Κυριακή, Φεβρουαρίου 17

Ηράκλειο: «Ελάτε γιατί πνιγόμαστε» – Τεράστια επιχείρηση της Πυροσβεστική και της ΕΜΑΚ (video)


cna.gr
 Συναγερμός έχει σημάνει από τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου για τον εντοπισμό ενός οχήματος που έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.
Πρόκειται για μια τεράστια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης 4 ατόμων καθώς τα οποία

παρασύρθηκαν από τα νερά του ποταμού Γεροπόταμου, στην περιοχή της Μεσαράς. Πρόκειται για τρεις γυναίκες (εκ των οποίων η μία είναι ηλικιωμένη) και έναν άνδρα.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ένα από τα θύματα τηλεφώνησε την ώρα που τις παρέσερνε ο ποταμός. Η έκκληση της για βοήθεια ήταν σπαρακτική…«ελάτε γιατί πνιγόμαστε». Οι έρευνες συνεχίζονται από το μοιραίο πέρασμα μέχρι και τη θάλασσα.



Σύμφωνα με το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ. Νίκο Λαγουδάκη, οι έρευνες ξεκίνησαν περί τη 1 τα ξημερώματα και συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα, με 30 πυροσβέστες και άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ, καθώς και με τη βάρκα της Πυροσβεστικής, αλλά και το drone της ΕΜΑΚ.
Στο σημείο βρίσκονται, επίσης, δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.
Ενώ, η αγωνία για τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου ολοένα και εντείνεται, καθώς, μετά από πληροφορίες, το κινητό τηλέφωνο από το οποίο δέχτηκε κλήση για βοήθεια η αστυνομία, φέρεται να είναι κλειστό.