Διακόσιοι δεκατρείς παράνομοι μετανάστες και δήθεν πρόσφυγες, είχαν στήσει μια ολόκληρη βιομηχανία του εγκλήματος που δρούσε με όλα τα χαρακτηριστικά μιας καλοστημένης επιχείρησης, στο κέντρο της Αθήνας τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα στις περιοχές των Εξαρχείων, Ακροπόλεως, Συντάγματος, Αγίου Παντελεήμονα και Ομόνοιας.

Η εγκληματική συμμορία των 213 ( ! ) που εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την ελληνική αστυνομία,  είχε διαπράξει περισσότερες από 320 ληστείες, κλοπές – διαρρήξεις, καθώς και διακίνηση ναρκωτικών. Όλοι τους και οι 213 των “καλόπαιδων” της εγκληματικής συμμορίας, είναι αλλοδαποί μουσουλμάνοι μετανάστες και δήθεν πρόσφυγες, κυρίως Αλγερινοί και Μαροκινοί που φημίζονται ως εξπέρ του είδους αλλά και συνεργάτες τους από το Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μπαγκλαντές.

Όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, είχαν μπει παράνομα στη χώρα  από τα νησιά του Ανατολικού  Αιγαίου με τη  βοήθεια των ΜΚΟ των Σόρος και ΣΙΑ ως «πρόσφυγες». Μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στην Αττική στο πλαίσιο των “ανθρωπιστικών” ενεργειών του «υπουργείου» για τη «μεταναστευτική» πολιτική  προς αποσυμφόρηση των νήσων του Α.Αιγαίου και συμφόρησης της υπόλοιπης Ελλάδας.

Από την αστυνομία συνελήφθησαν 138 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 93 κατηγορούνται,  ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και οι 45 για την κατάληψη κτιρίου στην οδό Αραχώβης, στα Εξάρχεια, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Εκτός από τους συλληφθέντες, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι 21 αλλοδαποί, ήδη έγκλειστοι σε φυλακές και αναζητούνται ακόμα 54(!), επίσης αλλοδαποί, ως συνεργοί των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, με τον συνολικό αριθμό των κατηγορουμένων να ανέρχεται σε 213 άτομα. Να τους χαιρόμαστε.

Η  εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης έγινε έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, από τη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, με τη συνδρομή και άλλων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Ομάδων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ, καθώς και προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και αστυνομικών σκύλων.

Κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, όπως πάνω από 350 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 300 κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης μαχαίρια, στιλέτα, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ και 60 συσκευασίες κάνναβης έτοιμες προς διάθεση στην παράνομη αγορά.

Η αστυνομία εξακρίβωσε την εμπλοκή των κατηγορουμένων σε σωρεία αδικημάτων κατά της ιδιοκτησίας και συγκεκριμένα σε 324 περιπτώσεις, από τις οποίες οι 287 αφορούν διαρρήξεις οχημάτων, οι 11 διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων, οι 15 είναι κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης και οι 11 ληστείες με τη χρήση όπλων – αντικειμένων (πιστόλι, μαχαίρι, σπασμένο μπουκάλι), αλλά και τη χρήση σωματικής βίας.

Οι δράστες εντόπιζαν τους στόχους τους και επέλεγαν κυρίως διαμερίσματα που βρίσκονταν σε πολυκατοικίες με αρκετά γραφεία προκειμένου κατά το χρόνο μη λειτουργίας να μη γίνονται αντιληπτοί από ενοίκους. Οχήματα σταθμευμένα σε σημεία με μικρή κυκλοφορία και κυρίως παλαιάς τεχνολογίας, ώστε να μπορούν να διαπράττουν κλοπές στο μικρότερο δυνατό χρόνο με το ελάχιστο ρίσκο.

Επίσης, επέλεγαν πεζούς που κινούνταν σε απομονωμένα σημεία και είχαν τσάντες, χαρτοφύλακες, σακούλες ή κοσμήματα, τα οποία αφαιρούσαν χρησιμοποιώντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού, με την απειλή μαχαιριού, πυροβόλου όπλου ή λεκτικής βίας. Μάλιστα, σε περίπτωση αντίδρασής τους δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν σωματική βία.

Το δυσάρεστο του όλου θέματος είναι πως κανένας από τους 213 πρόκειται να απελαθεί ποτέ από τη χώρα.Μετά από μια περίοδο κράτησης στις φυλακές θα αφεθούν ελεύθεροι με τους γνωστούς «περιοριστικούς» όρους,  χωρίς να γίνει καν η παραμικρή σκέψη  για απέλαση.

Η εισβολή συνεχίζεται 

Φυσικά οι συλλήψεις αυτές εκτός από τυπικές  αποτελούν και «σταγόνα» στον ωκεανό με τους εκατοντάδες χιλιάδες  παράνομους  μετανάστες  που βρίσκονται στη χώρα, και συνεχίζουν να εισέρχονται καθημερινά από τα τουρκικά παράλια ή  μέσω του Έβρου.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι στη Νιγηρία, μια χώρα 200 εκ. περίπου κατοίκων, σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το 70% των κατοίκων δήλωσε πως, επιθυμούν και θα επιδιώξουν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη.Αυτό σημαίνει ότι, οι περισσότεροι από τα 140 εκ. των μουσουλμάνων στην πλειοψηφία τους υποψήφιων μεταναστών, θα έρθω κατά εδώ μεριά ! Θαυμάσια, πολύ “αριστερα” και “φιλανθρωπικά”……… 

Παραθέτουμε εδώ ορισμένα από τα “εργαλεία” της παρέας των 213 καλόπαιδων