Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15

Lacta και George Soros

Lacta και George Soros
Μπορεί στις συνειδήσεις μας προϊόντα με τα οποία μεγαλώσαμε όπως η Lacta και η σοκολάτα υγείας Παυλίδη να έχουν καταγράφει ως «ντόπια», η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική.
Στις 29 Απριλίου του 2013 η Kraft Foods μετονομάστηκε σε Mondelez International και στην Ελλάδα σε Mondelez Hellas. Η κύρια επένδυση της ήταν το εργοστάσιο της σοκολάτας
Παυλίδη.
Η σοκολάτα Lacta της ελληνικής εταιρείας ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΕ. λοιπόν πουλήθηκε στην Kraft foods. Στον χώρο επικρατεί παγκοσμίως εδώ και δύο δεκαετίες ένας κυκλώνας συγχωνεύσεων και επιθετικών εξαγορών. Λίγο αργότερα η Kraft εξαγοράστηκε από την εταιρία Mondelez.
Έτσι η Mondelez έγινε ιδιόκτητης της Lacta που παράγεται μόνο στην Ελλάδα.
Μεγαλοϊδιοκτήτες της Mondelez είναι ο Γουορεν Μπαφετ που έπαιξε σκοτεινό ρόλο στην Ελληνική Κρίση. Ακόμα χειρότερα, μεγαλοιδιοκτήτης είναι η τράπεζα BlackRock για την οποία όλοι ξέρουμε πια, τι ρόλο έπαιξε στην κρίση χρέους το 2010.
541,700 μετοχές της Mondelez ποιος λέτε να έχει; Μα ποιος άλλος; Ο George Sorros....
Για την ακρίβεια η εταιρεία του Soros Fund Management LLC απέκτησε στο Δ' τρίμηνο του 2018, αρχικά, 541,700 μετοχές της Mondelez!
Στην ελληνική αγορά μεταξύ των προϊόντων που προωθεί είναι οι σοκολάτες Lacta, Παυλίδη, Kiss, 3BIT, Merenda, το τυρί κρέμα Philadelphia, μαγιονέζα και κέτσαπ Kraft, τα μπισκότα OREO και το Εργαστήρι Παυλίδη.
Προωθεί επίσης τα προϊόντα Fonzies, τους καφέδες JACOBS, Maxwell House, ροφήματα TASSIMO, Lacta και Cadbury, τις τσίκλες Trident, Dentyne, Bubbaloo και τις καραμέλες Halls.