Τρίτη, Φεβρουαρίου 26

ΕΝΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ! «ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ»! Ο ΠΑΝΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

tsipras
«Άρτος και Θεάματα» όπως στην αρχαία Ρώμη!
Άρτο ο πρωθυπουργός δεν έχει και δεν μπορεί να δώσει. Στα θεάματα όμως είναι μανούλα ο Τσίπρας.
Η επιχείρηση «Θεάματα» από τον Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του μόλις ξεκίνησε!
Υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ
Και νέες βαριές ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για την παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ για μια ακόμα δικογραφία για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Βαριά κακουργήματα για πέντε από τους πάλαι ποτέ… κουμανταδόρους του ΚΕΕΛΠΝΟ
Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απιστία από κοινού σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις, σύσταση συμμορίας.
Η υπόθεση αφορά 74 παράνομες προσλήψεις και σύμφωνα με πόρισμα καταπέλτη της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, επί των ημερών των συγκεκριμένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το Κέντρο λειτουργούσε ως εργοστάσιο παράνομων προσλήψεων και ρουσφετιών. Τη δίωξη άσκησε μετά από ενδελεχή έρευνα ο επίκουρος εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, αλλά και Διαφθοράς, Ιωάννης Δραγάτσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εμπλεκόμενα είναι τα ίδια πρόσωπα που κατηγορούνται και στην άλλη υπόθεση με τις 23 προσλήψεις του Άδωνη Γεωργιάδη.
Δηλαδή οι: Τζένη Κρεμαστινού, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, Κατερίνα Πολύζου, Σταμάτης Πουλής και Θεόδωρος Παπαδημητρίου.
Οι παλιές διώξεις για τις 23 προσλήψεις του Άδωνη
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον εφτά επιτελικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι κατηγορίες που -αποδίδονται κατά περίσταση – αφορούν σύσταση και λειτουργία συμμορίας, απιστία ακόμα και απάτη εις βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος με βάση το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου
Τα διοικητικά στελέχη σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις είναι:
Τζένη Κρεμαστινού, πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύζυγος του νυν βουλευτή της ΔΗΣΥ και πρώην υπουργού Υγείας, Δημήτρη Κρεμαστινού.
Θεόδωρος Παπαδημητρίου, «ισόβιος» διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ και ήδη υπόδικος.
Σταμάτης Πουλής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, υπεύθυνος της δομής του Κέντρου για τους οροθετικούς στην οποία φρόντιζε να εγκρίνει υπερκοστολογημένες εργολαβίες σίτισης και συντήρησης στον μπατζανάκη του -ιδιοκτήτη ταβερνείου.
Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύζυγος του Σταμάτη Πουλή, πρώην στέλεχος επικοινωνίας της ΝΔ, αδελφή της Κωνσταντίνας Θεοφυλάτου η οποία απασχολήθηκε στο υπουργικό γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη.
Κατερίνα Πολύζου, υπεύθυνη επί των οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία κατά την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία είχε αρνηθεί να παρέχει στοιχεία και πληροφορίες για τις 23 προσλήψεις του Άδωνη Γεωργιάδη Γεωργιάδη, επικαλούμενη το «δικαίωμα της σιωπής»
Κατά της Ελένης Τσάνγκαρη, η οποία είναι υπάλληλος του Κέντρου που είχε αποστείλει απειλητική επιστολή κατά των μελών της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή την περίοδο που ξεκινούσε η διερεύνηση των υποθέσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, και ενός ακόμα διοικητικού στελέχους έχουν ασκηθεί πλημμεληματικές διώξεις.
Υπενθυμίζεται πως οι διώξεις ασκήθηκαν στη βάση του πορίσματος του μεικτού κλιμακίου Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και Υγείας, το οποίο στις αρχές του περασμένου Μαΐου διαβιβάστηκε από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.
ΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά από σχετικές ενέργειες της Εισαγγελίας Διαφοράς, διαβίβασε στην Βουλή δικογραφία για να κριθεί το ζήτημα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά. Η δικογραφία αφορά το θέμα των υπερτιμολογημένεων αρθροσκοπήσεων.
Η εισαγγελία διαφθοράς αναφέρει ότι εφόσον προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πρώην υπουργού, δεν μπορεί να συνεχίσει την έρευνά της χωρίς την προηγούμενη άδεια της Βουλής. Για το λόγο αυτό ζητά την άρση ασυλίας του εν λόγω βουλευτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τα μη πολιτικά πρόσωπα, όπως οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες.
Η εν λόγω δικογραφία, αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.
Συγκεκριμένα, η έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα και διαπιστώθηκε ότι το διάστημα από 15.6.15 ως 31.8.16 και στους δυο παρόχους καταβλήθηκαν 554.458 ευρώ.
Αναλυτικότερα, ελέγχθηκαν 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Εξ΄ αυτών, τα 543 συνταγογραφήθηκαν από το Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν πιθανές παρατυπίες στο σύνολο τους. Ακόμη, υπήρξαν 363 χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου και 109 χωρίς σφραγίδα του παρόχου υγείας.
Τελικά, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν νομότυπα τα περισσότερα παραστατικά, τα οποία αποζημιώθηκαν. από τον ΕΟΠΥΥ.
Βράζει το Πασόκ
Με την κατάθεση του Θεόδωρου Τσουκάτου ξεκίνησε η μεγάλη εισαγγελική έρευνα για παράνομες χρηματοδοτήσεις κομμάτων…
Αφορμή της προκαταρκτικής εξέτασης στάθηκε η αποκάλυψη του αποκαλούμενου κάποτε «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Τσουκάτου, ότι το κόμμα του είχε πάρει από επιχειρηματίες το 2000 το ποσόν των 16 δισεκατομμυρίων δραχμών.
Σύμφωνα με την σχετική παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η έρευνα θα επεκταθεί και πέραν του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο κ. Τσουκάτος έχει υποστηρίξει ότι η ιδιωτική χρηματοδότηση ήταν και είναι και σήμερα πάγια πρακτική των κομμάτων.
Ο Θεόδωρος Τσουκάτος εξετάστηκε ως πρώτος μάρτυρας από τον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση που ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσουκάτος επιβεβαίωσε στην κατάθεση του τα όσα είχε αποκαλύψει κατά την απολογία του στη δίκη όπου κατηγορείται για τη… χορηγία του ενός εκατομμυρίου μάρκων από την Siemens .
Αρνήθηκε όμως να κατονομάσει τους επιχειρηματίες -χορηγούς του κόμματος του επικαλούμενος … κώδικα εχεμύθειας «γιατί οι εταιρίες δεν ήθελαν να βγαίνουν τα ονόματά τους».
Αναφερόμενος στον τότε Πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, υποστήριξε όπως και στο δικαστήριο ότι δεν είχε σχέση με τα οικονομικά του κόμματος.
Ενώ για το ιλιγγιώδες ποσόν των 16 δισεκατομμυρίων δραχμών που κατά τους ισχυρισμούς του είχαν εισρεύσει στο κόμμα του υποστήριξε ήταν δεν όλα ιδιωτική χορηγία καθώς ένα μέρος προερχόταν από την κρατική επιχορήγηση.
 makeleio.gr