Πέμπτη, Φεβρουαρίου 7

Οι Σλάβοι «χτυπούν» τον Ελληνισμό – «Ουράνιο Τόξο»: «Nα μοιραστεί το “Μακεδονικό αναγνωστικό” στα σχολεία» – Αφωνία από Τσίπρα

Άνοιξε ο «Ασκός του Αιόλου» μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το σλαβόφωνο κόμμα, «Ουράνιο Τόξο», ξαναχτυπά και απαιτεί να μοιραστεί το «Μακεδονικό αναγνωστικό» σε ελληνικά σχολεία. 
Δυστυχώς, από κυβερνητικής πλευράς, επικρατεί νεκρική σιγή για το Μακεδονικά καθώς προσπαθούν να προωθήσουν νέα ατζέντα για την «σωτηρία» της κυβέρνησης. Πόσες ακόμα προκλήσεις θα ανεχθούν είναι άγνωστο.

Μετά το αίτημα για τη διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στα ελληνικά σχολεία το σλαβόφωνο κόμμα «Ουράνιο Τόξο» ζητά τώρα να μοιραστεί στις σχολικές και πανεπιστημιακές αίθουσες το «μακεδονικό αναγνωστικό»! Με την κύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων ο σλαβόφωνος πολιτικός φορέας με έδρα την Φλώρινα, που υποστηρίζει την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην χώρα μας, με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις του δίνει το στίγμα των επόμενων βημάτων του, τα οποία προφανώς δεν λήφθηκαν υπόψη από τους Ελληνες βουλευτές που υπερψήφισαν τη Συμφωνία.
Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να προσεγγιστούν τα εθνικά μας θέματα, όπως τα αντιλαμβάνεται φυσικά το «Ουράνιο Τόξο», ζητείται οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων να προμηθευτούν το λεγόμενο «μακεδονικό λεξικό». Η κίνηση αυτή θεωρείται από τα μέλη του κόμματος ότι θα έχει θετική παρέμβαση στην κατεύθυνση των εθνικών ζητημάτων, η οποία θα ολοκληρωθεί με ομιλίες μελών της «εθνικής Μακεδονικής μειονότητας της βόρειας Ελλάδας» στις σχολικές αίθουσες!
Η νέα ενδιαφέρουσα θέση του «Ουράνιου Τόξου» αναφορικά με το «μακεδονικό αναγνωστικό» έχει ως εξής:
«Αυτό να το μοιράσουν στα Γυμνάσια, Λύκεια ακόμη και στις Πανεπιστημιακές σχολές. Να κάνουν συζητήσεις, να καλέσουν δημοκράτες συμπολίτες και μέλη της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας της βόρειας Ελλάδος, ώστε σιγά-σιγά οι συμπολίτες μετά να συμβάλουν θετικά στη κοινωνία και ευρύτερα στα λεγόμενα «εθνικά θέματα»».

pentapostagma.gr



.triklopodia.gr