Κυριακή, Φεβρουαρίου 17

Αυτοί είναι οι αγνοούμενοι στη Μεσαρά – Κορυφώνεται η αγωνία, άκαρπες οι έρευνες [video, pics]

Αυτοί είναι οι αγνοούμενοι στη Μεσαρά – Κορυφώνεται η αγωνία, άκαρπες οι έρευνες [video, pics] | Newsit.gr

Όλα τα βλέμματα στη Μεσαρά και τις αγωνιώδεις έρευνες για την οικογένεια που αγνοείται.«Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» λέει ο πατέρας του 29χρονου.Με όλα τα μέσα η επιχείρηση εντοπισμού των 4 που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.Όλο το χρονικό του θρίλερ στην Κρήτη.
Κορυφώνεται η αγωνία για τους 4 ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από χείμαρρο στη Μεσαρά. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και τη νύχτα με 50 πυροσβέστες
και 10 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα ενισχυθούν οι δυνάμεις και θα επιστρέψουν τα μηχανήματα έργου που έχουν προς το παρόν αποχωρήσει.
Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης διευκρίνισε ότι παρά το γεγονός ότι στο σημείο βρίσκονται έξι δύτες της ΕΜΑΚ, δεν μπορούν να επιχειρήσουν, καθώς και η ορμή των νερών είναι έντονη, ενώ υπάρχει και αρκετή λάσπη που περιορίζει δραματικά την ορατότητα: «Το γεγονός ότι η βροχή έχει κοπάσει για αρκετές ώρες, μας βοηθάει να ελπίζουμε ότι αύριο θα έχει πέσει η στάθμη των νερών και θα μπορέσουν να συνδράμουν και οι δύτες».
Το μεσημέρι οι διασώστες βρήκαν ένα εξάρτημα από το ΙΧ της οικογένειας σε παραλία στο Τυμπάκι και σκάφος του Λιμενικού «χτένισε» την περιοχή ψάχνοντας ένα ίχνος από τους τέσσερις.

Αυτοί είναι οι αγνοούμενοι

Στο αυτοκίνητο όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ρέματος, στην περιοχή του Γεροποτάμου, επέβαιναν ένας 29χρονος, η 30χρονη σύζυγός του, η 21χρονη αδερφή της και η η 58χρονη μητέρα τους.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Γεροποτάμου, στο ύψος «Τρία Αστέρια», στο Ηράκλειο, μετά την επιστροφή τους από γαμήλιο γλέντι.
Οι 4 δεν γνώριζαν την περιοχή. Το ζευγάρι διέμενε στον Άγιο Νικόλαο και είχε πάει να παραλάβει τις δύο γυναίκες από τις Αρχάνες, ώστε να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Ωστόσο, στην επιστροφή έχασαν τον δρόμο και βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο από όπου και παρασύρθηκαν από το ρέμα.
Η 30χρονη είναι μητέρα ενός παιδιού λίγων μηνών. Γέννησε το καλοκαίρι, έκανε πολιτικό γάμο και ετοιμαζόταν να παντρευτεί και με θρησκευτικό” λέει στο newsit.gr ξαδέρφη της. “μάλιστα, με συμβουλευόταν και με ρωτούσε διάφορα πράγματα σχετικά, γιατί έχω παντρευτεί πρόσφατα με θρησκευτικό” συμπληρώνει και εξηγεί πως η 30χρονη “άφησε το μωρό της στην πεθερά της στο Καλό Χωριό για να πάει, με το σύζυγό της, τη μητέρα της και τη μικρότερη αδερφή της, η οποία είναι ελεύθερη, σε γάμο συγγενικού προσώπου που έγινε κοντά στις Μοίρες”.

Πατέρας αγνοούμενου: «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία»

Τις δραματικές στιγμές που συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πάει καλά περιέγραψε ο πατέρας του 29χρονου.
«Δεν επέστρεψαν ποτέ, δεν ξέρω. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Δεν ξέρω τίποτα, είμαι αγχωμένος. Με πήρε η αδελφή της και μου είπε ότι έπαιρνε και τους τέσσερις στα κινητά και δεν το σήκωναν. “Κανένας” μου λέει “δεν σηκώνει το τηλέφωνο”. Μετά πήρα εγώ τον γιο μου, το δικό του τηλέφωνο αργούσε να μου δώσει σήμα, αλλά δούλευε. Της νύφης μου δεν δούλευε καθόλου, δεν είχε σήμα» λέει στις κάμερες σοκαρισμένος ο πατέρας του αγνοούμενου.
Δείτε τις δηλώσεις του πατέρα στο 5′.55»

Τα αγωνιώδη τηλεφωνήματα για βοήθεια

Η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στο 100 στις 0:52 λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε», με την κλήση να διαρκεί 13 δευτερόλεπτα, ενώ στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, αναφέροντας ότι βρίσκονται κοντά στο κέντρο «Αυγερινός live», «σώστε μας γιατί θα πνιγούμε», είπε στους Αστυνομικούς, με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα. Την ίδια στιγμή, η αδερφή της οδηγού που βρισκόταν στις Αρχάνες, επισκέφθηκε το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενημερώνοντας τους Αστυνομικούς για την κατάσταση, τονίζοντας ότι η οικογένεια της πνίγεται.