτησία ενώ όσον αφορά το ζήτημα του ασυμβίβαστου, που ίσχυε την εποχή που συστάθηκε η εταιρεία, δήλωσε ότι ήταν απλώς μέτοχος και σε καμία περίπτωση δεν άσκησε ρόλο διαχειριστή.
Η εμπλοκή όμως της συζύγου του, Κατερίνας Πελέκη, στην αγοραπωλησία ακινήτων μεταξύ της μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου ενίσχυσε τα πυρά της αντιπολίτευσης. Στην υπόθεση αναμείχθηκε και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε νέα έρευνα για τις αγοραπωλησίες της Μονής Βατοπεδίου.
Υπό το βάρος των καταγγελιών της αντιπολίτευσης, και παρόλο που ο πρωθυπουργός λίγες μέρες πριν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του είχε δώσει κάλυψη, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε δεκτή. Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ανέφερε μεταξύ άλλων ότι εμμένει στα όσα έχει υποστηρίξει και ότι δεν προκύπτει κάτι μεμπτό. Κατηγόρησε επίσης την αντιπολίτευση ενώ τόνισε ότι η παραίτησή του υποβλήθηκε προκειμένου να μην πληγεί η κυβέρνηση. Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής ανέλαβε ο Αναστάσιος Παπαληγούρας.
Στις 4 Σεπτεμβρίου 2009 ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ότι δεν θα συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Στις 24 Ιουνίου 2010 αποκλείστηκε από το 8ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, παρόλο που βάσει καταστατικού οι πρώην βουλευτές είναι ex officio σύνεδροι. Στις 29 Ιουνίου αποφασίστηκε, με μυστική ψηφοφορία στη Βουλή, η παραπομπή του μαζί με άλλους τέσσερις πρώην υπουργούς σε προανακριτική επιτροπή για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Δικαστική και ειδική έρευνα του Υπουργείου Οικονομικών απέδειξε ότι δεν είχε τελικά καμία σχέση με υπεράκτια εταιρεία, ενώ μετά από δύο χρόνων διαδικασία η Βουλή αποδέχτηκε τη μη εμπλοκή του στην Υπόθεση του Βατοπεδίου και τον απάλλαξε των κατηγοριών. Αντίθετα, η Βουλή παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο άλλους 3 βουλευτές της ΝΔ.
Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της βουλής στις αρχές του 2011 για το σκάνδαλο της SIEMENS παρέπεμψε τον Γιώργο Βουλγαράκη στη δικαιοσύνη. Μεταξή άλλων αναφερόταν ότι: Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης «Αν και καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός» όπως αναφέρει το πόρισμα «παρακολούθησε πλημμελώς την εξέλιξη της σύμβασης C4I». Σημειώνεται μάλιστα πως «Η συγκεκριμένη συμπεριφορά του κ. Γιώργου Βουλγαράκη ήταν αντικειμενικά σε θέση να βλάψει το Κράτος επειδή η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης και η μη έκπτωση της SAIC οδήγησε σε ζημιά του Δημοσίου».
Τον Σεπτέμβριο του 2012 δημοσιεύματα εφημερίδα τον εμφάνισαν μαζί με τους Μιχάλη Λιάπη και Βαγγέλη Μειμαράκη ότι συμμετείχε σε σκάνδαλο μαύρου χρήματος ύψους 10δις. Ευρώ ύστερα από εμφάνιση καταθέσεων στο ΣΔΟΕ.Η κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού σε γνωστή Αθηναική εφημερίδα οδήγησε σε ποικίλες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, ενώ οι ίδιοι αποφάσισαν να απαντήσουν με μηνύσεις υποστηρίζοντας ότι τα δημοσιεύματα δεν ισχύουν.
Στις 13 Δεκεμβρίου 2013 ο Γιάννης Κουράκος κατήγγειλε ότι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων χρηματοδοτείται απ’τον Γιώργο Βουλγαράκη και αμέσως δήλωσε τη παραίτηση του.
Ύστερα από έρευνα του ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε ότι η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη εξετάζεται για παράνομο πλουτισμό. Ο ίδιος Γιώργος Βουλγαράκης αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή στους τραπεζικούς λογαριασμούς της συζύγου του, αλλά οι εξηγήσεις του δεν ήταν επαρκείς με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για αναληθές πόθεν έσχες.
Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγό του Αικατερίνη Πελέκη οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες που αφορούσε το έτος 2007.
Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε πως το ζεύγος Βουλγαράκη δεν είχε υποχρέωση να δηλώσει στο πόθεν έσχες τραπεζικό λογαριασμό στην Γενεύη της Ελβετίας ύψους 117.000 ευρώ , ο οποίος περιλαμβανόταν στην λίστα Λαγκάρντ. Όπως έκρινε το δικαστήριο ο επίμαχος λογαριασμός τηρούνταν από εξωχώρια εταιρία της οποίας μέτοχος και διαχειριστής ήταν ο πατέρας της Αικατερίνης Πελέκη, Διονύσης.
«Πρόκειται για ένα μικρό ποσό σε σχέση με αυτά που δηλώνουμε εγώ και η σύζυγος μου. Γιατί να μην το δηλώσουμε; Έχω υποστεί πολλούς ελέγχους της περιουσιακής μου κατάστασης και όλοι ήταν αρνητικοί. Είναι μία τόσο καθαρή υπόθεση που αισθάνομαι αμηχανία να βρίσκομαι ενώπιον σας. Δεν υπήρχε ούτε δόλος ούτε αμέλεια. Ξέρω ότι ούτε η σύζυγος μου θα έκανε κάτι παράνομο ούτε εγώ. Δεν είχαμε λόγο να το κάνουμε» είπε στην απολογία του ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης ο οποίος συμπλήρωσε πως δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου λογαριασμού τον οποίο είχε ανοίξει η σύζυγός του με πληρεξούσιο για να εξυπηρετήσει τον πατέρα της Διονύση Πελέκη.
Ο Γιώργος Βουλγαράκης είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Πελέκη, σχεδόν 30 χρόνια είναι μαζί…αλλά δεν ήταν πάντα όλα ρόδινα.

Η κρίση στον γάμο τους ήρθε λόγω της πίεσης και των τριβών που προκλήθηκαν στην οικογένεια, εξαιτίας του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου, αλλά και οι πρωτόγνωρες εμπειρίες που βίωσε η κ. Πελέκη, όταν ήρθε αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη.
Επιπλέον, ένταση ανάμεσα στους δυο, προκλήθηκε και από τη διαφορετική τακτική που ακολούθησαν ο πρώην υπουργός και ο πατέρας της Κατερίνας, Διονύσης Πελέκης, σε σχέση με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και τον τρόπο που χειρίστηκαν τα ΜΜΕ.
Όλο αυτό το διάστημα, παρότι το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα, διατηρούσε πάντα επικοινωνία και οι συναντήσεις γίνονταν σε φιλικό κλίμα.
Έχοντας πλέον, αφήσει πίσω τους τις άσχημες στιγμές του παρελθόντος, ο 53χρονος πρώην υπουργός – που αρχικά είχε μετακομίσει στο παραθαλάσσιο εξοχικό τους κοντά στο Σούνιο, έχει επιστρέψει στο διαμέρισμα της Πλουτάρχου, στο Κολωνάκι.
H Παυλίνα είναι αλλού

Υπέγραψε την πρώτη αφίσα της ως PAVLINA V. Δεν ήθελε το όνομά της να συνδεθεί με τίποτε άλλο εκτός από τη μουσική. Η Παυλίνα Βουλγαράκη, η κόρη του πρώην υπουργού της ΝΔ Γιώργου Βουλγαράκη, δεν είναι απλώς μια νέα «άφιξη» στην ελληνική μουσική σκηνή. Είναι ένα 22χρονο κορίτσι που κάνει τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα και ξέρει ότι θα κριθεί και για την ταυτότητα του πατέρα της.
Η πολιτική όχι μόνο δεν την κέρδισε, αλλά αντίθετα την απώθησε. Για την Παυλίνα Βουλγαράκη ένα είναι το πάθος της: η μουσική. Δεν της αρέσει που της λένε ότι μοιάζει του μπαμπά της, Γιώργου Βουλγαράκη και παραδέχεται πως την εποχή που ξέσπασε το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον πατέρα της, τον είδε να καταρρέει.
Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στην Καθημερινή, η κόρη του Γιώργου Βουλγαράκη, Παυλίνα παραδέχεται πως, «σύντομα η ζωή μού έμαθε πως ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει. Ήταν σκοτεινά τα χρόνια που ξέσπασε το σκάνδαλο. Εκτός απ’ τα γεγονότα που γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την πολιτική, υπήρξαν και οι συνέπειες. Πώς το αντιμετώπισε η μητέρα μου, ο πατέρας μου, μεταξύ τους, με εμάς τα παιδιά. Η φοβία που είχα με τον κόσμο υπήρχε, όμως τότε εκτροχιάστηκε το πρόβλημά μου. Είχα απομονωθεί και, όταν έβγαινα, μου ήταν δύσκολο».Η Ρωξάνη, η καλύτερή της φίλη, τη στήριζε. «Εκείνο που με τάραξε ήταν τα δικαστήρια της μητέρας μου». Τα λέει και κομπιάζει, σταματά και ξαναρχίζει με φανερό βάρος αλλά και αποφασιστικότητα. «Ο κόσμος έχει τη δική του γνώμη, εγώ τη δική μου. Αλλά πώς να πεις “είμαι αθώος”. Εκείνη δεν ήταν πολιτικό πρόσωπο, αλλά είχε κάνει τα συμβόλαια του Βατοπεδίου. Αισθάνθηκα κοντά και με τους δύο. Ομως εκεί που είχα συνηθίσει τους γονείς μου να είναι άτρωτοι και δυναμικοί, τους έβλεπα να καταρρέουν. Επρεπε ως μεγαλύτερο παιδί να πάρω τα πράγματα στα χέρια μου».
Ηταν η εποχή που η αυθάδεια της δήλωσης «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» ξεσήκωσε πολλούς. Αισθάνθηκε ποτέ να δικαιώνεται η πολύ παλαιότερη ρήση «αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα»; «Δεν τόλμησα, ούτε είχα την πολυτέλεια. Τα πράγματα ήταν τόσο εκτός ορίων εκείνη την περίοδο. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες… Ηξερα, όμως, ότι, μόλις σταθούν στα πόδια τους, θα στενοχωρηθούν και οι ίδιοι για πράγματα που μπορεί να είχαν κάνει σ’ αυτό το διάστημα». Λέει ότι δεν κρατούσε κακία για την τότε συμπεριφορά τους: «Στην εξουσία και την αδυναμία φαίνεται ο πραγματικός εαυτός».
kourdistoportocali.com/